خوراکی های کلیدی
- برنامهریزی وعدههای غذایی با آنچه در حال حاضر دارید و نگهداشتن موجودی در حال اجرا به جلوگیری از خریدهای غیرضروری کمک میکند و پولی را که بیشتر مردم به خاطر هدر دادن غذا از دست میدهند، کاهش میدهد.
- ذخیره سازی هوشمند – با استفاده از ظروف شفاف، سازماندهی هفتگی، و پیروی از قوانین اولین ورود، اولین بار – مواد غذایی را قابل مشاهده و ایمن نگه می دارد، بنابراین از مواد اولیه قبل از فاسد شدن استفاده می کنید.
- برنامهریزی وعدههای غذایی با آنچه در حال حاضر دارید و نگه داشتن موجودی در حال اجرا به جلوگیری از خریدهای غیرضروری کمک میکند و پولی را که بیشتر افراد به دلیل هدر رفتن غذا از دست میدهند، کاهش میدهد.
تو تنها نیستی رسیدهای خواربارفروشی نیز ما را به هم ریخته است. قیمت مواد غذایی همچنان در حال افزایش است و آنچه قبلاً مانند یک سفر معمولی به فروشگاه احساس می شد، اکنون اغلب با شوک برچسب همراه است. در حالی که ما نمیتوانیم کاری در مورد هزینه غذا انجام دهیم، میتوانیم به شما کمک کنیم تا مقداری پول ذخیره کنید. آیا می دانستید که تقریباً یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سال در سطل زباله قرار می گیرد؟ ممکن است فکر کنید که بیشتر این ضایعات در رستورانها یا فروشگاههای مواد غذایی اتفاق میافتد، اما منبع مهمی در آشپزخانههای ما وجود دارد. یک خانواده ۴ نفره آمریکایی به طور متوسط سالانه ۱۵۰۰ دلار به دلیل دور ریختن مواد غذایی از دست می دهد.
از برنامهریزی آگاهانهتر تا ذخیرهسازی استراتژیک مواد غذایی، کاهش ضایعات یکی از سادهترین راهها برای صرف هزینه کمتر در حین غذا خوردن است. با راهنمایی سرآشپزها، یک متخصص تغذیه ثبت شده و یک متخصص پایداری، ما فهرستی از راه های عملی برای استفاده بیشتر، اتلاف کمتر و صرفه جویی در هزینه تهیه کرده ایم. ما آنها را به برنامه ریزی و خرید غذا، ذخیره سازی، درک خرما و تازگی، انجماد، نگهداری و تغییر کاربری، کمپوست کردن و ایجاد عادت های ذهنی تقسیم کردیم.
برنامه ریزی کنید و هوشمندانه تر خرید کنید
صرفه جویی در پول و هدر ندادن غذا قبل از خرید مواد غذایی شروع می شود.
قبل از خرید سهام خود را در نظر بگیرید
قبل از رفتن به فروشگاه، چند دقیقه از یخچال، فریزر و انباری خود را مرور کنید.
رجینا هارمون، مدیر عامل شبکه بازیابی غذا، می گوید: «همه ما مشغول هستیم و اغلب مستقیماً از دفتر به فروشگاه مواد غذایی می رویم. “اما سفر خرید مواد غذایی خود را از خانه شروع کنید. موجودی را انجام دهید و آنچه را که در حال حاضر دارید بررسی کنید. این عمل می تواند شما را از خرید اقلامی که به آنها نیاز ندارید، مانند یک بطری پودر کاری اضافی یا یک کیسه لیمو، باز دارد. ایجاد فهرستی از غذاهایی که در خانه دارید همیشه ارزش وقت اضافی را دارد.”
وعده های غذایی خود را در مورد آنچه قبلاً دارید برنامه ریزی کنید
به مواد تشکیل دهنده ای که قبلاً دارید نگاه کنید و وعده های غذایی را برنامه ریزی کنید که ابتدا از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر چند سبزی کهنه دارید، دور آنها یک سوپ یا سوپ درست کنید. استفاده از اقلام قدیمی ابتدا از هدر رفتن جلوگیری می کند، مواد غذایی شما را بیشتر گسترش می دهد و خلاقیت را در آشپزخانه تشویق می کند.
هارمون میگوید: «من همچنین توصیه میکنم که مردم، ماهی یکبار یا هر سه ماه یکبار، شیرجهای عمیق در انبار و فریزر خود انجام دهند. “همه چیز را بیرون بیاورید و متعهد شوید که با چیزهایی که فراموش کرده اید یک وعده غذایی درست کنید، چیزهایی که بیش از حد آنها را دارید. این یک راه سرگرم کننده و جالب برای تازه کردن آشپزی شما است و می تواند کاملاً روشنگر باشد.”
در “ماژول های غذا” فکر کنید
به جای دستور العمل های سفت و سخت، یک هفته از وعده های غذایی با مواد مشترک برنامه ریزی کنید و وعده های غذایی را بر اساس اجزای قابل تعویض ترتیب دهید: یک غلات، یک سبزی و یک پروتئین.
تاتیانا روزانا، سرآشپز اجرایی در Para Maria and Peregrine در بوستون، ماساچوست، میگوید: «من همیشه با انتخاب چند ماده همهکاره که میتوانند به راحتی از یک غذا به غذای دیگر منتقل شوند، شروع میکنم. برای مثال، اگر یک سینی بزرگ سبزیجات را در ابتدای هفته تفت دهم یا دستهای از غلات را بپزم، میتوانم آنها را به سالاد، کاسه، سرخکرده یا ناهار سریع برای پسرم تبدیل کنم. همچنین عاشق درست کردن پروتئینی هستم که طعم خنثی دارد، مانند مرغ سوخاری ساده، و سپس اختراع مجدد آن با سسها یا رویههای مختلف باعث میشود در طول هفته برنامهریزی کنم و سسها را کاهش دهم. آشپزی در شب های هفته بسیار قابل کنترل تر است.”
تعداد دفعات خرید خود را تغییر دهید
به جای خرید همه چیز در هفته در یک سفر، سفرهای خرید کوتاهتر و مکرر را در نظر بگیرید یا خرید مواد غذایی را یک یا دو روز به تاخیر بیندازید. سرآشپز شان بلومگرن، سرآشپز اجرایی The Lodge در Spruce Peak در استو، ورمونت، می گوید: «این شما را مجبور می کند قبل از خرید بیشتر از چیزهای فراموش شده در فریزر یا انبار استفاده کنید.
مواد غذایی را به صورت استراتژیک ذخیره کنید
اگر غذا را به درستی نگهداری نکنید، سریعتر از بین می رود.
مناطق یخچال خود را بشناسید
قسمت های مختلف یخچال دمای متفاوتی دارند. لبنیات و بقایای آن را در سردترین قفسه ها نگهداری کنید، در کشوهای ترد با رطوبت بالا یا کم، در صورت لزوم، و چاشنی ها را در درب خانه نگهداری کنید. فراموش نکنید که چه چیزهایی را باید و نباید در نزدیکی یکدیگر نگهداری کنید. بلومگرن میگوید: «لبنیات را با هم نگه دارید، پروتئینهای خام را جدا نگه دارید، و در بخش خودش تولید کنید.
باقیمانده را عادی کنید
از باقی مانده غذای خود برای ناهار روز بعد، در ساندویچ، به عنوان فیلینگ پای خوش طعم استفاده کنید. هارمون میگوید در واقع، باقیماندههای جشن را درست کنید. یکی از اعضای تیم ما فقط یک مهمانی غذای خامهای برگزار کرد که در آن از همه میخواست باقیماندههایشان را بیاورند تا به تم شب اضافه کنند.
از Clear Containers استفاده کنید
روی ظروف ذخیره سازی شفاف برای باقی مانده و مواد آماده شده سرمایه گذاری کنید. روزانا میگوید: «یک اشتباه رایج این است که مواد را در ظروف شفاف و برچسبدار نگهداری نمیکنیم – دید همه چیز است. دیدن آنچه در یک نگاه دارید، احتمال فراموش شدن غذا را کاهش میدهد، آمادهسازی غذا را آسانتر میکند و به شما کمک میکند از مواد اولیه قبل از فاسد شدن استفاده کنید.
خرما و تازگی را درک کنید
گیج شدن و دور انداختن اقلامی که هنوز برای خوردن خوب هستند یا غذا را تا زمانی که به بهترین شکل ممکن نرسد، نادیده بگیرید.
سازمان دهی هفتگی
هر هفته چند دقیقه وقت بگذارید تا یخچال، فریزر و انباری را مرتب کنید. سازماندهی منظم دیدن آنچه را که دارید، مصرف مواد تشکیل دهنده و کاهش ضایعات را آسان تر می کند.
“اولین ورود، اولین خروج” را بپذیرید
هر زمان که انبار یا یخچال خود را دوباره پر می کنید، وسایل قدیمی را به جلو منتقل کنید تا اول استفاده شوند. این سیستم چرخشی ساده تضمین میکند که هیچ چیز دفن و فراموش نمیشود، به جلوگیری از هدر رفتن پول برای مواد بلااستفاده و حفظ کارآمد آشپزخانه شما کمک میکند. بلومگرن میگوید: همچنین، برای مواردی که در حال انقضا هستند، یک سطل «اول استفاده کنید» در یخچال خود ایجاد کنید.
«بهترین» را با «ناامن» اشتباه نگیرید
بسیاری از برچسبهای تاریخ نشاندهنده اوج کیفیت هستند، نه ایمنی مواد غذایی. دانا هونس، کارشناس ارشد تغذیه بالینی در UCLA Health و نویسنده کتاب می گوید: «بهترین تاریخ به این معنا نیست که غذا منقضی شده است یا دیگر خوردن آن خطرناک است. دستور العمل برای بقا. بهترین خرما بیشتر به تازگی/طعم محصول مربوط می شود. بنابراین، شما هنوز هم می توانید یک غذا را بعد از بهترین تاریخ مصرف آن بخورید. ممکن است فقط مقداری از طعم خود را از دست داده باشد.
به حواس خود اعتماد کنید
بینایی، بو و بافت اغلب شاخص های بهتری از تازگی نسبت به تاریخ های چاپ شده هستند. هانس می گوید: “اگر غذا دارای رنگ های بی رنگ، کدر یا رشد است، باید آن را پرتاب کرد. اگر بوی ترش می داد (و غذای ترش نیست) یا بوی نامطلوب داشت، باید بیرون ریخته شود.”
یک چک لیست “پرت کردن در مقابل نگه داشتن” نگه دارید
یک راهنمای ذهنی یا مکتوب ساده ایجاد کنید که کدام غذاها می توانند بیشتر از تاریخ خود باقی بمانند و کدام یک باید ابتدا خورده شود، بنابراین می توانید به آن مراجعه کنید. هانس میافزاید: «من فکر میکنم بسیاری از مردم وقتی میتوانند سبزیجات و میوهها را منجمد کنند (اگر احساس نمیکنند میتوانند سریع از آنها استفاده کنند) دور میاندازند، یا میپزند و سپس در یخچال میگذارند یا منجمد میکنند.
فریز کردن، نگهداری و تغییر کاربری
تکنیک های قدیمی برای استفاده از هر بیت.
زیور آلات را برای سهام خانگی ذخیره کنید
روزانا میگوید: «من نمیتوانم به اندازه کافی روی این موضوع تأکید کنم: ضایعات آشپزخانه خود را ذخیره کنید. یک ظرف قابل استفاده مجدد در فریزر خود نگه دارید و چیزهایی مانند انتهای پیاز، استخوان مرغ، کدو سبز خسته، حبه سیر، و هر چیز دیگری که هنوز طعم دارد را در آن بریزید. وقتی ظرف پر شد، همه چیز را در یک ماک خانگی بجوشانید. این یکی از سادهترین راهها برای کاهش ضایعات، صرفهجویی در هزینه است و در نهایت با سسهای بسیار لذیذ و لذیذ دیگری به دست میآورید.»
غذاها را قبل از اینکه بد شوند فریز کنید
برای محافظت از سرمایه گذاری خواربار خود عادت کنید که به طور فعال انجماد کنید. هارمون می گوید: «اگر آن ظرف تمشک را تهیه کنید، گاهی اوقات آن تمشک در عرض دو روز کپک می زند. اگر نمیخواهید سریع آنها را تمام کنید، نیمی از آنها را بلافاصله برای اسموتیهایتان فریز کنید. توت ها برای هدر دادن بسیار گران هستند، به خصوص در زمستان.
تکنیک های ساده نگهداری در یخچال را امتحان کنید
برای افزایش عمر مواد فاسدشدنی نیازی به تجهیزات کنسرو سازی ندارید. سبزیهایی که سریع ترشی میشوند، میوههایی که به صورت مربای سریع میجوشند، یا سبزیها را به آرامی نمک میزنیم، میتواند روزها (یا هفتهها) اضافی برای شما بخرد. بلومگرن شانس ها و انتهای میوه ها را با پایه اسموتی ترکیب می کند و آنها را برای صبحانه های سریع منجمد می کند.
غذاهایی را که “خسته” هستند، نه فاسد، تغییر دهید
یک نان کهنه می تواند به کروتون یا خرده نان تبدیل شود. از سبزیجات شل در فریتاتا، سوپ یا برنج سرخ شده استفاده کنید. ماست نزدیک به تاریخ آن یک ماریناد عالی می سازد.
روزانا میگوید: «من عاشق استفاده از پیتزا بهعنوان راهی برای تبدیل شانسها و پایانها به یک وعده غذایی هستم. سبزیجات، سبزیها، تکههای کوچک پنیر یا پروتئینهای پختهشده، همگی رویههای کاملی را تشکیل میدهند. من یک سس ساده یا حتی فقط روغن زیتون را روی پوسته میمالم، روی هر چیزی که دارم میپزم و آن را تا زمانی که حبابدار شود، میپزم.
غذاهای منجمد را هوشمندانه ذخیره کنید
همه چیز را با نام و تاریخ برچسب بزنید تا وسایل در اعماق فریزر گم نشوند. بلومگرن میگوید: «فهرست در حال اجرا از آنچه در فریزرتان است داشته باشید تا چیزی گم نشود.
کمپوست آنچه باقی مانده است
حتی کارآمدترین آشپزخانه ها مقداری ضایعات تولید می کنند. کمپوست آنها را از محل دفن زباله دور نگه می دارد و مواد مغذی را به خاک باز می گرداند. می توانید ضایعات، تفاله قهوه، کیسه های چای و پوسته تخم مرغ را با کمپوست تولید کنید. با این حال، شما باید از کمپوست کردن گوشت، لبنیات و غذاهای روغنی در اکثر سیستم های خانگی خودداری کنید.
برای کمپوست کردن نیازی به حیاط خلوت ندارید. بسیاری از جوامع دارای مکانهای تخلیه هستند، برخی از برنامههای شهرداری مجموعهای در کنار خیابان ارائه میکنند، و گزینههای سطل روی میز در دسترس هستند.
امتیاز: ایجاد عادات آگاهانه
استراتژی های خود را در مورد ضایع نشدن فراتر از آشپزخانه ببرید.
کانتینرهای قابل حمل را برای مهمانی ها در دسترس داشته باشید
هارمون پیشنهاد می کند که ظروف حمل و نقل در دسترس مهمانان باشد. “هیچ کس نمی خواهد غذای خود را برای یک مهمانی تمام کند، بنابراین مطمئناً، ما بیش از حد غذا را آماده می کنیم. آینده نگری در مورد آنچه قرار است برای آن باقیمانده ها بیفتد یک عادت لذت بخش است – فرستادن مهمانان خود به خانه با یک لقمه خوشمزه اضافی از غذایی که با عشق آماده کرده اید یک هدیه است.”
وعده های غذایی را بر اساس غذاهای سالمی که قبلاً دارید بسازید
به گفته هانس، برنامهریزی وعدههای غذایی با چیزی که از قبل در یخچال یا انباری شما است صرفاً از نظر بودجه هوشمندانه نیست، بلکه از تغذیه سالمتر نیز پشتیبانی میکند. با برنامهریزی وعدههای غذایی با غذاهای سالمی که قبلاً دارید، مواد مغذی را وارد بدن خود میکنید – میوههای غنی از فیبر، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و دانهها – و در عین حال ضایعات مواد غذایی را کاهش میدهید.
ذهنیت خود را تغییر دهید
بخش بزرگی از کاهش ضایعات با نحوه تفکر شما در مورد آنچه در آشپزخانه شما وجود دارد شروع می شود. روزانا میگوید: “من میتوانم بگویم بزرگترین تغییردهنده بازی در آشپزخانه برنامهریزی و طرز فکر است. با باقی ماندهها و ضایعات خود به عنوان مواد تشکیل دهنده رفتار کنید، نه زباله، و در نحوه استفاده از آنها خلاقیت به خرج دهید. کمی سازماندهی، چند کالای اصلی همه کاره و تمایل به آزمایش میتواند در هزینه صرفهجویی کند، ضایعات را کاهش دهد و آشپزی را برای همه لذتبخشتر کند.”
هنگام صرف غذا در بیرون از منزل سؤال بپرسید
مکالمات کوچک می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. وقتی در یک رستوران یا رویداد هستید، صرفاً پرسیدن در مورد روش های بازیابی غذا یا اهدای غذا می تواند راه را برای تغییر باز کند. هارمون پیشنهاد می کند که بپرسید: “آیا رستوران شما برنامه ای برای بازیابی غذا دارد؟ نه؟ می دانید چرا؟ اوه، شاید مدیر شما بخواهد در مورد آن با من صحبت کند.” فقط شروع این سوالات شگفت انگیز و کنجکاو می تواند …
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۱۲-۱۷ ۲۲:۱۳:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #روش #هوشمند #برای #کاهش #ضایعات #مواد #غذایی #صرفه #جویی #در #پول