نکات کلیدی

  • شستن زغال اخته فقط با آب، آفت کش ها، باکتری ها یا کپک های مضری که می توانند به پوست بچسبند را از بین نمی برد.
  • خیساندن زغال اخته در سرکه یا آب جوش شیرین به کشتن میکروب ها و تجزیه باقی مانده آفت کش ها کمک می کند.
  • سرکه و جوش شیرین بی‌خطر، ارزان هستند و بهتر از اکثر میوه‌شویی‌های موجود در فروشگاه کار می‌کنند.

زغال اخته ها ممکن است کوچک باشند، اما می توانند چیزی بیش از آنتی اکسیدان ها را با خود حمل کنند – بقایای آفت کش ها، کثیفی ها و باکتری ها نیز اغلب با خود همراه هستند. اگر آنها را زیر آب معمولی می‌شویید و آن را یک روز می‌دانید، ممکن است زمان آن رسیده که بازی تمیز کردن توت‌ها را ارتقا دهید.

در حالی که آب به تنهایی می‌تواند برخی زباله‌ها را از بین ببرد، دکتر برایان کوک لی، دانشمند مواد غذایی، می‌گوید که برای از بین بردن پاتوژن‌ها یا بقایای آفت‌کش‌ها کافی نیست. برای این منظور، مواد اصلی خانگی مانند سرکه سفید یا جوش شیرین می‌توانند به طرز شگفت‌آوری مؤثر باشند و علم نیز از آن حمایت می‌کند. PH پایین سرکه آن را به ویژه در حل کردن بقایای آفت کش های خاص و مهار رشد باکتری ها موثر می کند. جوش شیرین کمی متفاوت عمل می کند و باکتری ها را از طریق ماهیت قلیایی خود خنثی می کند. اما آن را به همراه دارد: یک باقی مانده تلخ اگر به طور کامل شستشو داده نشود. چه از یک فروشگاه مواد غذایی خرید کنید یا از یک مزرعه محلی خرید کنید، دانستن روش صحیح تمیز کردن زغال اخته به حفظ ایمنی آنها برای خوردن کمک می کند و عمر مفید آنها را افزایش می دهد.

چرا آب کافی نیست

شستن زغال اخته با آب ممکن است گرد و غبار یا کثیفی های سست را از بین ببرد، اما آب به تنهایی کمک زیادی به از بین بردن باکتری ها، کپک ها یا باقی مانده آفت کش ها نمی کند. لی می گوید، هم سرکه و هم جوش شیرین PH سطح زغال اخته را تغییر می دهند که می تواند به افزایش عمر مفید آنها نیز کمک کند. این تغییر در pH رشد میکروبی را به طور موثرتری نسبت به آب که PH خنثی است مختل می کند.

علم پشت سرکه و جوش شیرین شستشو

سرکه: سرکه سفید مقطر بهترین انتخاب است. با ایجاد یک محیط اسیدی که آفت کش های خاصی را تجزیه می کند و باکتری ها را مهار می کند، عمل می کند. این به ویژه بر روی آفت کش هایی که از نظر pH پایه هستند، موثر است. دکتر لی توضیح می دهد که کلید pH است – نه نوع خاص سرکه. بنابراین در حالی که سرکه سیب می تواند موثر باشد، سرکه سفید معمولا ارزان تر و به همان اندازه موثر است.

جوش شیرین: جوش شیرین قلیایی است و در مقابله با انواع مختلف باکتری ها بهتر است. با این حال، اگر به طور کامل شسته نشود، می تواند پسماندهای تلخی از خود به جای بگذارد.

هم سرکه و هم جوش شیرین توسط تحقیقات برای از بین بردن برخی آلاینده‌ها پشتیبانی می‌شوند، اگرچه هیچ یک راه حل جامع نیستند.

روش های تمیز کردن بلوبری DIY

در اینجا نحوه شستن موثر زغال اخته با استفاده از موادی که احتمالاً قبلاً دارید آورده شده است:

سرکه شستشو

  1. ۳ قسمت آب سرد را با ۱ قسمت سرکه سفید در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  2. زغال اخته را اضافه کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه خیس بخورد.
  3. به آرامی توت ها را با دستان خود هم بزنید تا به شل شدن زباله ها کمک کنید.
  4. آبکش کنید و زیر آب سرد کاملا بشویید تا سرکه باقی مانده از بین برود.
  5. قبل از نگهداری در یخچال، روی یک حوله ظرف تمیز یا حوله کاغذی کاملا خشک کنید.

شستشوی جوش شیرین

  1. ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را در ۲ فنجان آب سرد حل کنید.
  2. زغال اخته را اضافه کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه خیس کنید.
  3. کاملاً بشویید تا باقیمانده آن از بین برود.
  4. قبل از نگهداری در یخچال، روی یک حوله ظرف تمیز یا حوله کاغذی کاملا خشک کنید.

توجه: از خیساندن زغال اخته به مدت بیش از ۱۵ دقیقه خودداری کنید. Le هشدار می‌دهد: “پوست در صورت خیساندن بیش از حد طولانی می‌تواند شروع به تخریب کند و باعث حل شدن طعم‌ها در محلول پاک‌کننده شود.”

آیا باید شستشوی تجاری بخرید؟

بسیاری از شست‌وشوهای میوه و سبزیجات که برای مصرف‌کنندگان عرضه می‌شوند، خیلی بهتر از گزینه‌های DIY شما نیستند. دکتر لی می‌گوید: «فقط شستشوهایی که در صنعت با ترکیبات پراکسید بسیار خاص استفاده می‌شوند مؤثرتر هستند، اما اینها برای عموم در دسترس نیستند.» بنابراین از اسپری‌های گران‌قیمتی که در فروشگاه‌ها خریده‌اید صرفنظر کنید، انباری شما همه چیزهایی را که نیاز دارید دارد.

زمان شستشو

  • زغال اخته را درست قبل از خوردن بشویید. رطوبت باقی مانده روی پوست می تواند فساد را تسریع کند.
  • پس از شستن و خشک شدن، از آنها استفاده کنید، یا اگر نیاز دارید آنها را در یخچال نگهداری کنید، این کار را در یک ظرف قابل تنفس که با دستمال کاغذی پوشانده شده است، انجام دهید.
  • می خواهید آنها را فریز کنید؟ قبل از انتقال به کیسه یا ظرف، آن را کاملاً بشویید، خشک کنید و در یک لایه فریز کنید.

برداشت شخصی یک دانشمند مواد غذایی

لی در نزدیکی مزارعی زندگی می کند که از کشاورزی احیا کننده استفاده می کنند و اعتراف می کند که به ندرت بلوبری های خود را می شویند. اما برای اکثر ما که از فروشگاه ها یا بازارها خرید می کنیم، توصیه او واضح است: خیساندن کوتاه مدت در سرکه یا آب جوش شیرین می تواند به ایمن تر و ماندگاری زغال اخته شما کمک کند – بدون تغییر در طعم آنها.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۱۲-۱۲ ۱۶:۳۰:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #زغال #اخته #را #با #جوش #شیرین #یا #سرکه #تمیز #کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *