روغن های آشپزی یک عنصر ضروری در بسیاری از دستور العمل ها هستند و شما آنها را در شربت خانه هر آشپز خانه پیدا خواهید کرد. روغن نه تنها گرما را به طور مساوی توزیع می کند، بلکه به طعم و مزه می بخشد و از چسبیدن غذا به تابه جلوگیری می کند. با این حال، میتواند یکی از پیچیدهترین (و آشفتهترین!) مواد باشد، مخصوصاً اگر علاقهمند به سرخ کردن غذاهای مورد علاقه طرفداران مانند انگشت مرغ یا دونات هستید. بنابراین، بهترین راه برای ریختن روغن آشپزی چیست؟ پیش از این، سرآشپزهای حرفه ای نحوه دفع صحیح روغن آشپزی و همچنین نحوه استفاده مجدد ایمن از آن را توضیح می دهند.
چرا هرگز نباید روغن آشپزی را در آبکش بریزید؟
پس از سرخ کردن غذا، ریختن روغن باقی مانده در سینک ممکن است راهی آسان برای تمیز کردن به نظر برسد – اما این یکی از بدترین کارهایی است که می توانید برای لوله کشی خود انجام دهید. روغن پخت و پز، صرف نظر از نوع آن، می تواند لوله های فاضلاب را جامد و مسدود کند و به طور بالقوه منجر به پشتیبان گیری نامرتب شود. به طور مشابه، روغن پخت و پز می تواند در تانک های سپتیک جامد شود و باعث مشکلات سپتیک گران شود.
روغن تنها یکی از مواردی است که هرگز نباید در زهکش ریخته شود. چربیها و چربیها – مانند کره، شورتنینگ، سس و چربی بیکن – نیز باید خارج از سینک بمانند. کارشناسان از مخفف «FOG» برای چربیها، روغنها و گریسها استفاده میکنند که همگی میتوانند باعث مشکلات تخلیه شوند.
چگونه روغن آشپزی را به درستی دور بریزیم
برای بسیاری از آشپزهای خانگی، راحت ترین راه برای دور انداختن روغن آشپزی، انداختن آن در سطل زباله است. به گفته استفان ماندراچیا، مدیر عملیات آشپزی در موسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک، بهترین روش در اینجا آمده است:
- اجازه دهید روغن آشپزی خنک شود.
- روغن را در یک ظرف خالی قابل درزگیری مانند یک کارتن شیر بریزید.
- در ظرف را به خوبی ببندید، سپس آن را در سطل زباله قرار دهید.
جاناتان پویورو، سرآشپز و دانشیار دانشگاه جانسون و ولز در پراویدنس، رود آیلند، می گوید: اگر یک کارتن شیر خالی نداشته باشید، هر ظرف محکم و غیر قابل بازیافتی این کار را می کند. برای جلوگیری از نشتی مطمئن شوید که دارای درب محکمی است. پویورو می گوید که نمونه های دیگر عبارتند از پارچ های خالی شیر، بطری های مواد شوینده، ظروف پلاستیکی و شیشه های شیشه ای با درب های پیچ دار.
پویورو می گوید: از استفاده از کاغذ یا کیسه های پلاستیکی نازک خودداری کنید، زیرا ممکن است پاره شوند یا نشت کنند. با این حال، میتوانید برای محافظت بیشتر، ظرف محکم را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید.
پویورو می گوید: «قبل از دور ریختن روغن، اجازه دهید تا کاملاً خنک شود تا از ذوب شدن ظرف یا ایجاد خطرات ایمنی جلوگیری شود.
در کمپوست
Mandracchia می گوید: کمپوست کردن روغن پخت و پز توصیه نمی شود، اگرچه می توان آن را در مقادیر بسیار کم انجام داد. دلیل؟ Mandracchia توضیح می دهد: «روغن پخت و پز می تواند مانعی ایجاد کند که از تجزیه مناسب (کمپوست) جلوگیری می کند. همچنین ممکن است آفات را جذب کند.
به گفته پویورو، اگر تصمیم دارید مقادیر کمی روغن را کمپوست کنید، بهترین روش ها را دنبال کنید:
- روغن کمپوست فقط ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در هر بار برای جلوگیری از غلبه بر توده.
- روغن را از طریق یک صافی مشبک یا پارچه پنیر فیلتر کنید. این به حذف ذرات غذا کمک می کند.
- روغن را با مواد پر کربن (مانند خاک اره، روزنامه خرد شده یا برگ های خشک) مخلوط کنید که به جذب روغن و تجزیه آن کمک می کند.
- از ریختن مستقیم روغن روی توده کمپوست خودداری کنید. در غیر این صورت، می تواند به هم چسبیده و محیطی ایجاد کند که از تجزیه مناسب جلوگیری کند.
- توده کمپوست را به طور منظم بچرخانید تا مواد هوادهی کنند و باعث تجزیه یکنواخت شوند.
در یک مرکز بازیافت
دوستدار محیط زیست ترین روش برای دور انداختن روغن پخت و پز، بازیافت آن است. برای انجام این کار، باید روغن مصرف شده را به شرکتی بیاورید که روغن پخت و پز را بازیافت می کند.
Mandracchia توضیح می دهد: «خدمات تجاری وجود دارند که روغن پخت و پز استفاده شده را از رستوران ها و مراکز بزرگتر جمع آوری و بازیافت می کنند. او میگوید، اما برای آشپزهای خانگی، بهتر است به دنبال یک برنامه بازیافت حاشیهنشینی یا دیگر مکانهای محلی برای تخلیه خانه باشند. Mandracchia می افزاید: “روغن پخت و پز استفاده شده به طور کلی به سوخت بیودیزل، یکی از تمیزترین و خالص ترین سوخت های موجود، تبدیل می شود.”
پویورو خاطرنشان میکند که نمونههایی از مکانهایی که ممکن است روغن پخت و پز را بازیافت کنند عبارتند از مکانهای ویژه جمعآوری زبالههای خطرناک، مراکز بازیافت محلی، یا نقاط جمعآوری بیودیزل، که ممکن است در مزارع یا مشاغل دوستدار محیط زیست واقع شوند.
به گفته پویور، اگر مایلید روغن خود را بازیافت کنید، در اینجا نحوه تهیه آن آورده شده است:
- روغن را کاملا خنک کنید تا از نشت یا خطرات ایمنی جلوگیری کنید.
- روغن را در ظرفی تمیز، خشک و ضد نشت بریزید. گزینه های عالی عبارتند از پارچ های پلاستیکی با درب های پیچ دار، قوطی های فلزی با درب های محکم، و شیشه های شیشه ای محکم (اگر بتوان آن را با خیال راحت حمل کرد).
- در صورت نیاز مرکز بازیافت، روی ظرف را با «روغن پخت و پز استفاده شده» برچسب بزنید.
- برای جلوگیری از نشتی از محفظه محفظه اطمینان حاصل کنید.
پویورو میگوید: «برخی از مراکز بازیافت یا برنامههای بیودیزل ظروف جمعآوری خاصی را ارائه میکنند یا ایستگاههای تخلیه مشخصی دارند. “همیشه قبل از رها کردن روغن، دستورالعمل های آنها را بررسی کنید.”
آیا می توانید از روغن آشپزی مجدد استفاده کنید؟
ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که شما می تواند قبل از بیرون ریختن از روغن آشپزی دوباره استفاده کنید. این بهترین راه برای استفاده حداکثری از روغن است – اگرچه چندین نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
- به طور کلی، روغنهای خنثی با نقطه دود بالا (فکر کنید روغن کانولا، بادام زمینی و آفتابگردان) برای استفاده مجدد بهترین هستند. پویورو میگوید: «از روغنهایی با طعمهای قوی (مثلاً روغن زیتون) یا نقاط دود کم خودداری کنید، زیرا سریعتر تجزیه میشوند.
- در صورت امکان، دمای سرخ کردن را بین ۳۵۰ تا ۳۷۵ درجه فارنهایت حفظ کنید تا تخریب روغن به حداقل برسد. پویورو پیشنهاد می کند: برای نظارت بر دما و جلوگیری از گرمای بیش از حد از دماسنج استفاده کنید. همچنین می توانید از یک سرخ کن عمیق با قابلیت کنترل دما یا یک قابلمه ته سنگین برای اطمینان از توزیع یکنواخت گرما استفاده کنید.
- پویورو خاطرنشان می کند که از استفاده از تابه های نازک یا سبک خودداری کنید، زیرا باعث نوسانات دما می شوند.
نحوه استفاده مجدد صحیح از روغن آشپزی
Mandracchia توضیح می دهد: «در حالی که روغن سرخ کردنی طعم هر چیزی را که در ابتدا سرخ کرده بود به خود می گیرد، اگر به درستی استفاده شود، می توان آن را دو تا هشت بار دوباره استفاده کرد. به گفته پویورو در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- اجازه دهید روغن کاملا خنک شود.
- روغن را از طریق یک الک توری ریز، پارچه پنیر یا فیلتر قهوه فیلتر کنید. این به حذف ذرات غذایی که باعث فساد می شوند کمک می کند.
- ظرف را در یک مکان خنک و تاریک مانند انبار یا یخچال نگهداری کنید تا به کندی تخریب آن کمک کند.
چه زمانی استفاده مجدد از روغن را متوقف کنیم: پویورو می گوید وقتی روغن تیره یا کدر شد، بوی بدی پیدا کرد یا در حین سرخ کردن بیش از حد کف کرد، روغن را بریزید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۰۱-۲۳ ۱۹:۵۱:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #روغن #پخت #پز #را #به #طور #ایمن #دفع #کنیم