این یک مشکل رایج است: حتی پس از شستن شدید ظروف، هنگامی که قبل از آماده کردن غذای بعدی خود به آن دست می‌زنید، چسبندگی باقی می‌ماند. برای پاک کردن گلدان ها و درب های خود از لایه ها یا باقیمانده های سرسخت، به محصولات خانگی رایج و تکنیک های متخصص نیاز دارید. خوشبختانه، در زیر اطلاعات بیشتری در مورد هر دو خواهید یافت.

به ادامه مطلب بروید تا بدانید چرا این چسبندگی مزاحم رخ می دهد و چگونه از شر آن خلاص شوید.

  • لورن داسیلوا، مدیر ارشد محصول برای All-Clad
  • ماریسا استیونز، بنیانگذار و توسعه دهنده دستور العمل Pinch and Swirl

چرا ظروف آشپزی اینقدر چسبناک می شوند؟

به گفته لورن داسیلوا، مدیر ارشد محصولات All-Clad، محصولات فرعی شیمی و پخت و پز مقصر باقی مانده های چسبنده هستند. او توضیح می‌دهد: «روغن‌ها و چربی‌ها می‌توانند در حرارت بالا تجزیه شده و به یک لایه چسبنده پلیمریزه شوند، در حالی که بخار ذرات ریز چربی را به سمت بالا حمل می‌کند و روی سطوح خنک‌تر مانند درب‌ها می‌نشیند. پاشیده شده، غذاهای نشاسته‌دار و مواد شوینده را که کاملاً شسته نشده‌اند، اضافه کنید و باقیمانده‌ها می‌توانند به یک لایه سخت تبدیل شوند.»

داسیلوا اضافه می کند که هیچ نوع ماده ای از این مزاحمت مصون نیست. حتی ظروف پخت و پز شیشه ای با کیفیت بالا و فولاد ضد زنگ نیز آن را تجربه می کنند، به همین دلیل است که تمیز کردن منظم (و مناسب) بسیار مهم است.

ماریسا استیونز، توسعه‌دهنده دستور غذا، همچنین اسپری پخت و پز را به عنوان عامل اصلی در وضعیت ظروف چسبنده برجسته می‌کند. مواد افزودنی سریع می سوزند و اساسا خود را به سطح تابه می چسبانند. بنابراین در صورت امکان، بهتر است از آن اجتناب کنید.

چگونه بقایای چسبنده و سرسخت را از ظروف آشپزی پاک کنیم

اگر بعد از تمیز کردن ظروف خود (با استفاده از روش تمیز کردن معمولی) با فولاد ضد زنگ چسبنده، درب های شیشه ای یا دسته های پلاستیکی یا فلزی دست و پنجه نرم می کنید، در اینجا نحوه برداشتن روغن های پلیمریزه شده و زباله های سوخته باقی مانده آورده شده است.

روش ۱: دوست نگهبان بار

  1. در یک ظرف کوچک، چند قاشق چای خوری آب را با Bar Keeper’s Friend مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
  2. سپس، خمیر را روی نواحی چسبناک یا لثه دار ظروف خود بمالید. داسیلوا می گوید: بگذارید ۳-۵ دقیقه بماند.
  3. یک اسفنج نرم بردارید و به آرامی با حرکات دایره ای ماساژ دهید تا هم بزنید.
  4. ظروف را با آب گرم بشویید و در صورت نیاز این کار را تکرار کنید.

روش ۲: جوش شیرین

برای سخت‌افزار، پرچ‌ها و رینگ‌های چسبنده بیشتر، استیونز توصیه می‌کند که به دنبال یک جزء اصلی انبارداری باشید.

  1. جوش شیرین، نمک و مقدار کمی آب داغ را در یک ظرف کوچک ترکیب کنید.
  2. مخلوط را در مناطق آسیب دیده بمالید. بگذارید ۳-۵ دقیقه بماند،
  3. با استفاده از یک مسواک نرم به آرامی هم بزنید.
  4. تمیز بشویید.

روش ۳: برای بقایای مواد غذایی سوخته

توجه داشته باشید – این روش فقط برای تابه های فولادی ضد زنگ مناسب است.

  1. مخلوط ۱:۱ آب و سرکه را به تابه اضافه کنید و آن را به جوش بیاورید.
  2. مخلوط را بریزید و اجازه دهید تابه کمی خنک شود.
  3. روی سطح گرم (اما نه داغ) جوش شیرین بپاشید.
  4. از یک اسفنج غیر ساینده برای پاک کردن بقایای آن استفاده کنید.

چگونه از این چسبندگی وحشتناک جلوگیری کنیم

عادات خوب در آشپزخانه می تواند به کاهش قابلمه ها و تابه های چسبناک کمک کند. یکی از ساده ترین راه حل ها؟ اجازه ندهید ظروف چرب شما در آب کثیف سینک قرار بگیرند. روغن فقط در اطراف پخش می شود نه اینکه واقعاً آن طور که نیاز است شکسته شود.

و استفاده از یک صابون ظرفشویی ملایم باعث هک شدن آن نمی شود – باید طوری فرموله شود که گریس پخته شده را برش دهد تا به باقی مانده های چسبنده تبدیل نشود.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۱۲-۰۶ ۲۱:۰۰:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #چرا #قابلمه #ها #تابه #های #شما #همیشه #چسبناک #هستند #چگونه #آنها #را #تمیز #کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *