از سالاد کلم ترد گرفته تا سوپ های مقوی، غذاهای کلاسیک زیادی وجود دارد که به کلم تکیه می کنند. اما ابتدا باید بدانید که چگونه کلم را نگهداری کنید اگر می خواهید از این سبزی معمولی بیشترین بهره را ببرید. چگونه از پژمرده شدن و قهوه ای شدن آن جلوگیری می کنید – و آیا می توانید آن را برای نگهداری طولانی مدت منجمد کنید؟ برای فهمیدن این موضوع، با متخصصان آشپزی صحبت کردیم تا نحوه نگهداری کلم را به روش صحیح یاد بگیریم.

نحوه نگهداری کلم در یخچال

کلم چه کامل و چه بریده شده باید همیشه در یخچال نگهداری شود.

کلم کامل

کلم کامل و برش نخورده را باید در ظرف دربسته یا کیسه پلاستیکی بزرگ در یخچال نگهداری کنید. مایک ماکوچ، MAT، CEC، دانشیار هنرهای آشپزی در دانشگاه جانسون و ولز در پراویدنس، رود آیلند، می گوید: نگهداری آن در یک ظرف یا کیسه به حفظ رطوبت آن کمک می کند.

مدت زمان ماندگاری کلم کامل: ماکوچ می گوید، وقتی کلم به درستی نگهداری شود، می تواند برای مدت طولانی در یخچال بماند، تا دو ماه. اما برای بهترین کیفیت می گوید ظرف یک ماه از آن استفاده کنید.

کلم را برش دهید

پس از بریدن کلم، آن را در یک ظرف یا کیسه دربسته نگهداری کنید. ماکوچ می‌گوید: آن را در سردترین قسمت یخچال خود قرار دهید – از نگهداری آن روی در، جایی که درجه حرارت بیشتر از همه در نوسان است، خودداری کنید.

مدت زمان ماندگاری کلم کامل: از نظر ماکوچ کلم خرد شده باید در عرض سه روز استفاده یا پخته شود.

کلم را از قبل برش دهید

در صورت امکان، کلم از قبل برش داده شده را در فروشگاه مواد غذایی حذف کنید. به گفته کارشناسان دانشگاه ایالتی مونتانا، نه تنها برگ های از قبل بریده شده سریعتر پژمرده می شوند، بلکه احتمال از دست دادن مواد مغذی (مانند ویتامین C) نیز بیشتر است.

اگر باید کلم از قبل برش خورده بخرید، آن را در ظرف در بسته یا کیسه در یخچال نگهداری کنید.

مدت زمان ماندگاری کلم از پیش برش خورده: آن را در عرض سه روز یا طبق دستورالعمل روی بسته بندی استفاده کنید.

آیا می توانید کلم را فریز کنید؟

در حالی که می توان کلم را منجمد کرد و آن را برای مدت طولانی تری نگه داشت، نکاتی وجود دارد که باید در نظر داشت.

ابتدا، کلم منجمد را فقط باید برای آماده سازی پخته شده، مانند سوپ و خورش استفاده کرد. این به این دلیل است که کلم وقتی یخ زده و ذوب می شود ترد خود را از دست می دهد و برای دستور العمل های خام مانند سالاد کلم یا سالاد ایده آل نیست.

همچنین مهم است که کلم را قبل از یخ زدن سفید کنید. ماکوچ توضیح می دهد: «بلانچ کردن آنزیم هایی را که باعث از بین رفتن طعم و تخریب بافت می شوند، غیرفعال می کند. همچنین به حفظ رنگ کلم کمک می کند و در عین حال باکتری های سطحی را قبل از ذخیره سازی از بین می برد.

به گفته Chayanin “Nin” Pornsriniyom، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی مبتنی بر گیاه در موسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک، در اینجا نحوه سفید کردن و فریز کردن کلم آمده است:

  1. یک کلم کلم را بشویید، سپس آن را قاچ کنید. شما همچنین می توانید آن را خرد کنید.
  2. یک قابلمه آب را به جوش آورده و نمک را اضافه کنید.
  3. کلم را یک تا دو دقیقه به آب اضافه کنید.
  4. با استفاده از یک قاشق سوراخ دار، کلم را به یک حمام یخ منتقل کنید.
  5. کلم را آبکش کنید، سپس با یک پارچه تمیز خشک کنید.
  6. در کیسه های فریزر دربسته بسته بندی کنید. مهر و موم کنید و تاریخ بگذارید و در فریزر بگذارید.

هنگام بسته بندی کلم در کیسه های فریزر، مطمئن شوید که هوای اضافی را خارج کرده و از محکم بسته شدن آن اطمینان حاصل کنید. Pornsriniyom می‌گوید این به جلوگیری از سوختگی فریزر کمک می‌کند، که زمانی اتفاق می‌افتد که غذا برای مدت طولانی در فریزر در معرض هوا قرار گیرد. او توضیح می‌دهد که این می‌تواند باعث تبخیر رطوبت سطحی غذا شود که منجر به کم‌آبی و تغییر رنگ شود.

۵ نکته برای نگهداری موثرتر کلم

تازه ترین کلم را انتخاب کنید: تازه ترین کلم بیشترین ماندگاری را دارد. Pornsriniyom می گوید، هنگام خرید سبزیجات، به دنبال سرهای سفت با رنگ های زنده باشید. کلم همچنین باید عاری از لک، پژمرده شدن یا بوی تند باشد.

دست هایتان را بشویید: قبل از دست زدن یا بریدن کلم، دست های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این امر به ویژه هنگامی که با مواد غذایی دیگری مانند گوشت خام سروکار دارید، مهم است. طبق USDA، این ساده ترین راه برای جلوگیری از آلودگی متقابل است.

برای شستشو صبر کنید: در صورت امکان از شستن کلم قبل از نگهداری آن خودداری کنید. فرآیند شستشو باعث ایجاد رطوبت اضافی می شود که می تواند باعث رشد کپک و باکتری در هر ماکوچ شود. او خاطرنشان می کند که این همچنین شامل دست زدن بیش از حد است که خطر آسیب و آلودگی متقابل را افزایش می دهد.

درست قبل از استفاده برش دهید: به طور مشابه، ماکوچ توصیه می کند تا زمانی که کلم را آماده استفاده نکنید از بریدن آن خودداری کنید. به این دلیل است که “کلم بریده شده می تواند رطوبت خود را سریعتر از دست بدهد و روی لبه بریده شده کمی قهوه ای شود.”

دور از محصولات تولید کننده اتیلن نگهداری شود: از میوه ها یا سبزیجاتی که گاز اتیلن منتشر می کنند مانند سیب، آووکادو و موز خودداری کنید. گاز اتیلن رسیدن را تسریع می کند، که به طور بالقوه می تواند باعث فاسد شدن سریعتر کلم شود.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۰۱-۰۶ ۱۷:۲۷:۰۵
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #نگهداری #کلم #تا #هفته #ها #ترد #بماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *