تخم مرغ یکی از پرکاربردترین غذاها در آشپزخانه است. آنها نه تنها یک غذای کلاسیک صبحانه هستند، بلکه بسته به دستور غذا می توانند سایر مواد را چسبانده، امولسیون کنند و خمیر کنند. اما آنها فاسد شدنی هستند، بنابراین مهم است که بدانید چگونه تخم مرغ ها را به درستی برای یک ظرف نهایی با کیفیت (و ایمن) نگهداری کنید. یاد بگیرید چگونه آنها را طبق نظر متخصصان مواد غذایی نگهداری کنید، چه آنها را از فروشگاه به خانه بیاورید یا آنها را در یخچال نگهداری کنید. همچنین، دریابید که آیا می توانید تخم مرغ ها را برای نگهداری طولانی مدت منجمد کنید.

نحوه نگهداری تخم مرغ در راه خانه

به گفته کیمبرلی بیکر، دکتری، RD، LD، مدیر تیم سیستم های غذایی و برنامه ایمنی Clemson Extension، تخم مرغ ها را نباید بیش از دو ساعت در یخچال بگذارید. در غیر این صورت، اگر تخم مرغ آلوده باشد سالمونلابیکر می گوید، باکتری ها می توانند تا سطوح خطرناکی تکثیر شوند. در چنین مواردی، حتی پختن تخم مرغ تا حداقل دمای داخلی توصیه شده ۱۴۵ درجه فارنهایت، ممکن است تمام موارد را از بین نبرد. سالمونلا او می افزاید.

بنابراین، لحظه‌ای که یک کارتن تخم‌مرغ را از یخچال سوپرمارکت بیرون می‌آورید، مهم است که مراقب نگهداری و زمان‌بندی آن باشید. اگر مستقیماً از فروشگاه یا در هوای گرم به خانه نمی روید، تخم مرغ ها را در یک کیسه عایق نگهداری کنید تا خنک بماند. همچنین آنها را بسته بندی کنید تا صاف بنشینند تا خطر شکستگی کاهش یابد. کایرین بالدوین، سرآشپز و مربی هنرهای شیرینی پزی و شیرینی پزی در مؤسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک، می گوید: می توانید آنها را “در بالای کیسه ای با وسایل ثابت زیر آن قرار دهید یا کیف خود را به آنها بدهید.”

هنگامی که به خانه رسیدید، بلافاصله تخم مرغ ها را در یخچال قرار دهید.

نحوه نگهداری تخم مرغ در یخچال

تخم مرغ کامل

سارا بث تانر، توسعه دهنده دستور غذا در Pete & Gerry’s می گوید: تخم مرغ های کامل و بدون پوست را در قفسه های اصلی یخچال خود نگهداری کنید. او اضافه می‌کند که از قفسه بالایی یا گوشه‌هایی که ممکن است هوای سرد ضعیف در گردش باشد و باعث یخ زدن و شکستن تخم‌ها شود، خودداری کنید.

بالدوین می‌گوید: همچنین بهتر است از نگهداری تخم‌مرغ‌ها روی درب یخچال که بیشترین نوسانات دما را هنگام باز و بسته شدن یخچال تجربه می‌کند، خودداری کنید.

ماندگاری: در عرض سه هفته از تخم مرغ استفاده کنید.

از کارتن اصلی استفاده کنید
هنگام نگهداری تخم مرغ در خانه، از نگهدارنده های چینی گران قیمت یا سینی های پلاستیکی تخم مرغ همراه با برخی یخچال ها صرف نظر کنید. بیکر خاطرنشان می کند: “تخم مرغ ها باید در کارتن اصلی خود نگهداری شوند که به طور خاص برای محافظت از آنها در برابر ترک خوردن طراحی شده است.” او اضافه می کند که کارتن اطلاعات مهمی مانند تاریخ انقضا، تاریخ مصرف یا تا پایان فروش را نیز نمایش می دهد.

بیکر می گوید: “اگر کارتن اصلی در دسترس نیست، تخم مرغ ها را به ظرف نگهداری درب دار منتقل کنید تا از جذب بو جلوگیری شود. حتما روی ظرف را با تاریخ انقضا برچسب بزنید تا تازه بودن آنها را پیگیری کنید و از استفاده از تخم مرغ های قدیمی اطمینان حاصل کنید.” .

تخم مرغ خام بدون پوسته

در حالت ایده‌آل، تخم‌مرغ‌ها تا زمانی که آماده استفاده از آن‌ها نباشید، نباید شکسته شوند. اما اگر می‌خواهید تخم‌مرغ‌های کامل خام را از پوسته‌شان بیرون بیاورید، آن‌ها را در ظرفی محکم در یخچال نگهداری کنید، به گفته بالدوین.

او می گوید: اگر فقط زرده تخم مرغ را ذخیره می کنید، یک تکه پلاستیکی کوچک را مستقیماً روی سطح آن قرار دهید تا از خشک شدن و تشکیل پوست آن جلوگیری کنید. سپس آنها را طبق معمول در یخچال نگهداری کنید.

پس از ترک خوردن و باز شدن، هرگز تخم مرغ های تازه را در معرض هوا قرار ندهید. بالدوین می گوید: آنها خشک می شوند و غیر قابل استفاده می شوند.

ماندگاری: در یخچال، تخم مرغ کامل خام و زرده تخم مرغ بدون پوست تا دو روز ماندگاری دارند. سفیده تخم مرغ خام بدون پوسته تا چهار روز ماندگاری دارد.

نحوه نگهداری تخم مرغ پخته شده

پس از پخته شدن، تخم مرغ ها باید خنک شوند و طبق معمول در یخچال نگهداری شوند. این کار آنها را تازه و ایمن نگه می‌دارد، که اگر دوست دارید از قبل دسته‌هایی از تخم‌مرغ‌های آب پز را بپزید بسیار مهم است. مجدداً آنها را برای بهترین کیفیت در یک ظرف درپوش نگه دارید.

ماندگاری: در عرض سه تا چهار روز تخم مرغ پخته بخورید. در عرض یک هفته از تخم مرغ آب پز استفاده کنید.

آیا می توانید تخم مرغ را فریز کنید؟

بله، می‌توانید تخم‌مرغ‌های خام را فریز کنید، اما راه درستی برای انجام آن وجود دارد. با توجه به انجمن تخم مرغ آمریکا در اینجا نحوه منجمد کردن تخم مرغ ها برای نگهداری طولانی تر آمده است:

  1. تخم‌مرغ‌ها را بشکنید تا از پوسته‌شان خارج شوند.
  2. در صورت نیاز سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید. در صورت یخ زدن زرده ها، هر چهار تخم مرغ را با ۱/۸ قاشق چایخوری یا ۱/۲ قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید تا از غلیظ شدن زرده ها جلوگیری کنید.
  3. تخم‌مرغ‌ها، سفیده‌ها یا زرده‌ها را به آرامی با همزن بزنید، سپس آن‌ها را در ظرفی در فریزر با درب دربسته قرار دهید.
  4. ظرف را تاریخ و برچسب بزنید.
  5. در فریزر نگهداری شود.

ماندگاری: تخم مرغ کامل، سفیده و زرده خام تا یک سال در فریزر ماندگاری دارند.

هرگز تخم‌مرغ‌های خام را در پوسته‌شان فریز نکنید، زیرا مایع می‌تواند منبسط شود و پوسته‌ها را بشکند.

نکاتی برای نگهداری ایمن تخم مرغ

با احتیاط رفتار کنید: به یاد داشته باشید، تخم مرغ شکننده است. به گفته تانر، عواملی مانند نگهداری نامناسب، استفاده نادرست، و ترک‌های ریز روی مو می‌توانند محیطی ایده‌آل برای رشد باکتری‌ها ایجاد کنند – پس با تخم‌های خود ملایم باشید.

از خوردن تخم مرغ های ترک خورده خودداری کنید: هنگام خرید تخم مرغ، از کارتن هایی که تخم مرغ های ترک خورده دارند صرف نظر کنید. بیکر می گوید: “تخم مرغ ترک خورده یک نقطه ورود برای آلاینده ها ایجاد می کند و خطر آلودگی ناشی از ذرات معلق در هوا یا تماس با سطوح از جمله دست های فرد را افزایش می دهد.” این می تواند خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را افزایش دهد، حتی اگر تخم مرغ آلوده به درستی ذخیره شود.

تخم مرغ را نشویید: تانر می گوید: هرگز تخم مرغ را در خانه نشویید، زیرا این کار می تواند باکتری ها را از پوسته عبور دهد. تانر پیشنهاد می‌کند: «اگر به تخم‌مرغی برخورد کردید که روی آن کثیف است، به سادگی آن را با یک پارچه خشک یا حوله کاغذی پاک کنید.

دست های خود را بشویید: بالدوین می‌گوید: «دست‌های شما یکی از مفیدترین ابزارها هنگام آشپزی هستند، اما یکی از رایج‌ترین ناقل‌های آلودگی نیز هستند». بنابراین، هنگام دست زدن به تخم مرغ (یا هر نوع غذا)، شستن دست ها قبل و بعد از دست زدن به آن ضروری است.

بالدوین خاطرنشان می کند که شستن دست ها از قبل می تواند از ورود میکروب های روی دست به غذای شما جلوگیری کند. به طور مشابه، شستن دست‌ها بعد از آن می‌تواند از انتقال پاتوژن‌های موجود در غذای مذکور – مانند آنهایی که در تخم‌مرغ خام وجود دارد – به سایر غذاها و سطوحی که لمس می‌کنید، جلوگیری کند.

تخم مرغ را دور از غذاهای تند نگهداری کنید: بالدوین می‌گوید: «تخم‌ها متخلخل هستند، به‌ویژه تخم‌های آمریکایی که به گونه‌ای فرآوری شده‌اند که کوتیکول محافظ طبیعی را از بیرون تخم‌ها حذف می‌کند. او اضافه می کند که به همین دلیل است که آنها باید در یخچال نگهداری شوند.

به گفته بالدوین، به همین دلیل، آنها می توانند بوهای غذاهای با بوی تند را جذب کنند، اگر آنها برای مدت طولانی در نزدیکی نگهداری شوند. نمونه هایی از این اقلام عبارتند از پیاز، کیمچی و ماهی.

دمای یخچال خود را بررسی کنید: برای اطمینان از تازه ماندن تخم‌مرغ‌ها، مطمئن شوید که دمای یخچال شما روی ۴۰ درجه فارنهایت یا سردتر تنظیم شده است. بیکر می‌گوید اگر یخچال شما بالاتر از این دما باشد، تخم‌مرغ‌ها (و سایر مواد غذایی) وارد منطقه خطرناک دما می‌شوند، محدوده‌ای که باکتری‌هایی مانند سالمونلا به سرعت در آن تکثیر می‌شوند.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۵:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #نگهداری #تخم #مرغ #به #روش #صحیح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *