نکات کلیدی

  • شستن کلم اهمیت دارد زیرا لایه های سفت آن کثیفی، آفت کش ها و حشرات را پنهان می کند که با یک شستشوی ساده نمی توان آنها را از بین برد.
  • خرد کردن کلم قبل از آبکشی به آب کمک می‌کند تا به برگ‌های داخلی برسد و وقتی به خوبی خشک شود کلم را ترد نگه می‌دارد.
  • یک خیساندن کوتاه با نمک یا سرکه می تواند شن عمیق را از بین ببرد و ممکن است برخی از باقیمانده آفت کش ها را حتی بیشتر کاهش دهد.

آماده سازی کلم به اندازه کافی ساده به نظر می رسد – یک یا دو برگ را پوست بگیرید، آن را بشویید و شروع به خرد کردن کنید. اما در مورد نحوه شستن صحیح کلم چیزهای بیشتری وجود دارد. با دقت نگاه کنید، خواهید دید که چرا کارشناسان می گویند این سبزی سزاوار تمیز کردن دقیق تری است. کلم متعلق به خانواده چلیپایی است که به معنای لایه های محکم بسته بندی شده و چین های ریز زیاد است که به معنی مکان های زیادی برای کمین خاک و آفت کش ها است.

کارشناسان ایمنی مواد غذایی موافقند که شستن محصولات یکی از ساده ترین اقداماتی است که می توانید برای کاهش قرار گرفتن در معرض آلودگی، میکروب ها و باقی مانده آفت کش ها انجام دهید. ما با یک دانشمند متخصص در مسائل ایمنی مواد غذایی و یک معلم آشپزی حرفه ای و سرآشپز مشورت کردیم تا بهترین راه برای تمیز کردن کلم را پیدا کنیم.

  • داینا د مونتیناک، MPH، دانشیار در گروه کاری محیط زیست
  • ریچارد لاماریتا، سرآشپز-مدرس هنرهای آشپزی مبتنی بر گیاه در موسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک و آشپز آیورودا/مشاور رژیم غذایی

چرا باید کلم را بشویید

شستن محصولات به طور کامل، مهم نیست که آن را از فروشگاه خریداری کرده اید یا خودتان آن را پرورش داده اید. شستشوهای USDA قبل از آزمایش در زیر آب جاری تولید می کنند، بنابراین آشپزهای خانگی نیز باید همین کار را انجام دهند. و برخی از محصولات نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری برای نگهداری چیزها هستند. ریچارد لاماریتا، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی مبتنی بر گیاه در مؤسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک، می گوید: کلم یک مثال خوب است: “گویاها و سوراخ های کوچکی دارد و برگ ها محکم بسته شده اند و می توانند خاک، باکتری، آفت کش ها و حشرات را در خود جای دهند.” او توضیح می دهد که به دلیل این ساختار، “فقط برداشتن برگ های بیرونی کافی نیست.”

داینا د مونتاناک، دانشمند گروه کاری محیط زیست، موافق است که کلم باید شسته شود، حتی اگر برخی آزمایش‌ها نشان می‌دهند که بقایای آفت‌کش کم است.

نحوه شستن کلم

قبل از اینکه کلم را لمس کنید، اولین قدم این است که خود و محل کارتان را آماده کنید. دست های خود را بشویید و از تمیز بودن سینک یا سطح کار خود مطمئن شوید. De Montagnac بر این مرحله تأکید دارد زیرا محصولات اغلب مستقیماً به داخل سینک می روند، جایی که میکروب ها می توانند به راحتی منتقل شوند.

برگ های بیرونی را بردارید

برگ‌های بیرونی به احتمال زیاد زباله‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و بیشتر احتمال دارد که بقایای آفت‌کش‌ها یا آسیب را حمل کنند. به سادگی آنها را قبل از اینکه بقیه کلم را بشویید بردارید. لاماریتا موافق است و می‌افزاید که قبل از شروع باید «برگ‌های بیرونی کثیف یا پژمرده» را دور بریزید.

قبل از شستشو برش دهید

اینجاست که کلم با بسیاری از سبزیجات متفاوت است. شستشوی سر سالم کافی نیست زیرا برگ های داخلی آن بسیار محکم بسته بندی شده اند. لاماریتا توصیه می کند که کل سر را تکه تکه کنید. او می‌گوید: «کلم‌ها را به چهار قسمت تقسیم کنید، که به شما امکان می‌دهد برگ‌های درونی سفت را تمیز کنید. هر گوه را زیر آب جاری سرد بشویید، به آرامی لایه ها را با انگشتان خود باز کنید تا کثیفی ها از بین بروند.

پس از آبکشی، آب اضافی را تکان دهید و کلم را با یک حوله تمیز یا چرخان سالاد به خوبی خشک کنید. اگر می‌خواهید کلم را ذخیره کنید، رطوبت چسبیده به برگ‌ها می‌تواند فساد را تسریع کند (همچنین می‌تواند کلم را آب کند یا سرخ کنید).

برای کثیفی های سرسخت خیس کنید

در حالی که مراحل بالا ممکن است کافی باشد، اما اگر تا به حال کلم را آماده کرده اید و در اعماق آن شن پنهان شده است، ممکن است بخواهید سبزی را برای تمیز کردن کامل تر خیس کنید. لاماریتا می‌گوید خیساندن کل سر «خیلی کم کار می‌کند»، اما خیساندن گوه‌ها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌تواند خاک فرو رفته را شل کند. برای قدرت تمیز کنندگی بیشتر – یا اگر نگران حشرات یا باکتری ها هستید – او یک محلول نمک یا سرکه ملایم را پیشنهاد می کند: یک قاشق چای خوری در هر گالن آب، با زمان خیساندن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه.

دی مونتاناک می گوید برخی از مطالعات از این رویکرد حمایت می کنند. او توضیح می‌دهد: «خیساندن ممکن است به دلیل افزایش سطحی که آب با آن تماس پیدا می‌کند، مزیت بیشتری برای سبزی‌ها داشته باشد. برخی مطالعات نشان می‌دهند که افزودن سرکه یا جوش شیرین به محلول خیساندن ممکن است باعث کاهش بیشتر برخی از آفت‌کش‌ها شود. هر خیساندن را با یک آبکشی کامل و یک زهکشی خوب دنبال کنید.

نحوه شستن کلم برای اسلاو

هنگامی که از کلم برای پخته استفاده می کنید، LaMarita یک روش جایگزین ارائه می دهد: کلم را خرد کنید. قبل از شما آن را بشویید تمیز کردن قطعات بریده شده در یک کاسه بزرگ با آب سرد – گاهی اوقات به آنها “حمام سه گانه” می دهید – می تواند به از بین بردن شن های باقی مانده کمک کند. همچنین می توانید کلم خرد شده را برای مدت کوتاهی در محلول نمک یا سرکه خیس کنید. فقط قبل از پانسمان حتما آن را خیلی خوب خشک کنید.

اگر به ویژه نگران میکروب‌ها هستید، او یک گام سریع را به شما پیشنهاد می‌کند. او می‌گوید فرو بردن مختصر کلم خرد شده در آب جوش و سپس سرد کردن آن در آب یخ، «باکتری‌های مضر را از بین می‌برد»، در حالی که در صورت اجتناب از پختن بیش از حد، ترد را حفظ می‌کند.

قرمز در مقابل سبز در مقابل ناپا چطور؟

روش های مشابهی برای تمیز کردن در انواع کلم اعمال می شود. De Montagnac می گوید هیچ تفاوت معنی داری در روش شستشوی سبز، قرمز، ناپا، ساووی یا حتی بوک چوی وجود ندارد. لاماریتا اشاره می کند که شکل بازتر بوک چوی شستن آن را در زیر آب روان آسان تر می کند.

خط آخر در تمیز کردن کلم

کلم مقاوم، همه کاره است و پس از شستن، خوردن خام یا پخته کاملاً بی خطر است. چه به یک شستشوی دقیق، یک محلول خیساندنی ملایم یا چند مرحله اضافی برای عرقیات تکیه کنید، هر دو متخصص تاکید می کنند که شستشو همیشه ارزشمند است. همانطور که دو مونتاناک می گوید، “شما همیشه باید محصولات خود را بدون توجه به روش هایی که به آن دسترسی دارید بشویید.”



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۹:۰۵
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #شستن #کلم #برای #از #بین #بردن #کثیفی #آفت #کش #ها #حشرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *