این که آیا شما در حال صرفه جویی در باقیمانده هستید یا وعده های غذایی را آماده می کنید ، ذخیره مواد غذایی در یخچال بخش اجتناب ناپذیر از پخت و پز است. وقتی زمان فرا رسید ، ممکن است تعجب کنید که آیا می توانید غذای گرم را در یخچال قرار دهید ، زیرا بسیاری از سرآشپزهای خانگی همیشه اجازه می دهند ابتدا روی پیشخوان خنک شود. دلیل؟ تصور می شود که یخچال و فریزر غذای گرم ناامن است ، اما اسطوره برای بحث و گفتگو است. در حقیقت ، انتظار بیش از حد طولانی برای یخچال و فریزر مواد غذایی می تواند رشد میکروب های مضر را تقویت کند ، که به طور بالقوه منجر به بیماری ناشی از غذا می شود. گفته می شود ، چگونه غذای گرم را به درستی یخچال می کنید؟ ما با کارشناسان ایمنی مواد غذایی صحبت کردیم ، و آنها بهترین روش ها را به اشتراک گذاشتند ، به علاوه چگونگی هرکدام می توانند غذا را ایمن نگه دارند.
- ونسا کوفمن ، دکتری ، مدیر برنامه در Stop Foodborne بیماری
- برایان کوک لو ، دکتری ، دانشمند غذا ، مشاور غذا و نویسنده ۱۵۰ سوال علوم غذایی پاسخ داده شده است
چرا باید از خنک کننده غذا در دمای اتاق خودداری کنید
با توجه به این عقیده که قرار دادن غذای گرم در یخچال ناامن است ، معمول است که اجازه دهید غذا به آرامی در دمای اتاق خنک شود. با این حال ، این توصیه نمی شود. ونسا کوفمن ، دکتری ، مدیر برنامه در Stop Foodborne ، می گوید: دلیل این امر این است که غذا به اندازه کافی سریع خنک نمی شود تا از رشد باکتریها جلوگیری کند. وی در ادامه توضیح می دهد: “باکتری های ناشی از غذا می توانند هر ۲۰ دقیقه دو برابر شوند که مواد غذایی در منطقه خطر دما بین ۴۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت باقی بمانند.” بنابراین ، برای ایمن ماندن ، غذا باید طی دو ساعت ۷۰ درجه خنک شود ، سپس به ۴۱ درجه فارنهایت یا در طی چهار ساعت دیگر پایین تر شود (اما هرچه سریعتر ، بهتر باشد).
بسته به نوع غذا و دمای آشپزخانه شما ، آن قدرت Coffman یادداشت می کند ، قادر به رسیدن به ۷۰ درجه فارنهایت در دو ساعت بر روی پیشخوان است. او می گوید: “اما رسیدن به دمای ایمن نهایی ۴۱ درجه در دمای اتاق تقریباً غیرممکن است ، مگر اینکه آشپزخانه شما به عنوان یخچال و فریزر پیاده روی دو برابر شود.”
چرا هرگز نباید غذای گرم را مستقیماً در یخچال قرار دهید
قرار دادن یک گلدان غذای گرم مستقیم در یخچال همچنین خطر ایمنی را ایجاد کنید ، زیرا ممکن است غذا به طور مساوی در کشتی خنک نشود. اگر این اتفاق بیفتد ، باکتری های ایجاد کننده بیماری ممکن است در قسمت های گرم تر غذا رشد کرده و شکوفا شوند ، به طور بالقوه شما را هنگام خوردن آن بیمار می کنند. به همین ترتیب ، بخش های زیادی از ظروف داغ می توانند دمای یخچال شما را افزایش داده و سایر مواد غذایی را ناامن می کنند.
راه درست برای ذخیره غذای گرم در یخچال
قبل از قرار دادن غذای گرم در یخچال ، باید با استفاده از یک روش ایمن به سرعت غذا را خنک کنید. در اینجا برخی از گزینه ها از کارشناسان ایمنی مواد غذایی استفاده می کنند:
غذا را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید
یک رویکرد این است که غذا را به چندین ظروف کوچکتر تقسیم کنید. دانشمند غذا و مشاور غذا ، برایان کوک لو ، دکتری توضیح می دهد: “تقسیم غذا به بخش های کوچکتر ، مناطق سطح مواد غذایی را افزایش می دهد و باعث می شود گرما سریعتر به محیط اطراف آزاد شود.” وی می افزاید: حجم های کوچکتر همچنین به این معنی است که غذا نیز خود را عایق نمی کند ، اجازه می دهد مرکز هر ظرف سریعتر خنک شود. LE می گوید: “این غذا را ایمن نگه می دارد زیرا زودتر از منطقه خطر خارج می شود.”
برای بهترین نتیجه ، از ظروف فلزی یا شیشه ای به جای پلاستیک استفاده کنید. Coffman می گوید ، فلز گرما را بهتر از پلاستیک انجام می دهد ، که می تواند روند خنک کننده را موثرتر کند. در همین حال ، شیشه مقاوم در برابر حرارت است و فاقد خطر شستشوی ریزگردها در مواد غذایی است.
غذا را در حمام یخ خنک کنید
همچنین می توانید قبل از ذخیره آن در یخچال ، غذای گرم را در حمام یخ قرار دهید. این امر به طور قابل توجهی دمای مواد غذایی را کاهش می دهد و به آن کمک می کند تا به سرعت از طریق منطقه خطر دما حرکت کند.
طبق گفته Coffman ، در اینجا نحوه انجام آن آورده شده است:
- یک سینک تمیز یا گلدان بزرگ را با آب یخ پر کنید. از آب کافی استفاده کنید تا به طور کامل از طرف های ظرف غذایی به وجود بیاید ، اما در آن ریخته نمی شود.
- ظرف غذای گرم را در سینک یا گلدان قرار دهید.
- غذا را مرتباً هم بزنید.
- برای بررسی دمای داخلی مواد غذایی از یک دماسنج مواد غذایی تمیز استفاده کنید. باید طی دو ساعت تا ۷۰ درجه فارنهایت خنک شود. به احتمال زیاد شما نیاز به تازه کردن آب سرد و یخ دارید.
- پس از رسیدن غذا به ۷۰ درجه ، آن را به یخچال منتقل کنید تا خنک کننده به ۴۰ درجه یا پایین تر شود.
LE به اشتراک می گذارد: “توجه به این نکته حائز اهمیت است که این روش در بعضی از غذاها بهتر از سایرین کار می کند.” وی توضیح می دهد: “به عنوان مثال ، تکه های گوشت بریده شده در یک ظرف ، گرمای خود را منتقل نمی کنند و همچنین یک مایع مایع که کاملاً با ظرف مطابقت دارد ، از این طریق گرما را بهتر از طریق دیواره های ظرف منتقل می کند.”
راه های دیگر
Coffman می گوید ، برای سوپ ها ، خورش ها یا مایعات دیگر ، می توانید یخ اضافه کنید تا با خیال راحت و سریع درجه حرارت را کاهش دهید. وی می افزاید: همچنین می توانید مواد غذایی را مرتباً هم بزنید تا گرمای به دام افتاده آزاد شود.
آیا می توانید غذای گرم را در فریزر قرار دهید؟
ممکن است شما وسوسه شوید که غذای گرم را مستقیماً در فریزر قرار دهید تا به سرعت آن را خنک کنید ، اما این توصیه نمی شود. Coffman توضیح می دهد که این عمل می تواند دمای داخل فریزر را بالا ببرد و باعث ذوب غذاهای یخ زده در این نزدیکی شود.
چگونه قبل از انجماد غذا را خنک کنیم
با خنک کردن مناسب غذا با استفاده از یکی از روشهای ذکر شده در بالا شروع کنید. پس از رسیدن غذا به ۴۰ درجه فارنهایت ، می توان آن را به فریزر منتقل کرد.
چه مدت می توانید غذا را غیرقانونی بگذارید
اگر غذای پخته شده به هر دلیلی باید در دمای اتاق نگهداری شود ، هرگز بیش از دو ساعت آن را ترک نکنید. این حداکثر زمانی است که می تواند در منطقه خطر دما بماند. طبق گفته کارشناسان USDA ، این بازه زمانی در روزهای گرم (یعنی ۹۰ درجه یا بالاتر) به یک ساعت کوتاه می شود.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۵-۰۶-۲۶ ۱۴:۴۴:۰۵
عناوین بصورت هشتگ: #آیا #می #توانید #غذای #گرم #را #در #یخچال #یا #فریزر #قرار #دهید