ما در کمپینی هستیم تا به گلابی ها عشق و توجه بیشتری بدهیم. ابتدا به شما نحوه برش دادن را آموزش می دهیم تا همیشه از این میوه پاییزی زیبا استفاده کنید. در حالی که ما عاشق سیب هستیم، آنها تمایل دارند هر پاییز توجه مردم را به خود جلب کنند. وقت آن است که گلابی را دوباره نگاه کنیم. آنها بافت کمی نرمتر و طعم شیرینتر دارند و گلابی ساده در پای، تارت و چیپس میوهای مانند سیب خوشمزه است. می توان استدلال کرد که گلابی طعم و ابعاد بیشتری دارد. آنها از نظر شکل، اندازه و رنگ متفاوت هستند، از بارلت شیرین و آبدار سیب سبز گرفته تا Bosc ترد، با طعم دلپذیر و پوست بافت آن.
شما نمی بینید که افرادی که مستقیماً گلابی را به عنوان یک میان وعده گاز می گیرند، مانند سیب ها. در حالی که میتوانید میوهها را به این شکل بخورید، ما اغلب ترجیح میدهیم آن را برش دهیم یا به صورت مکعبی، چهارمی و گرد برش دهیم، چه در میان وعده، چه برای دسر یا در سالاد بریزیم.
چگونه بفهمیم گلابی رسیده است
سیب و گلابی شباهت های زیادی با هم دارند، اما یکی از تفاوت های اصلی آنها این است که تقریباً هر سیبی که از خواربار فروشی یا بازار کشاورزان خریداری می کنید، رسیده و آماده مصرف است. بسیاری از میوه ها در زمان رسیدن برداشت می شوند، اما گلابی نه. زمانی که بالغ شدند برداشت می شوند و پس از چیدن از درخت به مرور زمان می رسند. بنابراین هنگام انتخاب گلابی در سوپرمارکت، رسیدن آن چیزی نیست که لزوماً به دنبال آن هستید.
همیشه ایده خوبی است که میوههایی را انتخاب کنید که عاری از لک و کبودی باشند، اما هنگامی که در خانه شروع به رسیدن میکنند، چند شاخص وجود دارد که گلابی رسیده و آماده مصرف است:
- شرکت با برخی از دادن: روی گردن گلابی (نزدیک ساقه) فشار دهید و آن را به آرامی فشار دهید. نباید کوچکترین نرم باشد. گلابی باید سفت به نظر برسد اما سفت تکان نخورد—باید کمی تسلیم داشته باشد.
- رایحه معطر: دم بکش! این می تواند یکی از مطمئن ترین نشانه های آمادگی گلابی برای خوردن باشد. اگر بوی گلابی می دهد، وقت رفتن است.
- تغییر رنگ پوست: این امر به ویژه در مورد انواع سبز و قرمز گلابی مانند آنژو و بارتلت، به جای گلابی Bosc که کاملا قهوه ای هستند، صادق است. گونه های دیگر دارای تغییراتی در رنگ پوست هستند، بنابراین هنگامی که لکه ها را تیره تر یا کک و مک می بینید، این می تواند نشان دهنده رسیده بودن گلابی باشد.
ابزار برای برش گلابی
- تخته برش: قبل از شروع برش و برش، تخته برش خود را تنظیم کنید. شما نمی خواهید در هنگام دست زدن به چاقو چیزی لیز بخورد و سر بخورد، بنابراین از یک تشک ضد لغزش برای قرار دادن تخته برش خود استفاده کنید. اگر تشک ندارید، نگران نباشید. به جای آن می توانید تخته برش را با چند لایه حوله کاغذی مرطوب محکم کنید. به همین خوبی کار می کند.
- چاقوی تیز آشپز: مهمترین ابزار آشپزخانه شما یک چاقوی تیز است. چاقوهای کسل کننده یا کند در واقع بیشتر باعث بریدگی های عمیق تر می شوند، زیرا آنها به طور یکپارچه در غذا تکه تکه نمی شوند. هنگام برش گلابی از یک چاقوی سرآشپز خوب و جامد استفاده کنید تا میوه به سرعت آماده شود.
آماده سازی میوه
قبل از بریدن گلابی، می توانید پوست میوه را جدا کنید. پس از آن، آماده جداسازی، نصف شدن و هسته برداری است.
لایه برداری (اختیاری)
این مرحله تماماً در مورد ترجیح شخصی شماست. پوست گلابی پر از آنتی اکسیدان و فیبر است، اما اگر بافت آن را دوست ندارید، می توانید به راحتی آن را جدا کنید.
- از انتهای ساقه گلابی شروع کنید، میوه را در یک دست بگیرید و یک پوستکن سبزیجات (ما پوستکنهای Y شکل را توصیه میکنیم) به سمت پایین منحنیهای گلابی بکشید تا پوست آن جدا شود.
اگر هنگام جدا کردن پوست، نگه داشتن گلابی لغزنده برایتان سخت است، یک حوله ظرف تمیز یا حوله کاغذی بردارید و از آن برای گرفتن گلابی استفاده کنید.
ساقه را بردارید
این مرحله فوق العاده آسان است. ساقه بالای گلابی باید به راحتی بیرون بیاید، اما گاهی اوقات باید به آرامی آن را بچرخانید.
نصف کنید
با شروع از انتهای ساقه گلابی، گلابی را از طول برش دهید تا گلابی را از وسط نصف کنید. این کار دانه ها و هسته ها را به درستی در معرض دید قرار می دهد، نه اینکه به صورت ضربدری در امتداد خط استوا برش دهید.
هسته را بردارید
دو راه برای حذف هسته وجود دارد.
- از یک بادکنک خربزه با اندازه مناسب استفاده کنید تا از مرکز هر نیمه گلابی یک گرد یکدست بردارید.
- هر گلابی را دوباره از طول نصف کنید، سپس گلابیها را به سمت پایین روی تخته برش دهید. چاقوی خود را زاویه دار نگه دارید و از آن برای از بین بردن دانه های هسته مرکزی استفاده کنید.
درست مانند سیب، گلابی نیز پس از برش شروع به اکسید شدن کرده و قهوه ای می شود. برای کند کردن فرآیند اکسیداسیون، به سادگی قسمت های بریده شده میوه را با آب لیمو یا لیموترش فشار دهید.
چگونه گلابی را برش دهیم
هر شکلی که انتخاب می کنید، با قرار دادن نیمه های گلابی صاف روی تخته برش شروع کنید.
برش ها
برای برش گلابی به قطعات بلند و نازک، از چاقوی سرآشپز خود برای برش عمودی طول میوه استفاده کنید. (در روش دیگر، به صورت ضربدری برش دهید تا اشکال نیمه ماه ایجاد شود.)
موارد استفاده: برش ها برای میان وعده ایده آل هستند، آنها همچنین یک افزودنی شیرین و تازه به سالاد دارند.
مکعب ها
برای بریدن گلابی به اندازه لقمه:
- گلابی را از طول به تخته های تقریباً نیم اینچی برش دهید.
- گلابی را بچرخانید و برعکس آن را برش دهید تا مکعب های کوچک کاملی ایجاد کنید.
موارد استفاده: مکعب های گلابی را روی سالادها بریزید یا با میوه های دیگر مانند سیب، انگور، آناناس و موز بریزید تا سالاد میوه درست شود.
ربع
ربع یا تکه های گلابی به راحتی بریده می شود. یک گلابی را از وسط نصف کنید، سپس هر گلابی را دوباره از وسط نصف کنید، در حالی که چاقوی خود را در وسط جایی که هسته آن قرار داشت، برگردانید. اگر گلابی ها درشت هستند به جای ربع آن ها را به ششم برش دهید.
موارد استفاده: ربعها برای میانوعده، سرو در کنار غذاهای شیرین و خوش طعم، یا غوطهور شدن در فوندوی شکلاتی عالی هستند.
دور
همچنین می توانید یک گلابی را نازک برش دهید تا چیپس میوه درست شود
برای بریدن گلابی به صورت گرد، هنگام آماده کردن میوه، دو مرحله اول را دنبال کنید (یا اگر می خواهید پوست آن را حفظ کنید فقط مرحله دوم را انجام دهید)، سپس کل گلابی را به صورت ضربدری در اطراف استوا به ورقه های نازک برش دهید. برای جدا کردن هسته از هر برش، از انتهای پهن یک نوک لوله با اندازه مناسب استفاده کنید.
از یک برش ماندولین استفاده کنید تا برش هایی به اندازه دلخواه نازک یا ضخیم داشته باشید.
موارد استفاده: گردهای گلابی را میتوان بهعنوان میانوعده بهصورت خام میل کرد یا به یک بشقاب پنیر افزوده میشود. میتوان آنها را پخت یا آبگیری کرد تا جویدنی و حتی شیرینتر شوند.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۹-۰۵ ۱۵:۳۹:۲۵
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #یک #گلابی #را #مانند #یک #حرفه #ای #برش #دهیم