بلانچ کردن یک تکنیک ضروری برای پختن سبزیجات است تا رنگ و تردی خود را حفظ کنند. بلانچ کردن کلم بروکلی قبل از انجماد مفید است و برای به دست آوردن گلچه های سبز روشن و ترد ضروری است. این یک روش پخت سریع و آسان است—کلید این است که زمان درستی برای جلوگیری از پختن بیش از حد سبزیجات داشته باشید. ما با کارشناسان صحبت کردیم تا نحوه سفید کردن کلم بروکلی و نکاتی برای انجام صحیح آن را بیاموزیم.

بلانچینگ چیست؟

بلانچینگ یک روش پخت و پز است که شامل جوشاندن مختصر سبزیجات در آب جوش و سپس فرو بردن آنها در آب یخ است. مرحله دوم به سبزیجات شوک وارد می کند و فرآیند پخت را متوقف می کند.

این یک مرحله بسیار مهم برای آماده سازی سبزیجات، از جمله بروکلی، برای انجماد است. به گفته کارشناسان دانشگاه مینه‌سوتا، اول، آنزیم‌ها (یعنی پروتئین‌هایی که باعث واکنش‌های شیمیایی می‌شوند) را غیرفعال می‌کند که به مرور زمان سبزیجات را خراب می‌کنند. ناتان لیون، سرآشپز، نویسنده کتاب آشپزی و میزبان می گوید در غیر این صورت، بدون سفید کردن، این آنزیم ها رنگ، بافت و طعم سبزیجات را در حالی که در فریزر نگهداری می شوند کاهش می دهند. لیون در آشپزخانه. این می تواند بر کیفیت کلی سبزیجات منجمد تأثیر بگذارد، حتی اگر به درستی ذخیره شوند.

به گفته آن زیاتا، سرآشپز و معلم آشپزی در موسسه آموزش آشپزی، می توان بروکلی را بدون بلانچ کردن ابتدا منجمد کرد. با این حال، برای بهترین کیفیت و ماندگاری، بلانچینگ یک مرحله حیاتی است.

لیون می گوید: یکی دیگر از مزایای بلانچینگ این است که ایمنی غذا را بهبود می بخشد. به این دلیل که دمای داغ آب باعث از بین رفتن باکتری‌های روی سبزیجات، از جمله آن‌هایی که ممکن است باعث بیماری‌های ناشی از غذا شوند، می‌شود.

نحوه استفاده از کلم بروکلی بلانچ شده

انجماد تنها مورد استفاده برای کلم بروکلی بلانچ شده نیست. این فرآیند رنگ، بافت و طعم سبزیجات را بهبود می‌بخشد – کلم بروکلی بلانچ شده می‌تواند جایگزینی خوشمزه با خام در تخته‌های خوراکی یا خامه باشد.

زیاتا می‌گوید: «همچنین می‌توانید از کلم بروکلی بلانچ شده در سرخ‌کرده‌ها استفاده کنید؛ آنها رنگ روشن خود را طولانی‌تر از کلم بروکلی بدون بلانچ حفظ می‌کنند». او می گوید که می توانید به سرعت کلم بروکلی بلانچ شده را در پایان پخت و پز بدون نگرانی در مورد کم پز شدن یا بیش از حد پختن آن اضافه کنید. همچنین می توان از آن در سالاد، سالاد و یا به عنوان یک غذای جانبی ساده استفاده کرد.

چگونه کلم بروکلی را سفید کنیم

قبل از سفید کردن کلم بروکلی، باید آن را به صورت گلچه برش دهید. از آنجا می توانید سبزی را با آب جوش یا بخار آبکش کنید. روشی که انتخاب می کنید به ترجیح شما و تجهیزاتی که در دست دارید بستگی دارد.

جوشیدن در آب

بلانچ کردن کلم بروکلی در آب جوش سریع است. مدت زمان جوشیدن کلم بروکلی به اندازه گلچه ها بستگی دارد، اما معمولاً فقط به یک دقیقه پختن در آب جوش نیاز دارد. مراحل زیر را از Ziata دنبال کنید:

  1. یک قابلمه را با آب پر کنید و کمی نمک اضافه کنید. قابلمه باید حداقل دو برابر حجم کلم بروکلی باشد. آن را روی اجاق گاز قرار دهید.
  2. قابلمه آب را به جوش بیاورید.
  3. در همین حین، یک حمام یخ را در یک کاسه با ترکیب مساوی آب و یخ آماده کنید. کنار بگذارید.
  4. کلم بروکلی را به قابلمه اضافه کنید – زیاد پر نکنید.
  5. حدود ۱ دقیقه یا تا زمانی که کلم بروکلی سبز روشن و ترد شود بجوشانید. می توانید به صورت دوره ای کلم بروکلی را در حالی که در حال سفید شدن است هم بزنید.
  6. وقتی کلم بروکلی به درجه پخت مطلوب رسید، از یک قاشق سوراخ دار برای انتقال آن به حمام یخ استفاده کنید.
  7. کلم بروکلی را صاف کرده و روی یک حوله تمیز انتقال دهید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود.
  8. اگر چند دسته را بلانچ می کنید، قبل از شروع دور بعدی، آب را به جوش بیاورید.

بخارپز کردن

روش دیگر برای سفید کردن کلم بروکلی از بخار آب استفاده می کند. لیون می گوید که این روش بیشتر از روش آب جوش، معمولاً حدود ۴ دقیقه طول می کشد، اما همچنان سریع است و مواد مغذی بیشتری را حفظ می کند. به گفته لیون، در اینجا نحوه سفید کردن کلم بروکلی با بخار آب آورده شده است:

  1. یک قابلمه را با آب پر کنید. هنگامی که آن را در قابلمه می‌گذارید، آب نباید به سبزیجات یا سبد بخارپز برخورد کند، اما باید آب کافی باشد تا در هنگام جوشیدن تبخیر نشود.
  2. با اضافه کردن مقدار مساوی آب و یخ، یک حمام یخ را در یک کاسه آماده کنید. کنار بگذارید.
  3. گلچه های بروکلی خود را به یک سبد بخارپز اضافه کنید و آنها را در یک لایه بچینید.
  4. آب را به جوش بیاورید، سپس سبد را با دقت در قابلمه قرار دهید.
  5. در قابلمه را ببندید و به مدت ۴ دقیقه یا تا زمانی که کلم بروکلی سبز روشن و لطیف ترد شود، بخارپز کنید.
  6. هنگامی که کلم بروکلی به میزان دلخواه شما رسید، از یک قاشق سوراخ دار برای انتقال کلم بروکلی به داخل حمام یخ استفاده کنید.
  7. کلم بروکلی را صاف کنید، سپس روی حوله قرار دهید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود.
  8. در صورت لزوم، این فرآیند را با دسته های اضافی تکرار کنید و آب بیشتری اضافه کنید تا گلدان خشک نشود.

زمان جوشاندن یا بخارپز کردن، زمان ایده‌آل بلانچ کردن به اندازه گلچه‌ها بستگی دارد – گلچه‌های کوچک‌تر سریع‌تر از گل‌های بزرگ‌تر می‌پزند. برای تست آماده شدن کلم بروکلی، یک گلچه را بعد از بیرون آمدن از حمام یخ بچشید. کلم بروکلی باید ترد و لطیف باشد و دیگر حالت خامی نداشته باشد اما هنوز کمی ترد باشد. زیاتا می گوید: نوک سبز باید نرم باشد اما خیس نباشد و ساقه ها باید به آرامی در سراسر پخته شوند.

۵ نکته برای سفید کردن کلم بروکلی

ابتدا بروکلی را بشویید: به گفته کارشناسان دانشگاه مینه‌سوتا، اگرچه دمای داغ فرآیند بلانچ کردن، باکتری‌های روی کلم بروکلی را از بین می‌برد، اما همچنان مهم است که ابتدا آن را بشویید تا از آلودگی متقاطع در سطوح کار خود جلوگیری کنید.

کلم بروکلی را به اندازه های مساوی برش دهید: هنگام تهیه کلم بروکلی برای بلانچ کردن، تمام تلاش خود را بکنید تا آن را به گلچه های هم اندازه ببرید. لیون می‌گوید که این امر پخت یکنواخت را در طول فرآیند بلانچ کردن تضمین می‌کند.

شامل ساقه ها: برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده بهینه از کلم بروکلی، ساقه های آن را پرت نکنید. زیاتا می‌گوید: «آن‌ها بیش از حد فیبری هستند که نمی‌توان به‌صورت خام از آن لذت برد، اما بلانچ کردن آن‌ها را برای خامه یا به‌عنوان آماده‌سازی برای پختن بیشتر در یک غذای سرخ شده یا برشته (غذا) عالی می‌کند.

از بلانچینگ برای مدت طولانی خودداری کنید: لیون می گوید: سفید کردن کلم بروکلی برای مدت طولانی می تواند آن را نرم یا لطیف کند. همچنین احتمال از دست دادن مواد مغذی را افزایش می دهد.

حمام یخ را از قبل آماده کنید: کلم بروکلی را به محض خارج شدن از آب در حال جوش در آب یخ فرو کنید. اگر صبر کنید تا سبزیجات در حال پختن این کار باشند، ممکن است مدت زیادی در آب بمانند و بیش از حد بپزند.

چگونه کلم بروکلی را بعد از بلانچ کردن منجمد کنیم

زیاتا می گوید: پس از سفید کردن کلم بروکلی، این مراحل را دنبال کنید تا به درستی آن را منجمد کنید:

  1. کلم بروکلی بلانچ شده را با یک دستمال کاغذی تمیز یا حوله پارچه ای خشک کنید.
  2. کلم بروکلی ها را به صورت یک لایه روی یک تابه ورقه ای قرار دهید.
  3. تابه ورق را به فریزر منتقل کنید تا کلم بروکلی یخ بزند، حدود ۱ یا ۲ ساعت.
  4. کلم بروکلی های یخ زده را در یک ظرف یا کیسه ایمن فریزر دربسته قرار دهید، سپس به فریزر برگردانید.
  5. روی ظرف را برچسب تاریخ بزنید. کلم بروکلی یخ زده را ظرف یک سال استفاده کنید.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۸-۱۹ ۰۳:۱۶:۰۳
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #کلم #بروکلی #را #سفید #کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *