هیچ چیز مثل یک هلوی رسیده تابستانی نیست. آنها آبدار، شیرین و خوشمزه هستند، اما دوام زیادی ندارند. هلو تازه و رسیده فقط برای چند روز نگهداری می شود و فصل هلو کوتاه است. به همین دلیل این یک حرکت هوشمندانه است که مقداری را در فریزر نگهداری کنید تا بعداً از آن لذت ببرید. برای اینکه یاد بگیریم چگونه هلو را به درستی منجمد کنیم، با یک دانشمند مواد غذایی صحبت کردیم که دو تکنیک ساده را به اشتراک می گذارد که به شما این امکان را می دهد تا هم اکنون هلو تابستانی خود را فریز کنید و هر زمان که دوست دارید از آن در پای، اسموتی و موارد دیگر لذت ببرید.

انتخاب هلو برای فریز کردن

وقتی میوه‌ها و سبزیجات یخ‌زده را از خواربارفروشی خریداری می‌کنید، زمانی که مواد کاملاً رسیده و در فصل هستند، کاملاً منجمد می‌شوند و بسته‌بندی می‌شوند – به همین دلیل است که آنها همیشه خوشمزه هستند. هنگامی که هلو را در خانه منجمد می کنید، مهم ترین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که میوه چقدر رسیده است. اگر یک هلوی نارس را منجمد کنید، زمانی که آن را آب می کنید، هنوز نارس خواهد بود. اگر یک هلوی کاملا رسیده را فریز کنید، آن طعم برای مدت طولانی در فریزر حفظ می شود. هنگام انتخاب هلو رسیده باید به چند نکته توجه کنید:

  1. رنگ پر جنب و جوش: رنگ هلو از زرد کم رنگ تا قرمز مایل به قرمز تا نارنجی روشن مانند غروب آفتاب متغیر است. با این حال، بیشتر هلو باید در سمت قرمزتر باشد. اگر یک هلو تقریباً تماماً زرد یا نارنجی کم رنگ است، این نشانه نارس بودن آن است.
  2. بافت کمی نرم: هلو را به آرامی در بالای ساقه فشار دهید (نمی خواهید آنقدر فشار دهید که برای نفر بعدی کبودی باقی بماند). گوشت هلو باید سفت به نظر برسد، اما کمی عطش داشته باشد.
  3. رایحه قوی: این شاید واضح ترین نشانه رسیدن هلو باشد. خوب بو بکشید هلو باید بوی شیرین و مست کننده داشته باشد.
  4. پوست بدون لک: اگر در قسمت بیرونی هلو کبودی، لک یا لکه‌های از بین رفته است، ادامه دهید و ادامه دهید. این می تواند به این معنی باشد که میوه از دوران اولیه خود گذشته است.

با هلوهای آزاد، بر خلاف هلوهای چوبی، جدا کردن گوشت میوه از گودال در مرکز بسیار آسانتر است. سنگ‌های آزاد را انتخاب کنید تا تمیزتر و حتی برش‌ها داشته باشید.

گرانت وبستر


چرا باید هلو را فریز کنید

انجماد میوه جایگزین بسیار خوبی برای کنسرو کردن است، به ویژه از آنجایی که کنسرو کردن و نگهداری می تواند یک فرآیند طولانی باشد. ما با بروس فری، CFS، همکار IFT در Insight Food Safety Consulting صحبت کردیم. او در مورد نحوه یخ زدن ایمن هلو و اینکه چگونه انجماد بر یکپارچگی کلی میوه تأثیر می گذارد، به ما توضیحاتی داد.

فری می گوید: «اگر محصول برای جلوگیری از نفوذ رطوبت (فرمولاسیون کریستال یخ) به خوبی بسته بندی شود و بارها ذوب و منجمد نشود، عمر مفید آن در فریزر می تواند سال ها باشد. (اگرچه اکثر متخصصان مواد غذایی موافقند که باید از میوه های منجمد ظرف یک سال پس از انجماد استفاده کنید در حالی که طعم اوج خود را حفظ می کنند).

بلانچ کردن میوه یک راه عالی برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی است. به گفته فری، بلانچینگ دو چیز را انجام می دهد. اول، فعالیت آنزیم را متوقف می کند، بنابراین از پیری بیشتر میوه جلوگیری می کند و سطح هر گونه پاتوژن موجود را کاهش می دهد. دوم اینکه بلانچینگ یک لایه آب روی غذا باقی می گذارد. این می تواند تا حدودی از کم آبی جلوگیری کند و میوه را تازه نگه دارد، به خصوص اگر به خوبی مهر و موم نشده باشد که در هلوهای منجمد در تولید انبوه می بینید.

چگونه هلو را فریز کنیم

انجماد هلو همچنین می‌تواند بر روی بافت کلی میوه پس از آب شدن تأثیر بگذارد، به‌ویژه زمانی که انجماد آهسته مانند اکثر آشپزخانه‌های خانگی استفاده می‌شود. فری خاطرنشان می کند که با یخ زدن غذاها، کریستال های یخ تشکیل می شوند. اگر آنها سریع منجمد شوند، مانند فریزرهای فلش صنعتی، کریستال های یخ کوچکتر می شوند. اگر کند باشد، کریستال های یخ بزرگتری تشکیل می شوند. آن کریستال های بزرگ می توانند بافت مورد انتظار غذا را مختل کنند. اگر غذا منجمد می شود تا بعداً برای کنسرو کردن یا پخت و پز استفاده شود (مانند پر کردن پای هلو)، تغییر در بافت یک نگرانی عمده نیست. با این حال، اگر آنها منجمد می شوند تا بعداً برای مصرف تازه استفاده شوند، باید آن بافت را در نظر گرفت. دو روش اصلی برای آماده کردن هلو برای انجماد وجود دارد.

برش ها

این احتمالا ساده ترین راه برای انجماد هلو است.

  1. هلوها را خلال کنید و آنها را به اندازه دلخواه ضخیم یا نازک برش دهید.
  2. میوه را با ریختن آن در یک قابلمه بزرگ آب جوش برای چند ثانیه سفید کنید و سپس آبکش کنید.
  3. هر تکه هلو را با یک پوشش نازک آب اسپری یا برس بزنید.
  4. هر برش را روی تابه های کاغذ روغنی قرار دهید و به فریزر منتقل کنید.
  5. پس از یخ زدن آنها را به کیسه های فریزر منتقل کنید.

احتمالاً با تکنیک منجمد کردن غذاها به صورت جداگانه قبل از انتقال آنها به کیسه فریزر آشنا هستید تا کلوخه نشوند. فری می گوید که صنعت این کار را با تمام میوه ها و سبزیجاتی که به صورت تجاری به فروش می رسد انجام می دهد. این فرآیند در فریزرهای صنعتی بین دو تا پنج دقیقه طول می کشد، در حالی که در فریزر خانگی یک شب طول می کشد. همانطور که Ferree پیشنهاد می کند، ممکن است درباره پوشاندن هر تکه میوه با آب قبل از انجماد اطلاعاتی نداشته باشید. این برای جبران احتمال تشکیل کریستال های یخ بزرگ روی سطح میوه است.

آیا باید هلو را برای انجماد پوست کند؟ پوست کندن هلو قبل از انجماد اختیاری است. اگر هلوهای خود را بدون پف ترجیح می دهید، آن را انتخاب کنید، اما Ferree خاطرنشان می کند که باقی ماندن پوست هیچ تاثیر عمده ای روی بافت نخواهد داشت. بافت پوست ممکن است تغییر کند، اما این بیشتر ناشی از شرایط یخ زدگی است تا داشتن یا نداشتن پوست. او می‌گوید: «پوست‌ها نسبت به فرمولاسیون کریستال‌های یخ بسیار انعطاف‌پذیر هستند، بنابراین وقتی منجمد می‌شوند نباید تغییر زیادی کنند. فرآیند انجماد و آب شدن، علاوه بر قرار گرفتن در معرض هوا در فریزر، تاثیر بیشتری بر بافت پوست هلو خواهد داشت.

در شربت

همچنین می توانید هلوها را در شیشه ای که با شربت شکر پوشانده شده است، فریز کنید. اگر قصد دارید از آنها برای چیزی شیرین مانند پای هلو، کرامبل یا شربت استفاده کنید (به هر حال برای این گزینه آخر به هلوهای منجمد نیاز دارید!)، این گزینه عالی است. در اینجا نحوه یخ زدن هلو در شربت آمده است:

  1. با تهیه یک شربت ساده شروع کنید. مرکز ملی حفظ غذای خانگی در دانشگاه جورجیا استفاده از ۴۰ درصد شکر و ۶۰ درصد آب را توصیه می کند. شکر و آب را در قابلمه ای بریزید و مخلوط را به جوش بیاورید و مرتب هم بزنید تا شکر حل شود. اجازه دهید محلول شکر کاملا خنک شود.
  2. هلوهای ورقه شده را در یک شیشه در فریزر قرار دهید و با شربت خنک شده بپوشانید. برای هر ظروف نیم لیتری به حدود ½ فنجان شربت نیاز دارید.
  3. میوه را فشار دهید تا مطمئن شوید که در شربت غوطه ور است. حدود ½ اینچ فاصله بین میوه و بالای شیشه بگذارید. (غذا وقتی یخ می زند منبسط می شود، بنابراین باید کمی جا بگذارید.
  4. یک تکه کوچک کاغذ ضد آب مانند کاغذ مومی خرد شده را روی هلوها قرار دهید تا مطمئن شوید که در زیر آب باقی می مانند. در شیشه را ببندید و فریز کنید. مانند برش های یخ زده، این برش های شربتی تا یک سال در فریزر باقی می مانند.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۸-۱۸ ۱۹:۱۲:۰۳
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #هلو #را #به #روش #صحیح #منجمد #کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *