هیچ غذای خوش طعمی بدون پیاز کامل نیست. مواد اصلی آشپزی بافت، عطر و طعمی عمیق را فراهم می کند که مکمل بی شمار مواد تشکیل دهنده است. اما همه پیازها برابر نیستند – و ممکن است در سوپرمارکت بین انواع شیرین و زرد انتخاب کنید. در نگاه اول، آنها شبیه به هم به نظر می رسند، اما آلیوم ها دارای ویژگی های متفاوتی هستند که می تواند بر غذای نهایی شما تأثیر بگذارد. ما با متخصصان آشپزی صحبت کردیم تا تفاوت بین پیاز شیرین و پیاز زرد را بیاموزیم، به علاوه اینکه آیا آنها در آشپزی قابل تعویض هستند یا خیر.

پیاز شیرین چیست؟

همان‌طور که نشان می‌دهد، پیاز شیرین طعم شیرینی دارد. به گفته نادیا مینیتی، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی آنلاین و عملیات غذا در موسسه آموزش آشپزی، انواع رایج پیاز شیرین در ایالات متحده عبارتند از:

  • ویدالیا
  • والا والا
  • شیرینی بهاری تگزاس
  • مائویی

پیاز زرد چیست؟

کریستینا هلمز


پیاز زرد دارای گوشت زرد کم رنگ است. طبق گفته Minniti، انواع رایج در ایالات متحده شامل موارد زیر است:

  • بریجر
  • کوپرا
  • کورتلند
  • پترسون
  • پونتیاک
  • تالون
  • گلوب زرد
  • اسپانیایی

تفاوت بین پیاز شیرین در مقابل پیاز زرد

پنج راه اساسی برای تفاوت این دو نوع پیاز وجود دارد.

طعم دهنده

تفاوت اصلی پیاز شیرین با پیاز زرد در طعم است. این به دلیل سطوح مختلف قند و ترکیبات حاوی گوگرد است که مسئول طعم تند پیاز هستند.

به طور کلی، پیاز شیرین کمی قند کمتری نسبت به پیاز زرد دارد. با این حال، آنها حاوی فروکتوز بیشتری هستند که شیرین ترین نوع قند است، می گوید رزماری تروت، DHSc، مدیر برنامه و استادیار بالینی هنرهای آشپزی و علوم غذایی در دانشگاه درکسل. تروت می گوید پیاز شیرین همچنین دارای ترکیبات گوگرد کمتری است که در نتیجه شیرینی برجسته تری دارد.

در مقابل، تروت می افزاید: «پیاز زرد دارای ترکیبات حاوی گوگرد بیشتری است که شیرینی را پنهان می کند. نتیجه طعم تندتر و تندتر است.

ظاهر

مینیتی می گوید: پیازهای شیرین کمی صاف تر هستند و به گرد پیاز زرد نیستند. آنها همچنین کمی بزرگتر هستند. در ضمن پیاز زرد شکل گردتری دارد. او می گوید، آنها همچنین می توانند به کوچکی یک لیمو متوسط ​​یا به اندازه یک سافت بال باشند.

رنگ

Minniti توضیح می دهد: رنگ پیاز شیرین از سفید تا زرد متفاوت است، به جز پیازهای شیرین Tropea از کالابریا، ایتالیا که قرمز هستند. اما توجه داشته باشید: “فقط به این دلیل که یک پیاز شیرین رنگ زرد دارد، آن را تبدیل به پیاز زرد نمی کند. طعم شیرین و تفاوت شکل آن باعث می شود که پیاز شیرین به همین شکل باشد.”

در مورد پیاز زرد؟ مینیتی خاطرنشان می کند که آنها دارای پوست کاغذی نارنجی با گوشت زرد کم رنگ هستند.

ماندگاری

تروت می گوید پیازهای شیرین کمی بیشتر از پیازهای زرد محتوای آب دارند و در نتیجه ماندگاری کمتری دارند. او می گوید، بنابراین، آنها باید چند هفته در یخچال نگهداری شوند، در حالی که پیازهای زرد را می توان در محیط یا کمی خنک تر برای چندین ماه نگهداری کرد.

سطوح مختلف ترکیبات حاوی گوگرد نیز نقش دارند. برایان کووک لی، دکترای علوم غذایی، مشاور مواد غذایی و نویسنده ۱۵۰ سوال علوم غذایی پاسخ داده شده است. پیاز زرد حاوی مقدار بیشتری از این ترکیبات است که از میکروارگانیسم‌های عامل فساد محافظت می‌کند و ماندگاری را طولانی‌تر می‌کند. به گفته Le، پیازهای شیرین سطوح پایین تری دارند، بنابراین مکانیسم دفاعی ضعیف تری دارند. نتیجه ماندگاری کوتاه‌تر است.

بهترین برنامه های آشپزی

به گفته Minniti، پیازهای شیرین برای تفت دادن، کاراملی کردن و کباب کردن بهترین هستند. او می افزاید: “آنها همچنین به دلیل اندازه بزرگتر برای حلقه های پیاز عالی هستند.” از سوی دیگر، مینیتی می‌گوید: «پیاز زرد برای غذاهایی که به زمان‌های طولانی پخت و پز روی حرارت کم نیاز دارند، مانند سوپ‌ها، خورش‌ها، خورش‌ها و سس‌ها، مناسب‌تر است (و) برای ریزوتو و تفت دادن مناسب است.

آیا می توانید یکی را جایگزین دیگری کنید؟

خبر خوب: به گفته Minniti، اگر به یک پیاز شیرین نیاز دارید اما فقط زرد (یا برعکس) دارید، خوشحال خواهید شد که بدانید آنها قابل تعویض هستند. با این حال، هنگام انجام مبادله باید به چند نکته توجه داشت:

  • زمان پخت: مینیتی می‌گوید از آنجایی که پیاز شیرین رطوبت بیشتری نسبت به پیاز زرد دارد، برای اطمینان از تبخیر آب به اندازه کافی، باید مدت زمان بیشتری بپزد.
  • شیرینی: هنگامی که به جای پیاز زرد استفاده می شود، شیرینی اضافی پیاز شیرین ممکن است با مشخصات طعم دستور غذای شما تداخل داشته باشد. از سوی دیگر، اگر از پیازهای زرد به جای پیازهای شیرین استفاده می کنید، می توانید آن ها را برای مدت طولانی روی حرارت بسیار کم بپزید تا به شیرینی آن کمک کنید.

بهترین پیاز همه منظوره کدام است؟

اگر دستور پخت خود را می‌پزید و بین پیاز شیرین و پیاز زرد یکی را انتخاب می‌کنید، به سراغ دومی بروید. پیاز زرد به دلیل تطبیق پذیری آنها اغلب به عنوان پیاز همه منظوره معرفی می شود. تروت می‌گوید: «در مقایسه با سایر گونه‌ها، «آنها به طور کلی تند، تند، تند و خوش طعم‌تر هستند، اما همچنان قهوه‌ای و ملایم هستند زیرا قندهای غلیظ بیشتری دارند.» علاوه بر این، پیاز زرد به دلیل ماندگاری طولانی‌تر، راحت‌تر است.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۱-۲۳ ۱۸:۳۳:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #پیاز #شیرین #در #مقابل #پیاز #زرد #تفاوت #چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *