توفو یک عنصر اصلی در آشپزی بدون گوشت و غذاهای آسیایی است. نه تنها یکی از معدود منابع گیاهی پروتئین کامل است، بلکه بسیار متنوع است. میتوانید آن را به سوپها اضافه کنید، آن را در سالاد بریزید و آن را برای تخممرغهای همزده خرد کنید. انواع نرم تر توفو را حتی می توان در اسموتی ها یا دسرها ترکیب کرد، زیرا طعم ملایم آن به زیبایی با مواد شیرینی مانند شکلات ترکیب می شود. اما اگر میخواهید بیشترین بهره را از توفو ببرید، باید بدانید که چگونه آن را نگهداری کنید تا تازگی و بافت آن حفظ شود. در اینجا، متخصصان مواد غذایی بهترین راهها را برای نگهداری توفو، صرف نظر از سفتی آن و باز یا باز بودن آن، به اشتراک میگذارند.
نحوه نگهداری توفوی باز نشده
توفو سنتی
به عنوان یک قاعده کلی، توفوی باز نشده باید به همان روشی که در سوپرمارکت فروخته می شود نگهداری شود. این معمولاً شامل نگهداری آن در یخچال است، خواه در بسته بندی آب باشد یا بدون آب وکیوم. علاوه بر این، این دستورالعملها برای توفو در تمام سطوح سفتی اعمال میشود، چه نرم، سفت و چه بسیار سفت.
ماندگاری
برای بهترین کیفیت، از توفوی باز نشده تا تاریخ «بهترین تا» روی بسته بندی استفاده کنید. به طور کلی، این اجازه می دهد تا ۲۸ روز (حدود یک ماه) در یخچال نگهداری شود.
به خاطر داشته باشید که تاریخ “بهترین تا” نشان دهنده کیفیت است نه ایمنی. اگر به درستی استفاده شود، توفوی باز نشده باید تا چند روز پس از تاریخ، ایمن باشد. با این حال، بافت و طعم آن ممکن است تازه نباشد.
توفو ابریشمی
توفوی ابریشمی نسبت به توفو معمولی رطوبت بیشتری دارد و به آن قوام نرم و کرمی می بخشد.
با این حال، به دلیل نحوه تولید و بسته بندی آن، اغلب در دمای اتاق فروخته می شود. کیمبرلی بیکر، دکترا، RD، LD، مدیر تیم سیستمهای غذایی و برنامه ایمنی Clemson Extension، Clemson، SC توضیح میدهد: «توفوی ابریشمی تحت عملیات حرارتی قرار میگیرد و بهصورت آسپتیک بستهبندی میشود، و به آن اجازه میدهد بدون یخچال فروخته شود». توفو در دمای اتاق، می توانید آن را به این روش در خانه نگهداری کنید. برای بهترین نتیجه آن را در مکانی تاریک و خنک نگه دارید.
برخی از سوپرمارکتها، توفوی ابریشمی را علیرغم طبیعت پایدار در یخچال، در قسمت یخچال میفروشند. هنوز هم می توانید آن را در دمای اتاق در خانه نگهداری کنید، اما همیشه بسته بندی آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید.
ماندگاری
توفوی ابریشمی تاریخ «بهترین تا» را روی بسته بندی درج می کند. ماندگاری آن معمولاً طولانیتر از توفو معمولی است، اگرچه ممکن است به برند بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، بر اساس وب سایت Mori-Nu، موری-نو سیلک توفو در صورت بازنمودن و نگهداری صحیح یک سال ماندگاری دارد.
نحوه نگهداری توفوی باز شده
توفو سنتی
پس از باز شدن، توفو سنتی باید در یخچال نگهداری شود. دمای سرد یخچال از رشد باکتری های فاسد کننده جلوگیری می کند و آن را تازه نگه می دارد و ماندگاری آن را طولانی می کند. توفوی باز شده نیز باید بدون توجه به سفتی آن در آب نگهداری شود. آب به حفظ رطوبت محصول و جلوگیری از خشک شدن آن کمک می کند.
برای نگهداری درست توفوی باز شده، این مراحل را که توسط کری اسمیت، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی مبتنی بر گیاه در موسسه آموزش آشپزی در لس آنجلس ارائه شده است، دنبال کنید:
- توفو را در ظرفی با درب دربسته قرار دهید.
- ظرف را با مقدار کافی آب تمیز و صاف شده پر کنید تا سطح توفو را بپوشاند.
- ظرف را بپوشانید یا بپیچید، سپس آن را در یخچال نگهداری کنید.
- آب را هر روز عوض کنید تا توفو تازه بماند.
توجه داشته باشید که تعویض آب هر روز مهم است، حتی اگر هنوز قصد خوردن توفو را ندارید. بیکر میگوید: «این به جلوگیری از رشد مخمرها، کپکها و پاتوژنهای مضری که میتوانند در دمای یخچال زنده بمانند، کمک میکند و توفو را تازه و ایمن برای خوردن نگه میدارد».
ماندگاری
به گفته بیکر، توفوی باز باید ظرف سه تا پنج روز مصرف شود.
توفو ابریشمی
بیکر می گوید پس از باز شدن، توفوی ابریشمی باید در یخچال نگهداری شود. همچنین باید مانند توفو سنتی نگهداری شود: غوطه ور در ظرفی از آب تمیز و فیلتر شده که یک بار در روز جایگزین می شود. به یاد داشته باشید که توفوی ابریشمی لطیف تر از سنتی است، بنابراین هنگام تعویض آب احتیاط کنید.
ماندگاری
توفوی ابریشمی در یخچال در صورتی که به درستی نگهداری شود حدود سه تا پنج روز دوام خواهد آورد.
نحوه نگهداری توفو پخته شده
فرقی نمیکند توفو را به تنهایی یا در یک ظرف پخته باشید، باید آن را مانند همه باقیماندهها نگهداری کنید: در یک ظرف در بسته یا محکم در یخچال بستهبندی شده باشد. همچنین از قرار دادن آن در دمای اتاق برای بیش از دو ساعت خودداری کنید تا خطر مشکلات ایمنی مواد غذایی کاهش یابد.
ماندگاری
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، توفوی پخته شده مانند تمام غذاهای باقیمانده، سه تا چهار روز در یخچال باقی می ماند.
چگونه توفو را منجمد کنیم
امکان یخ زدن توفو وجود دارد که به شما امکان می دهد آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید. به علاوه، وقتی توفو منجمد و ذوب شد، بافت سفتتری پیدا میکند و نیش جویدنیتر میشود. با در نظر گرفتن این موضوع، توفو انجمادی برای انواع سفت و فوق سفت بهترین است، زیرا توفوهای ابریشمی و نرم اغلب برای بافت های خاص آنها استفاده می شود.
قبل از انجماد توفو، مهم است که ابتدا آن را تخلیه و فشار دهید. در زیر روند کامل، همانطور که توسط اسمیت به اشتراک گذاشته شده است:
- آب توفو را تخلیه کنید، سپس آن را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی بپیچید تا رطوبت آن گرفته شود.
- اسمیت می گوید، توفو را روی یک تخته برش قرار دهید، سپس تخته برش دیگری (یا یک شی وزن دار دیگر، مانند یک ماهیتابه) را روی آن قرار دهید. این کار توفو را فشار داده و رطوبت اضافی را از بین می برد.
- اجازه دهید توفو به مدت ۳۰ دقیقه بماند.
- توفو را در یک ظرف مخصوص فریزر، کیسه سیلیکونی یا کیسه پلاستیکی قرار دهید و یک شبه فریز کنید.
اسمیت میگوید وقتی آماده استفاده از توفو منجمد هستید، آن را یک شب در یخچال ذوب کرده و هر مایعی را که خارج میشود تخلیه کنید. سپس می توانید طبق معمول توفو را برش داده و استفاده کنید. اسمیت می گوید به طور کلی، توفوی منجمد برای کاربردهای پخته شده بهترین است. همچنین مارینادها را به خوبی جذب می کند و برای غذاهای خوش طعمی که شامل سرخ کردن تابه، سرخ کردن در هوا، سرخ کردن عمیق یا تفت دادن هستند، ایده آل است.
ماندگاری
در عرض پنج ماه از توفو منجمد استفاده کنید.
نشانه هایی که توفو بد شده است
حتی زمانی که توفوی باز شده به درستی ذخیره شود، در نهایت خراب می شود. بیکر میگوید رایجترین نشانههایی که توفو شما بد شده است عبارتند از «بوی ترش، تغییر رنگ، یا پوشش لزج روی سطح توفو». اگر متوجه هر یک از این ویژگی ها شدید، توفو را دور بریزید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۹-۲۹ ۱۸:۲۱:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #نگهداری #توفو #برای #تازه #نگه #داشتن #آن