آخرین باری که شلغم خوردی کی بود؟ این سبزیجات ریشه ای قوی اغلب نادیده گرفته می شوند – گاهی اوقات به این دلیل که مانند بسیاری از سبزیجات دیگر رنگارنگ و جذاب نیستند و اغلب به این دلیل که آشپزهای خانگی به سادگی مطمئن نیستند که با آنها چه کنند.
اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که خرید و پخت شلغم، شلغم بچه و سبزی شلغم را یاد بگیرید. این سبزیجات ریشه ای به رنگ بنفش مایل به سفید چلیپایی دارای طعمی آجیلی و کمی تند هستند که افزودنی فوق العاده ای به سوپ ها و خورش ها می دهد، در گراتین ها عالی هستند و وقتی به تنهایی یا با سبزیجات ریشه دیگر برشته شوند، بهشتی هستند. شلغم بچه طعم ملایم تری دارد و می توان آن را کامل پخت. سبزی شلغم یکی از اصلیترین غذاهای جنوبی است و میتوان آن را مانند کولارد یا سبزی خردل تهیه کرد که بهطور سنتی روی اجاق گاز پخته میشوند تا نرم شوند، اما میتوان آن را به صورت نوارهای نازک برش داد و به سرعت تفت داد.
شلغم چیست؟
شلغم سبزیجاتی با ریشه پیازی است که رویه آن سبز رنگ است. آنها از نظر شکل شبیه تربچه هستند، اگرچه بزرگتر می شوند. یکی دیگر از وجوه مشترک تربچه و شلغم طعم کمی تند آنهاست. شلغم بالغ که در پاییز برداشت می شود، معمولاً در قسمت بالایی بنفش است و به رنگ سفید در می آید. هرچه بزرگتر باشند، طعم آنها قویتر میشود، اغلب با لبهای از تلخی که مخصوصاً در حالت خام قابل توجه است. پخت و پز آنها را لطیف می کند و طعم آنها را به خاکی ملایم و آجیلی می بخشد.
شلغم بچه – که در بهار در حالی که هنوز کوچک است برداشت می شود – طعم ملایم تری دارد و می تواند سفید مایل به کرم یا صورتی مایل به ارغوانی باشد.
و سبزی شلغم را نادیده نگیرید! این قسمت برگ سبزی است که در بالای زمین رشد می کند. همانطور که ممکن است حدس بزنید، سبزی شلغم بچه کوچکتر و لطیف تر از شلغم بزرگتر و بالغ است. همه سایزها خوراکی هستند و حتی بیشتر از ریشه دارای مواد مغذی هستند. شلغم بالغ به زمان پخت طولانی تری نیاز دارد و ممکن است بخواهید ضخیم ترین قسمت های ساقه ها را جدا کنید.
شلغم در مقابل روتاباگاس
شلغم اغلب با روتاباگا اشتباه گرفته می شود – یک سبزی ریشه ای چلیپایی با ظاهری مشابه که به رنگ سفید مایل به کرم است و رویه آن بنفش یا سبز کم رنگ است. بارزترین تفاوت آنها در طعم آنها است، روتاباگا شیرین تر است، بدون اشاره به تندی و تلخی موجود در شلغم.
آیا شلغم مغذی است؟
شلغم ها به همراه کلم بروکلی، گل کلم، کلم، کلم بروکسل و روتاباگا از خانواده brassica (همچنین به عنوان سبزیجات چلیپایی شناخته می شوند) هستند. براسیکا نه تنها خوشمزه و همه کاره است، بلکه سرشار از فواید تغذیه ای است. آنها حاوی سطوح بالایی از گلوکوزینولات هستند که در برخی مطالعات نشان داده شده است که دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی هستند. سبزیجات چلیپایی همچنین سرشار از ویتامین A، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و اسید فولیک هستند.
نحوه خرید و نگهداری شلغم و سبزی شلغم
هنگام خرید شلغم در سوپرمارکت، به ندرت می توان آنها را با سبزی های چسبیده پیدا کرد. در بازارهای کشاورزان یا فروشگاه های مواد غذایی طبیعی دسته هایی از شلغم کامل و سبزی را خریداری کنید. به محض اینکه آنها را به خانه رساندید، سبزی ها را جدا کرده و جدا از ریشه نگهداری کنید. صبر کنید تا آنها را بشویید تا درست قبل از اینکه آماده طبخ شوید.
برای از بین بردن تمام کثیفی ها و ریزه های سبزی، سینک یا یک کاسه بزرگ را با آب خنک پر کنید. سبزی ها را در آب بچرخانید، سپس چند دقیقه صبر کنید تا کثیفی به ته برسد. سبزی ها را به یک آبکش بریزید، آب آن را خالی کنید و این کار را تکرار کنید تا همه آثار کثیفی از بین برود.
برای آشپزی آماده هستید؟ در اینجا نحوه خوردن شلغم آورده شده است
استفاده از شلغم در سوپ، خورش و سوپ
میتوانید شلغم را به همان روشی که سایر سبزیجات سفت زمستانی مانند هویج، جعفری، سیبزمینی، سیبزمینی شیرین و کدو حلوایی زمستانی انجام میدهید، بپزید. با جابهجایی سبزیجات ریشهای مختلف بر اساس آنچه در بازار خوب به نظر میرسد یا صرفاً آنچه که در دسترس دارید، به دستور العملهای مورد علاقه خود تنوع اضافه کنید.
استفاده از شلغم در مخلفات
به همه روش هایی که سیب زمینی را دوست دارید فکر کنید: پوره، برشته، گرتین شده … شما از همان روش های آماده سازی شلغم استفاده می کنید! به خاطر داشته باشید که شلغم نسبت به سیب زمینی نشاسته کمتر و آب بیشتری دارد، بنابراین بافت این غذاها متفاوت خواهد بود.
استفاده از شلغم سبز
میتوانید شلغم را به همان روشی که سبزیهای دلچسب دیگر مانند کلارد، سبزی خردل، سبزی چغندر یا چغندر آماده میکنید، تهیه کنید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۰-۰۷ ۱۸:۵۹:۱۳
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #خوردن #شلغم #به #روش #صحیح