از بین تمام ابزارهای تخصصی آشپزخانه موجود، برش ماندولین یکی از همه کاره تر است. میتواند میوهها و سبزیجات را به صورت تختههای ضخیم، تقریباً ½ اینچ، برش دهد، اما میتواند همان مواد را به صورت برشهای نازک کاغذی که عملاً میتوانید از بین آنها ببینید، خرد کند. علاوه بر این، آماده سازی وعده غذایی را بسیار راحت می کند و زمان آماده سازی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. و البته، این همان چیزی است که برای تهیه سالاد خیار الهام گرفته از Tiktok نیاز دارید.
دلایل زیادی برای اضافه کردن برش ماندولین به آشپزخانه شما وجود دارد، اگر قبلاً آن را ندارید. ما با یک متخصص ابزار آشپزخانه صحبت کردیم تا بهترین روشها را در مورد استفاده از دستگاه برش ماندولین، به علاوه اینکه چه نوع موادی را میتوانید با آن برش دهید، بیاموزیم.
الی آویا، مدیر ارشد محصول در شرکت ابزار آشپزخانه OXO
ماندولین چیست؟
برش های ماندولین در اندازه های مختلف وجود دارد. برخی صاف دراز می کشند در حالی که برخی دیگر لولا و تا می شوند، و اغلب، تیغه ها کمی متفاوت شکل می گیرند. اما در نهایت، همه آنها یک کار را انجام میدهند: مقدار مناسبی از غذا را در مدت زمان کوتاهی به صورت نازک برش میدهند. مطمئناً، اگر مهارتهای چاقوی خود را تقویت کرده باشید، احتمالاً میتوانید بیشتر برش را با دست انجام دهید، اما ماندولین این روند را سرعت میبخشد و همه چیز را بسیار بسیار یکنواخت نگه میدارد.
انواع برش ماندولین
دو نوع اصلی برش ماندولین وجود دارد.
برش تیغه مستقیم: این ماندولین ها معمولا کوچکتر از این دو هستند. آنها به دلیل برش یکنواخت غذا شناخته شده اند و می توان از آنها برای برش دادن سفت ترین میوه ها و سبزیجات مانند سیب زمینی و کدو استفاده کرد.
تیغه V شکل: با این نوع ماندولین، بدست آوردن تکه های کاملاً یکنواخت کمی سخت تر است، اما تیغه آن برای استفاده با احتیاط از میوه ها و سبزیجات نرم – مانند گوجه فرنگی و قارچ – مناسب تر است.
هر یک از این نوع برشکنها عموماً دارای تیغههای لبه مستقیم و چند گزینه دیگر هستند: تیغههای ظریفی که میتوانند غذاها را به تکههای بسیار نازک برش دهند که ساختن آنها با چاقو تقریباً غیرممکن است. تیغه های متوسط می توانند کاملا ژولین شوند و تیغه های درشت برای بریدن سیب زمینی سرخ کرده یا چوب هویج و کرفس برای میان وعده عالی هستند.
چرا سرآشپزها ماندولین را خیلی دوست دارند؟
آلی آویا، مدیر ارشد محصول OXO میگوید ماندولینها برای دستور العملهایی که به مقادیر زیادی سبزیجات نیاز دارند یا سبزیجاتی که باید با همان قوام برش داده شوند، عالی هستند. با کمک ماندولین، آشپزها می توانند در زمان صرفه جویی کنند، کارآمد باشند و همه چیز را حتی در این فرآیند حفظ کنند.
نحوه استفاده از ماندولین
هنگامی که تصمیم گرفتید کدام نوع ماندولین بهترین ابزار برای این کار است، وقت آن است که برش بزنید.
- تیغه دلخواه خود را داخل دستگاه برش ماندولین قرار دهید.
- یک تخته برش را با استفاده از یک تشک ضد لغزش یا یک لایه حوله کاغذی مرطوب روی سطح کار خود محکم کنید.
- یک تکه کوچک از میوه یا سبزی را که می خواهید برش دهید، بتراشید تا لبه صافی برای کار با آن داشته باشید.
- ماندولین را عمود بر بدن خود و به صورت مایل روی تخته برش بگیرید. شما به جای این که پهلو به پهلو برش دهید، جلو و عقب می برید.
- تکه غذا را در محافظ انگشت قرار دهید، سپس آن را روی تیغه بالا و پایین بکشید و در تمام مدت فشار محکم و یکنواختی وارد کنید.
اول ایمنی
مهمترین چیز در هنگام استفاده از ماندولین این است که تمام انگشتان خود را سالم نگه دارید! به همین دلیل است که اکثر ماندولین ها مجهز به گارد ایمنی هستند که Avia همیشه استفاده از آن را توصیه می کند. او میگوید: «ما دائماً مصرفکنندگان را تشویق میکنیم که از نگهدارندههای غذایی که همراه با ماندولین ارائه میشوند، استفاده کنند. این قسمت از ابزار معمولاً دارای دندانه های فلزی است که از آنها برای سوراخ کردن غذا استفاده می کنید تا به محافظ بچسبد. سپس، می توانید تا انتها برش دهید تا هیچ یک از مواد را هدر ندهید یا خطر بریدن خود را نداشته باشید.
اگر دستگاه برش ماندولین شما همراه با گارد ایمنی همراه نبود، هنوز راه هایی برای انجام اقدامات احتیاطی اضافی وجود دارد. برای محافظت از انگشتان خود می توانید یک جفت دستکش لاستیکی ظرفشویی بپوشید. به این ترتیب، اگر به خودتان ضربه بزنید، دستکش ها بدترین حالت را خواهند گرفت. در غیر این صورت، اگر با استفاده از برشکن احساس اعتماد به نفس میکنید، هنگام نگهداشتن غذا، فقط نوک انگشتان خود را مانند زمانی که از چاقو استفاده میکنید، فرو کنید.
برای چه کاری از ماندولین استفاده کنیم
برش ماندولین تقریباً برای هر میوه یا سبزی که می خواهید نازک برش دهید، اصلاح کنید یا ژولین کنید عالی است. اگر یک دسته بزرگ از چیزی درست میکنید یا دستوری درست میکنید که به سادگی نیاز به برش دادن دارد، به دنبال ماندولین باشید.
سبزیجات
- فلفل دلمه ای: اگر می خواهید فلفل دلمه ای زیادی را به طور همزمان ژولین یا نازک برش دهید، ماندولین راهی عالی برای انجام این کار است. فلفل ها را با برش گونه ها از دنده ها و دانه ها با چاقوی خرد کن آماده کنید، سپس آن ها را در امتداد ماندولین قرار دهید.
- ساقه کلم بروکلی: ساقه کلم بروکلی قسمتی از کلم بروکلی است که اغلب دور ریخته می شود، اما خوشمزه است. از ماندولین مجهز به تیغه چنگال متوسط برای ژولین کردن آنها استفاده کنید و از آنها به عنوان افزودنی ترد برای سالاد کلم استفاده کنید.
- کلم بروکسل: جوانه های نازک تراشیده شده یک سالاد عالی برای تعطیلات می سازند. جوانه ها را در محافظ ایمنی محکم کنید زیرا کوچک هستند و می توانند به راحتی از انگشتان شما سر بخورند.
- کلم: خرد کردن کلم برای سالاد کلم می تواند یک فرآیند خسته کننده باشد، مگر اینکه از ماندولین استفاده کنید.
- هویج و سایر سبزیجات ریشه دار: هویج تراشیده شده و سایر سبزیجات ریشه ای مانند ازگیل، شلغم و روتاباگا گاهی اوقات باید نازک برش یا خرد شوند. تکه های بلند تراشیده هویج به صورت خام در سالاد خوشمزه هستند. آنها همچنین می توانند شیرینی شوند و برای تزئین کیک هویج استفاده شوند.
- شیلی: اگر تاکو، ناچو یا انچیلادا را برای جمعیت درست میکنید، باید مقدار زیادی چیلی را برای مهمانانی که کمی تند دوست دارند، برش دهید. به سادگی چیلی ها، دانه ها و همه چیز را در امتداد تیغه ماندولین قرار دهید تا برش های نازکی درست کنید.
- خیار: ما دوست داریم که حلقه های نازک خیار را به سالاد و کاسه غلات اضافه کنیم. حتی میتوانید یک دسته کامل را برای میانوعده در طول هفته آماده کنید – فقط آنها را در یک ظرف دربسته که با یک حوله کاغذی مرطوب پوشانده شده است نگهداری کنید تا خشک نشوند.
- رازیانه: رازیانه تراشیده شده در سالاد وحی است; ماندولین کار را سریع انجام می دهد.
- تره فرنگی: برای سوپ تره سیب زمینی مقدار زیادی تره فرنگی برش میزنید؟ ماندولین ابزاری عالی برای استفاده است، به خصوص که ساقه بلندی برای نگه داشتن آن هنگام برش دارید. (تره فرنگی ها را حتما خوب بشویید زیرا می توانند کثیفی و شن زیادی را بین لایه ها نگه دارند.)
- کاهو: کاهوهای سفت مانند iceberg و کاسنی های دلچسب مانند رادیچیو و اندیو در سالادهای تازه عالی هستند. قبل از برش، آنها را به قسمت های قابل کنترل تری برش دهید که در امتداد تیغه ماندولین قرار می گیرند.
- قارچ: اگر به برش های بسیار نازک قارچ نیاز دارید، ماندولین ممکن است موثرتر از برش دادن با چاقو باشد.
- پیاز: اگر یک دسته بزرگ از پیاز کاراملی درست میکنید، پیازها را قبل از برش دادن آنها در یک محیط نازک، نصف کنید.
- سیب زمینی: گراتن ها و سیب زمینی های دلمه ای نیاز به کمی چاقو کاری دارند مگر اینکه سیب زمینی ها را روی ماندولین بتراشید. همچنین می توانید سیب زمینی ها را به اندازه کاغذ برش دهید تا چیپس سیب زمینی خانگی درست کنید.
- کدو سبز: کدو سبز نازک تراشیده شده و کدو حلوایی تابستانی وقتی در فصل هستند به صورت خام خوشمزه هستند. آنها را در سالادهای تازه بریزید تا فیبر و ترد ظریفی به آن اضافه شود.
میوه ها
- سیب و گلابی: برش های تازه تراشیده شده یا چوب کبریت سیب و گلابی یک افزودنی خوشمزه برای سالادهای پاییزی است. تیغه را روی یک برش ضخیمتر تنظیم کنید تا سیبها را برای کیکهای سیب، چیپسها و کرامبلها برش دهید.
- مرکبات: می توانید نیم ماه یا گرد مرکبات را برای سرو در نوشیدنی ها برش دهید. این به ویژه اگر در حال تهیه دسته های بزرگ چای، لیموناد یا کوکتل هستید، مفید است.
- خربزه: شکستن خربزه کامل ممکن است کمی طول بکشد. اگر مقدار زیادی سالاد میوه را برش میدهید یا میانوعده میخورید، خربزه را به قطعات کوچکتر برش دهید، سپس ماندولین را برش دهید.
- میوه هسته دار: ما عاشق اضافه کردن برش های نازک هلو، شلیل، آلو و زردآلو به سالاد تابستانی هستیم. میوه ها را قبل از برش از وسط نصف کرده و هسته آن را جدا کنید.
- گوجه فرنگی: برش گوجه فرنگی روی تیغه V شکل آسان تر است زیرا میوه ها و سبزیجات نرم تر را با ملایمت تر اداره می کند.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۸-۳۰ ۲۱:۲۰:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #نحوه #استفاده #ایمن #از #برش #ماندولین