شیرینی کانولی یکی از شیرینیهای محبوب ایتالیایی با یک خمیر ترد از پنیر و شکلات است. این شیرینی در قرن ۹ میلادی در جزیره سیسیل ایتالیا به وجود آمد و از آن زمان تاکنون در مراسمهای مذهبی و جشنهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله از سایت لیزراستودیو به تاریخچه، مواد اولیه، مراحل تهیه و خواص این شیرینی خوشمزه میپردازیم.
تاریخچه شیرینی کانولی
کانولی یک شیرینی ایتالیایی است که از خمیر شیرینی سرخ شده به شکل لوله و پر شده از خامه پنیر ریکوتا تهیه میشود. این شیرینی در جزیره سیسیل در ایتالیا به وجود آمد و از آنجا به سراسر دنیا پخش شد. تاریخچه کانولی به دوران حکومت مسلمانان در ایتالیا برمیگردد که در قرن نهم میلادی شروع شد. برخی منابع میگویند که کانولی از شیرینیهای عربی القناوات العسلیه الحاره (قناوات شیرین و گرم) الهام گرفته شده است. این شیرینیها از خمیر سرخ شده و پر شده از عسل و خشکبار تشکیل میشدند.

شیرینی کانولی ایتالیایی
مواد اولیه و ابزار لازم برای تهیه شیرینی کانولی
برای تهیه شیرینی کانولی، مواد اصلی شامل آرد، کره، تخممرغ، شکر، نمک، سرکه، پنیر ریکوتا، شکلات و دارچین هستند. ابزار مورد نیاز شامل غذاساز، قالبهای استوانهای، انبر، وردنه، قیف و تابه عمیق هستند. مقدار دقیق مواد و تصاویر مراحل تهیه را میتوانید در این دستور پخت ببینید.
مواد اولیه برای تهیه لایه رویه شیرینی کانولی
- ۲۵۰ گرم آرد کامل
- ۱۸ گرم شکر دانه ریز
- ۱/۴ قاشق چایخوری نمک
- ۴۳ گرم کره
- ۱ عدد تخممرغ بزرگ
- ۱ عدد سفیده تخممرغ
- روغن نباتی یا روغن شیرینی پزی برای سرخ کردن (حدود ۸ فنجان)
مواد داخلی شیرینی کانولی
- ۹۰۰ گرم پنیر با شیر کامل
- ۱۸۰ گرم پودر قند
- ۱۲۶ گرم شکلات چیپسی ریز
- ۱/۴ قاشق چایخوری پودر دارچین
- پسته خرد شده، اختیاری

مراحل تهیه شیرینی کانولی
برای خرید عمده یا تکی لوازم جشن و تولد (تاپر، شمع …) لوازم قنادی و لوازم آتش بازی مجاز با ما در تماس باشید
تلفن ثابت : ۹۱۰۰۹۲۸۹-۰۲۱ | تلفن همراه :۰۹۰۳۷۸۹۲۶۱۵
مراحل تهیه شیرینی کانولی
مراحل تهیه این شرینی به شرح زیر است:
- ابتدا خمیر را تهیه میکنیم. برای این کار، آرد، کره، شکر، نمک و سرکه را در غذاساز میریزیم و هم میزنیم تا مواد با هم مخلوط شوند. سپس تخممرغ را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا خمیر نرم و چسبناک شود. خمیر را از غذاساز بیرون میآوریم و به صورت توپ درمیآوریم. خمیر را در کیسه زیپدار میگذاریم و برای یک ساعت در یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.
- سپس خمیر را پهن میکنیم. برای این کار، خمیر را از یخچال بیرون میآوریم و روی سطح آرد پاشیده شده قرار میدهیم. خمیر را با وردنه به ضخامت ۲ میلیمتر پهن میکنیم. با استفاده از انبر یا قالب دایرهای، خمیر را به صورت دایرههایی با قطر ۱۰ سانتیمتر برش میزنیم. باقیمانده خمیر را دوباره توپ میکنیم و میتوانیم دوباره پهن و برش بزنیم تا تمام شود.
- بعد خمیر را دور قالبها میپیچیم. برای این کار، قالبهای استوانهای را با روغن میزنیم تا خمیر به آنها چسبیده نشود. یک دایره خمیر را روی قالب قرار میدهیم و یک طرف آن را با آب میزنیم. سپس طرف دیگر خمیر را روی طرف مرطوب قرار میدهیم و با فشار انگشتان خمیر را به هم میچسبانیم. این کار را برای بقیه دایرههای خمیر و قالبها تکرار میکنیم.
- سرانجام خمیر را در روغن سرخ میکنیم. برای این کار، روغن را در تابه عمیق روی حرارت متوسط گرم میکنیم. با استفاده از قیف، خمیرهای پیچیده شده را به ترتیب در روغن میاندازیم و با دقت میچرخانیم تا از هر طرف طلایی شوند. خمیرهای سرخ شده را با قیف از روغن بیرون میآوریم و روی کاغذ دستمال کاغذی میگذاریم تا روغن آنها جذب شود. سپس خمیرها را از قالبها خارج میکنیم و کنار میگذاریم تا خنک شوند.
- حالا مایه پرکننده را تهیه میکنیم. برای این کار، پنیر ریکوتا را در کاسه میریزیم و با چنگال هم میزنیم تا نرم شود. شکر و دارچین را اضافه میکنیم و خوب میمالیم تا مواد با هم مخلوط شوند. شکلات را رنده میکنیم و به مایه اضافه میکنیم و میمالیم. مایه را در کیسه شیرینی پزی میریزیم و برای ۱۵ دقیقه در یخچال قرار میدهیم تا سفت شود.
- در آخر خمیر را با مایه پر میکنیم و تزئین میکنیم. برای این کار، سوراخهای دو طرف خمیر را با مایه پر میکنیم. میتوانیم با استفاده از پودر شکر یا پسته خرد شده خمیر را تزئین کنیم. شیرینی کانولی آماده مصرف است. میتوانیم آن را در یخچال نگه داریم یا همانطور که تازه است بخوریم.

مواد داخلی شیرینی کانولی
خواص و ارزش غذایی شیرینی کانولی
شیرینی کانولی حاوی پروتئین، کربوهیدرات، چربی، فیبر، کلسیم، آهن و ویتامینهای مختلف است. این شیرینی میتواند انرژی دهنده و سیر کننده باشد، استخوانها را تقویت کند و سیستم ایمنی را بهبود بخشد، اما باید به میزان مصرف آن توجه کرد، زیرا حاوی کالری و شکر زیادی است.
سخن آخر
شیرینی کانولی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب ایتالیایی است که با ترکیب خمیر ترد و مایه پنیری و شکلاتی تهیه میشود. این شیرینی دارای تاریخچه و فرهنگی غنی است و در مراسمهای مذهبی و جشنهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این شیرینی، مواد اولیه و ابزار سادهای لازم است و مراحل تهیه آن نیز آسان و سرگرم کننده است. این شیرینی دارای خواص و ارزش غذایی بالایی است، اما باید به میزان مصرف آن دقت کرد. امیدواریم با خواندن این مقاله، علاقهمند شده باشید تا این شیرینی را خودتان تهیه کنیدو از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. خرید این محصولات با قیمتی ارزان و باور نکردنی با ما از طریق شبکه اجتماعی لیزراستودیو و فروشگاه آنلاین در ارتباط باشید.
سوالات متداول
- شیرینی کانولی چیست؟ شیرینی کانولی یک شیرینی ایتالیایی است که از خمیر شیرینی سرخ شده به شکل لوله و پر شده از خامه پنیر ریکوتا تهیه میشود.
- شیرینی کانولی از کجا میآید؟ شیرینی کانولی از جزیره سیسیل در ایتالیا به وجود آمد و از آنجا به سراسر دنیا پخش شد. تاریخچه کانولی به دوران حکومت مسلمانان در ایتالیا برمیگردد که در قرن نهم میلادی شروع شد.
- چگونه میتوان شیرینی کانولی را تهیه کرد؟ برای تهیه شیرینی کانولی، ابتدا خمیر را تهیه میکنیم و پهن میکنیم. سپس خمیر را دور قالبهای استوانهای میپیچیم و در روغن سرخ میکنیم. بعد خمیرها را از قالبها خارج میکنیم و با مایه پنیری و شکلات پر میکنیم. در آخر میتوانیم با پودر شکر یا پسته خرد شده تزئین کنیم.