اگر به دنبال راه های جدیدی برای تغییر دادن وعده های غذایی خود هستید، سورگوم را امتحان کنید. شاید بپرسید سورگوم چیست؟ این دانه‌ای مانند ارزن یا فونیو است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف طبخ کرد، سرشار از پروتئین است و ارزش کشف یا کشف مجدد را دارد. ممکن است یک عنصر جدایی ناپذیر در میان وعده‌های بسته‌بندی شده یا سایر غذاهایی باشد که قبلاً از آن لذت می‌برید، اما باید این ابر غذای پایدار را به تنهایی در نظر بگیرید، به عنوان یک غلات پخته شده، مانند ذرت برای میان‌وعده پخته شده، یا به عنوان آرد در محصولات پخته شده مورد علاقه‌تان. ما با یک کشاورز سورگوم و یک متخصص تغذیه صحبت کردیم تا در مورد تطبیق پذیری باورنکردنی و فواید سلامتی سورگوم بیشتر بدانیم.

  • کیم بالدوین، پرورش دهنده سورگوم برای مزارع بالدوین آگ در شهرستان مک فرسون. خانواده او همچنین صاحب شرکت پاپا بالدی، یک شرکت سورگوم است
  • لنیر دابروزی، MS، RD، LD، مدیر تغذیه و نوآوری مواد غذایی در برنامه United Sorghum Checkoff، یک سازمان با بودجه تولیدکننده که به کشاورزان سورگوم ایالات متحده کمک می کند تا در مورد سورگوم صحبت کنند.

سورگوم چیست؟

گیاهی غلات از خانواده علف‌ها (Poaceae)، سورگوم (نام گیاه‌شناسی). سورگوم دو رنگ) دارای دانه های نشاسته ای است که برای غذا رشد می کنند. سورگوم غلات به کنار، انواع دیگر از جمله سورگوم چمنی و ذرت جارویی برای مواد غیر قابل اشتعال استفاده می شود.

غلات باستانی

کیم بالدوین، یک کشاورز سورگوم در مزارع بالدوین آگ در شهرستان مک فرسون، کانزاس، می‌گوید: سورگوم یک غله باستانی است که در سراسر ایالات متحده از جمله در مزرعه من در مرکز کانزاس کشت می‌شود.

محصول قدیمیسورگوم هزاران سال است که کشت می‌شده است، و بقایای سورگوم برای اولین بار در یک سایت باستان‌شناسی در نزدیکی مرز مصر و سودان کشف شد که قدمت آن به ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد.

سورگوم در آمریکا

امروزه سورگوم یکی از پنج محصول برتر غلات در سطح جهان است. این اولین محصولی بود که دامادهای بالدوین در دهه ۱۹۷۰ برداشت کردند و این مزرعه هنوز هم سالانه آن را پرورش می دهد. داکوتای جنوبی از طریق جنوب تگزاس کشور سورگوم است. بالدوین می گوید: «این منطقه به نام کمربند سورگوم شناخته می شود و بیشترین سورگوم در تمام دنیا در آن کشت می شود.

شکل و رنگبالدوین می گوید: گرد و به اندازه کینوآ، سورگوم در چندین رنگ، از جمله قرمز، سفید، نارنجی، برنزی، قهوه ای مایل به زرد و سیاه وجود دارد. آرد سورگوم معمولا از دانه های خرمایی و سفید تهیه می شود، در حالی که رنگ های دیگر کاربردهای غذایی متفاوتی دارند.

طعم: سورگوم دانه ای دارای طعم آجیلی، خاکی و بافت جویدنی است.

این یک غذای فوق العاده است

از نظر تغذیه ای، سورگوم بی ارزش نیست. Lanier Dabruzzi، MS، RD، LD، مدیر تغذیه و نوآوری مواد غذایی، در United Sorghum Checkoff Program، یک سازمان با بودجه تولیدکننده، می‌گوید: سورگوم یک نیروگاه مواد مغذی است. در اینجا نحوه انباشته شدن آن آمده است:

  • دابروزی می گوید: «یک وعده سورگوم سبوس دار پخته شده منبع عالی ۱۲ ماده مغذی ضروری است که بیشتر از یک وعده ذرت، گندم، جو، برنج یا کینوآ است.
  • یک وعده نصف فنجان تقریباً دو برابر آهن یک استیک ۳ اونسی سیلندر است. Dabruzzi می‌گوید: «شما باید بیش از هفت فنجان اسفناج خام بخورید تا به همان مقدار B6 موجود در یک وعده نیم فنجان سورگوم کامل پخته شده برسید.»
  • منبعی از تریپتوفان، یک اسید آمینه ضروری و آنتی اکسیدان است.

حالا چرا سورگوم؟

آشنایی با سورگوم ممکن است به ریشه شما بستگی داشته باشد. دابروزی می‌گوید: «بسیاری از آمریکایی‌ها، به‌ویژه در بخش جنوبی کشور، شربت سورگوم را می‌شناسند که از آب ساقه و جوشاندن آن تا زمانی که شربت غلیظ و تیره‌ای شبیه ملاس به دست می‌آید، درست می‌شود.

این غلات به طور گسترده در کشورهای دیگر مصرف می شود، جایی که از آن به عنوان جوار، میلو و حتی ارزن یاد می شود، اما در ایالت، هنوز تا حد زیادی یک معمای آشپزی است. کارشناسان می گویند این وضعیت در حال تغییر است و به چند عامل اشاره می کنند:

  • به طور گسترده استفاده می شودبالدوین می گوید: این غلات بدون گلوتن و غیر GMO در حال حاضر یک “مواد تشکیل دهنده مخفی” در چندین محصول است. او می گوید: «با قدم زدن در فروشگاه مواد غذایی خود، می توانم سورگوم را در غلات، محصولات پخته شده، بارهای تغذیه، شربت و حتی میان وعده های غذای کودک بیابم.
  • در بسیاری از غذاها محبوب است: سورگوم با آشپزهای کنجکاو خانگی طنین انداز می شود. دابروزی می‌گوید: «از آنجایی که کشور ما به دیگ ذوب فرهنگ‌های مختلف و غذاهای جهانی تبدیل شده است، آمریکایی‌ها بیشتر در معرض انواع غذاهای بومی از سراسر جهان قرار می‌گیرند که بسیاری از آنها شامل سورگوم است. سورگوم یک دانه اصلی برای غذاهای آفریقایی، هندی، آسیایی و حتی برخی از غذاهای بومی آمریکا است.
  • تاثیر مثبت: دابروزی می‌گوید: «آمریکایی‌ها بیش از هر زمان دیگری علاقه‌مند به این هستند که غذایشان از کجا می‌آید، تأثیر آن بر روی کره زمین و چگونه بر سلامتی آنها تأثیر می‌گذارد».

نحوه خوردن سورگوم

سورگوم صبحانه، ناهار، شام و میان وعده های بی شماری را ارائه می دهد. در اینجا، چند پیشنهاد برای شروع:

سورگوم دانه ای

دابروزی می‌گوید: سورگوم دانه‌ای دلچسب است که پختن بیش از حد آن به سختی انجام می‌شود و آن را به گزینه‌ای عالی برای آشپزهایی با هر سطح مهارت تبدیل می‌کند. می توان آن را با استفاده از اجاق گاز، آرام پز، زودپز یا فر درست کرد. دستور پخت ما را در اینجا امتحان کنید. کارشناسان می گویند پس از پختن به خوبی می ماند و آن را به یک غذای مورد علاقه آماده می کند – یک دسته را در روز یکشنبه بپزید و در طول هفته از آن به طرق مختلف لذت ببرید.

چگونه از آن لذت ببریمبالدوین به جای برنج یا کینوا از سورگوم مرواریدی (پود شده) یا غلات کامل به عنوان پایه کاسه های بوریتو استفاده می کند و آرروز کان لچه (پودینگ برنج) را با سورگوم هم می زند. آن را در غذای ریزوتو امتحان کنید.

آرد سورگوم

آرد سورگوم را می توان با کاربردهای سنتی آرد تعویض کرد.

چگونه از آن لذت ببریم: آن را در پوسته پیتزا، پنکیک، وافل، محصولات پخته شده یا به عنوان آبکش برای سرخ کردن امتحان کنید. Dabruzzi می‌گوید: «این یک پوسته ترد ایجاد می‌کند که بیشتر از زمانی که از آردهای دیگر استفاده می‌شود، ترد می‌ماند.

خاکشیر سورگوم

سورگوم خرد شده از نظر اندازه کوچکتر و مغذی تر از ذرت بوداده در دندان شما گیر نمی کند.

چگونه از آن لذت ببریم: ساده، با نمک یا رویه های پاپ کورن مورد علاقه شما یا با روکش کارامل.

شربت سورگوم

ملایم تر از ملاس، سورگوم نیز یک جایگزین گیاهی برای عسل است.

چگونه از آن لذت ببریم: از آن برای شیرین کردن لقمه های انرژی، سیب، کیک و براونی (البته با آرد سورگوم درست شده!) استفاده کنید.

پایداری

Dabruzzi می گوید که سورگوم به همان اندازه که برای بدن شما مفید است برای سیاره زمین نیز مفید است و به دلایل خوبی به عنوان The Resource Conserving Crop™ شناخته می شود. بالدوین می‌افزاید: «ویژگی‌های ارزشمند زیادی وجود دارد که سورگوم را به یک محصول هوشمند آب و هوایی تبدیل می‌کند. برای نام بردن از چند مورد:

  • تاب آوریدابروزی می‌گوید: «یکی از ابرقدرت‌های سورگوم، سازگاری آن با چالش‌های اقلیمی، مانند گرما و خشکسالی است که به ۳۶ درصد آب کمتری نسبت به سایر غلات نیاز دارد.»
  • متکی به آب بارانبالدوین می‌افزاید: بیش از ۹۰ درصد از کل کشاورزان سورگوم، سورگوم را بدون تکیه بر آب آبیاری پرورش می‌دهند. ما به عنوان کشاورزان دیم شناخته می شویم، به این معنی که برای آبیاری محصولات خود فقط به باران و برف متکی هستیم.»
  • حفاظت خاک: سورگوم به فرسایش بادی نیز کمک می کند و پس از برداشت مواد غذایی را به خاک باز می گرداند.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۰-۲۳ ۰۰:۵۵:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #سورگوم #چیست #نحوه #استفاده #از #این #غلات #بسته #بندی #شده #با #پروتئین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *