بین رنگ صورتی عمیق و طعم شیرین و خاکی، چغندرها برخی از منحصر به فرد ترین (و در عین حال کمتر مورد توجه) اقلام در راهروی محصولات هستند. و مانند بسیاری از سبزیجات ریشهدار دیگر، میتوانند برای مدت طولانی دوام بیاورند – تا زمانی که آنها را به درستی ذخیره کنید. اگر این کار را نکنید، چغندر می تواند به سرعت خشک شود و باعث چروک شدن و چروک شدن آنها شود. به گفته متخصصان آشپزی، برای اینکه چغندر را در بهترین شکل نگه دارید، این نکات را در مورد نحوه نگهداری چغندر دنبال کنید.
نحوه نگهداری چغندر
مانند بسیاری از سبزیجات، چغندر به خوبی در یخچال نگهداری می شود، اما گزینه های دیگری نیز وجود دارد.
در کشو کریسپر
امیلی برنر، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی گیاهی در موسسه آموزش آشپزی در لس آنجلس، می گوید: «چغندرها می توانند مستعد خشک شدن باشند، بنابراین رطوبت اضافی در کشوی ترد می تواند به مرطوب و تازه ماندن آنها برای مدت طولانی تری کمک کند. . در اینجا نحوه نگهداری چغندر در کشوی کریسپر آورده شده است:
- طبق گفته کارشناسان دانشگاه نبراسکا-لینکلن (UNL)، رویه های سبز را، حدود یک اینچ بالاتر از چغندر ببرید. کشوی ترد خود را با یک دستمال کاغذی تمیز بپوشانید.
- چغندرها را در کشو قرار دهید و هر گونه کثیفی را روی آن بگذارید. برنر می گوید: این به حفظ رطوبت و حفظ سبزیجات کمک می کند.
- اگر سبزیجات دیگری در کشو دارید، می توانید چغندرها را قبل از قرار دادن در کشو در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
توجه داشته باشید که باید پوست چغندر و همچنین ریشه آن را که گاهی اوقات به آن “دم” می گویند، بگذارید. Cara Duerr، سرآشپز و یکی از مالکان Seed to Sprout، یک کافه گیاهی در نیوجرسی، می گوید: این قطعات از چغندرها محافظت می کنند و به ماندگاری طولانی تری کمک می کنند.
ماندگاری: به گفته Bryan Quoc Le, Ph.D., دانشمند مواد غذایی, مشاور مواد غذایی و نویسنده ۱۵۰ سوال علوم غذایی پاسخ داده شده است.
در یک مکان خنک و تاریک
برنر می گوید: تمام سبزیجات ریشه دار، از جمله چغندر، را می توان در خارج از یخچال نگهداری کرد. نقطه ایده آل یک انبار ریشه است، اما هر مکان خنک و تاریک (مانند زیرزمین) این کار را انجام می دهد. اطمینان حاصل کنید که چغندر در طول نگهداری با سایر اقلام یا سبزیجات تماس نداشته باشد.
ماندگاری: به گفته کارشناسان دانشگاه ایالتی اوهایو، زمانی که چغندر در یک منطقه خنک و تاریک نگهداری شود، دو تا چهار ماه دوام می آورد.
در فریزر
برای افزایش بیشتر ماندگاری چغندر، میتوانید آنها را نیز فریز کنید. در اینجا به این صورت است:
- سرهای چغندر را برش دهید.
- یک قابلمه آب را به جوش آورید، سپس چغندرها را اضافه کنید.
- لی می گوید چغندرها را ۳۰ دقیقه بجوشانید. آنها وقتی آماده هستند که چنگال شوند.
- چغندرها را آبکش کرده و در حمام یخ قرار دهید.
- چغندرها را با پوست کن سبزیجات پوست بگیرید. ریشه ها را ببرید، سپس چغندرها را به صورت ورقه یا مکعب برش دهید.
- چغندرها را در یک ورقه پخت با پوشش روغنی به صورت یک لایه قرار دهید.
- حدود ۱ تا ۲ ساعت فریز کنید تا جامد شود.
- چغندرهای یخ زده را داخل یک کیسه سیلیکونی یا پلاستیکی مناسب در فریزر قرار دهید.
ماندگاری: به گفته Le، چغندر تا یک سال در فریزر ماندگاری دارد.
نحوه نگهداری سبزی چغندر
در پرت کردن رویه های چغندر خیلی عجله نکنید. آنها خوراکی هستند و طعم خاکی ملایمی دارند، به علاوه می توان آنها را درست مانند سایر سبزی های برگدار مانند چغندر سوئیس یا کلم پیچ استفاده کرد.
برنر میگوید برای اینکه سبزیهای چغندر را برای بعد حفظ کنید، آنها را بشویید و در یک حوله کاغذی تمیز بپیچید. او خاطرنشان می کند که حوله مرطوب آنها را برای پنج تا هفت روز تازه نگه می دارد.
نکاتی برای نگهداری چغندر
چغندر تازه را انتخاب کنید: هر چه چغندر تازه تر باشد، ماندگاری آن در خانه بیشتر خواهد بود. به گفته کارشناسان UNL به دنبال چغندر با پوست صاف، سفت و برگ های سبز روشن باشید. از برگ های آسیب دیده، تغییر رنگ یا پژمرده اجتناب کنید، زیرا این بدان معناست که آنها در حال خروج هستند.
از شستشو قبل از نگهداری خودداری کنید: اگرچه چغندر برای تازه ماندن به مقداری رطوبت نیاز دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند طول عمر آن را کاهش دهد. بنابراین، شما باید از شستن آنها خودداری کنید تا زمانی که (آماده استفاده از آنها هستید) تا از کپک و پوسیدگی جلوگیری کنید.
برگ ها و ساقه ها را ببرید: Duerr می گوید: قبل از ذخیره چغندر، همیشه برگ ها و ساقه ها را قطع کنید. Duerr می افزاید: “برگ ها و ساقه ها به سرعت خراب می شوند و این باعث کاهش طول عمر چغندر می شود.”
چگونه بفهمیم چغندر خراب شده است؟
اگرچه چغندر می تواند برای مدت طولانی دوام بیاورد، اما در نهایت خراب می شود. لی می گوید: اگر چغندر کپک زده، بافت لطیف یا بوی نامطلوب دارد، بهتر است آنها را دور بریزید. همچنین اگر چروک شده یا رنگ آنها کمرنگ شده است، باید آنها را پرتاب کنید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۱-۰۵ ۲۳:۴۰:۱۰
عناوین بصورت هشتگ: #به #گفته #کارشناسان #چگونه #چغندر #را #به #روش #صحیح #نگهداری #کنیم