نوک کاکائو چیست؟ به طور خلاصه، آنها یک محصول دانه کاکائو هستند که ارزش کاوش را دارد. درست است که شکلاتها با شیرینی جدی ممکن است به آنها برخورد سختی بدهد، اما آشپزهای خانگی و نانواییهایی که طرف تلخ شکلات تلخ را دوست دارند ممکن است متوجه شوند که این تکههای ترد پتانسیل افزایش تعداد زیادی از دستور العملها را به روشهای غیرمنتظره دارند. ما با یک متخصص تغذیه و یک نویسنده کتاب آشپزی ارتباط برقرار کردیم تا درباره نوک کاکائو و بهترین راههای لذت بردن از آن بیشتر بدانیم.
نوک کاکائو چیست؟
نوک کاکائو، که بیشتر به عنوان نوک کاکائو شناخته می شود، از دانه ها (یا دانه های) درخت کاکائو به دست می آید. میوه درخت غلاف کاکائو است. هر غلاف حاوی حدود ۲۰ تا ۵۰ دانه کاکائو است. امی پندلتون کی، متخصص تغذیه، MBA، RD، LD، در Top Nutrition Coaching می گوید: «همانطور که از نام آن پیداست، نوک کاکائو تکه های کوچکی از دانه کاکائو هستند. نوک کاکائو و شکلات تلخ از یک منبع می آیند، بنابراین شباهت هایی با یکدیگر دارند.
فرآیند تولید: برای تهیه نوک کاکائو، تولیدکنندگان دانه ها را از غلاف ها خارج می کنند، سپس دانه ها را خشک، تخمیر و پودر می کنند. بسته به سازنده، لوبیاها ممکن است قبل از له شدن برشته شوند.
انواع نوک: آنها به شکل برشته، برشته نشده یا خام فروخته می شوند و معمولاً در راهروهای غذای سالم یا بخش پخت فروشگاه مواد غذایی شما یافت می شوند.
طعم: نوک ها طعمی شکلاتی و تلخ دارند که تا حدودی میوه ای و خاکی هم هستند.
فواید تغذیه ای
کی اشاره می کند که طبق پایگاه داده غذایی USDA، ۱۰۰ گرم نوک کاکائو حدود ۳۲ گرم فیبر دارد. چگونه آن را با سایر غذاهای غنی از فیبر انباشته می کند؟ او میگوید: «نکههای کاکائو منبع بسیار خوبی از فیبر محسوب میشوند، زیرا توصیههای روزانه برای فیبر حدود ۲۵ تا ۳۵ گرم در روز است.» نوک کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان است و منبع خوبی از منیزیم و روی است.
در حالی که نوک ها فقط از دانه های ترک خورده درست می شوند – نه بیشتر و نه کمتر – شکلات معمولاً با مواد متعددی مانند کره کاکائو (بخش چرب دانه های کاکائو)، شیر، شکر و روغن های گیاهی ساخته می شود.
شکلات تلخ در مقابل کاکائو نیبس
در مقایسه این دو، کی به این نکته اشاره می کند که فواید شکلات تلخ برای سلامتی، بسته به نوع آن متفاوت است. او میگوید: «شکلات تیره با محتوای کاکائوی بیشتر در میان گزینههای شکلات تلخ، انتخاب سالمتری است. و او معتقد است که هم نوک کاکائو و هم شکلات تلخ می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند. در صورت تمایل، نوک کاکائو می تواند جایگزین خوبی برای شکلات تلخ باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشید شکلات تلخ ممکن است تا ۹۰ درصد (یا بیشتر) کاکائو داشته باشد.
مبادله یکنواخت نیست
عوامل دیگری نیز آشکار می شوند. سالونی مهتا، شیرینیپز و نویسنده کتاب، میگوید نوک کاکائو را میتوان گزینه سادهتر و سالمتری برای شکلات تلخ در نظر گرفت، اما بسته به نحوه استفاده از آنها تا حدودی ذهنی است. پخت وگان ساده ساخته شده است. او میگوید: «از آنجایی که نوکهای کاکائو کمتر پردازش میشوند و حاوی قند یا چربی اضافهای نیستند، بیشتر مواد مغذی طبیعی مانند آنتیاکسیدانها و فیبر را حفظ میکنند». با این حال، در تجربه من، آنها کاملا تلخ هستند و مانند شکلات ذوب نمی شوند، که استفاده از آنها را در دستور العمل های خاص محدود می کند. در چنین مواردی، شکلات تلخ ممکن است ترجیح داده شود.
نحوه خوردن نوک کاکائو
در حالی که شکلات تلخ در برخی از دستور العمل ها نتایج بهتری به دست می دهد، نوک کاکائو ارزش خود را به روش های دیگر ثابت می کند. مهتا نوک کاکائو را فوق العاده همه کاره می داند و از آنها در محصولات پخته شده، گزینه های صبحانه و حتی میل های شکلاتی استفاده می کند.
در اینجا نحوه استفاده حداکثری از این تکه های ناهموار خوش طعم آورده شده است:
اسموتی و کاسهمهتا می گوید: سعی کنید نوک کاکائو را در اسموتی های ساخته شده با موز، انواع توت ها، کره بادام زمینی یا کاسه های آکای بریزید. او توضیح می دهد: «این یک راه عالی برای اضافه کردن طعم شکلات و افزایش ارزش غذایی است. یکی دیگر از امتیازات کاسه: کی پیشنهاد می کند آنها را روی کاسه های ماست پراکنده کنید. آنها همچنین همراه مناسبی برای کاسه غلات صبحانه هستند.
گرانولانتهای آجیلی و کمی تلخ، مکمل میوههای خشک و جو در گرانولا و گرانولاهای خانگی هستند.
کیک و کلوچهمهتا میگوید: نوکهای کاکائو برشته شده، طعم دلپذیر و طعم عمیقی به کوکیها، براونیها و کیکها میدهند. مهتا خاطرنشان می کند که در حالی که آنها مانند شکلات چیپسی ذوب نمی شوند، آنها یک لقمه یا بافت ایجاد می کنند.
نان های سریع: مهتا همچنین دوست دارد قبل از پخت آنها را روی مافین یا نان بپاشد تا تضاد ظریف و تلخی داشته باشد. چند عدد روی نان موز استروسل ما بریزید.
نوشیدنی های گرمکی می گوید: «برای تعطیلات، حتی می توانید از نوک کاکائو برای تهیه شکلات داغ استفاده کنید.
بستنی: به عنوان یک رویه ترد برای بستنی شکلاتی استفاده کنید تا کمی بافت و کاکائو به آن اضافه کنید – یا هر دسر یخ زده، مانند تارت کافه-موکاچینو منجمد (در بالا نشان داده شده است).
گدایان: این دیسک های شکلاتی به سبک فرانسوی نوک پسند نیز هستند. مهتا میگوید: «میتوانید با مخلوط کردن شکلات تلخ ذوب شده با نوکهای کاکائو برشته شده، شکلاتهای تختهای یا خوراکیهای خود را درست کنید. نوک ها یک ترد لذت بخش و طعم اضافی به خوراکی های خانگی می دهند. یک مشت به پوست شکلات تیره ما با پسته اضافه کنید.
چه زمانی باید از Nibs صرف نظر کرد
بدیهی است که نوک های کاکائو کاربردهای وسوسه انگیز زیادی دارند، اما ممکن است برای برخی از طعم ها نسبت به سایرین مناسب تر باشند. مهتا میگوید: «آنها وقتی با طعمهای مکمل ترکیب شوند که شدت آنها را متعادل میکند، بهترین عملکرد را دارند.» مهتا میگوید. “همه چیز در مورد یافتن ترکیب های مناسب برای درخشش طعم منحصر به فرد آنها است.”
تعادل طعماو میگوید: نوک کاکائو ممکن است بر دسرهای سبکتر و لطیفتر، مانند کیک وانیلی، کاستارد، میوه شور، یا دسرهای مبتنی بر انبه غلبه کند. مهتا میگوید: «تلخی میتواند با این طعمهای لطیف تضاد داشته باشد،» با اشاره به اینکه تعادل بسیار مهم است.
مدیریت انتظارات: اگر به دنبال تجربه شکلات ذوب در دهان خود هستید، نوک کاکائو ممکن است به این مناسبت نرسد.
کمتر، بیشتر است: با توجه به تمایلات تلخ آنها، استفاده از نوک بیش از حد در دستور غذا نیز ممنوع است. مهتا توضیح می دهد: “از آنجایی که آنها کاملاً شدید هستند، مهم است که از آنها در حد اعتدال استفاده کنید تا از غلبه بر طعم های دیگر جلوگیری شود.”
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۱-۱۵ ۲۰:۲۲:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #به #گفته #کارشناسان #چگونه #نوک #کاکائو #بخوریم