با اسفناج نمی توانید اشتباه کنید. طعم آن بیشتر از کاهو و تلخی کمتری نسبت به کلم پیچ است، که آن را به یک افزودنی همه کاره در دستور العمل ها تبدیل می کند. اسفناج همچنین یکی از بهترین سبزیجاتی است که می توانید بخورید، به دلیل محتوای غنی از مواد مغذی ضروری. اما مانند بسیاری از سبزیجات برگدار، اسفناج نیز منبع رایج مسمومیت غذایی است، به خصوص که اغلب به صورت خام مصرف می شود. برای کاهش خطر (و کمک به ماندگاری سبزی‌هایتان)، زمانی را برای یادگیری نحوه شستن صحیح اسفناج، همانطور که توسط متخصصان آشپزی توضیح داده‌اند، اختصاص دهید.

آیا نیاز به شستن اسفناج دارید؟

به طور کلی بله: همیشه باید اسفناج را قبل از خوردن یا پختن بشویید. رزماری تروت، DHSc می گوید: «اسفناج از نظر مواد مغذی متراکم است، بنابراین باکتری ها می توانند به خوبی روی آن رشد کنند. مدیر برنامه و استادیار بالینی هنرهای آشپزی و علوم غذایی در دانشگاه درکسل. همچنین می تواند خاک و زباله را نیز مانند سایر سبزیجات حمل کند. شستن اسفناج حضور این آلودگی ها را کاهش می دهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را کاهش می دهد.

استثناء اسفناج “آماده برای خوردن” (RTE) است که توسط سازنده از قبل شسته شده است. در سوپرمارکت، این تنوع در جعبه ها یا کیسه های پلاستیکی (در مقابل شل) فروخته می شود و معمولاً با برچسب “شسته شده” یا “سه بار شسته شده” به فروش می رسد. او می گوید اسفناج RTE نیازی به شستن ندارد. در واقع، هیچ مزیت اضافه‌ای در انجام این کار وجود ندارد و شستشو ممکن است آلودگی متقاطع را افزایش دهد.

نحوه شستن اسفناج معمولی

برای شستن اسفناج با اندازه معمولی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. یک آبکش را در یک کاسه بزرگ قرار دهید، سپس با آب سرد پر کنید.
  2. برگ های اسفناج را در آب فرو کنید و اسفناج را به اطراف حرکت دهید. تروت می گوید: «این رسوبات بزرگ را از بین می برد.
  3. تک تک برگها را آبکش کرده و زیر آب جاری سرد بشویید.
  4. با یک حوله کاغذی تمیز خشک کنید، سپس ساقه ها را برش دهید.

استفان ماندراچیا، مدیر عملیات آشپزی در مؤسسه آموزش آشپزی در شهر نیویورک، می‌گوید: «در حین شستن، مطمئن شوید که اسفناج را خیلی سفت نکنید، در غیر این صورت برگ‌ها را کبود خواهید کرد».

فرفری در مقابل اسفناج تخت

به طور کلی، اسفناج فرفری باید مانند اسفناج صاف شسته شود. با این حال، اسفناج فرفری سطحی چروکیده دارد که باعث می‌شود خاک، حشرات و سایر آلاینده‌ها را راحت‌تر نگه دارد. به همین دلیل، مهم است که هنگام شستن برگ ها به شکاف های کوچک توجه بیشتری داشته باشید.

نحوه شستن اسفناج بچه

روند شستن بچه اسفناج نیز مشابه است. به گفته تروت، به این صورت است:

  1. یک آبکش را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. با آب سرد پر کنید.
  2. برگ های اسفناج را در آب اضافه کنید و اسفناج را به اطراف بچرخانید.
  3. آبکش کنید و آبکشی کنید.
  4. با دستمال کاغذی تمیز خشک کنید.

برای خشک کردن اسفناج می توانید از سالاد اسپینر نیز استفاده کنید. تروت می گوید: به سادگی «اسفناج بچه را به کاسه اضافه کنید و بچرخانید تا خشک شود». با این حال، او پیشنهاد می کند که “ساقه ها می توانند در چرخان سالاد گیر کنند، بنابراین قبل از چرخاندن آنها را بردارید.”

نکاتی برای شستن اسفناج

ابتدا دستان خود را بشویید

تروت می گوید: «قبل از دست زدن به هر گونه غذایی، از جمله اسفناج، دست های خود را بشویید. این کار از آلودگی باکتری های مضر روی دستان شما به اسفناج جلوگیری می کند.

برای انجام صحیح این کار، طبق USDA حداقل ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. قبل از دست زدن به اسفناج، دستان خود را با یک حوله تمیز خشک کنید.

از شستن اسفناج قبل از نگهداری خودداری کنید

صبر کنید تا اسفناج را بشویید تا آماده استفاده از آن شوید. به گفته تروت، در غیر این صورت، شستن خیلی زود آن ممکن است رشد باکتری ها و کپک ها را به دلیل آب اضافی افزایش دهد.

اگر باید قبل از نگهداری اسفناج را بشویید، حتما آن را خوب خشک کنید تا تازه بماند. ماندراچیا می گوید: «اگر اسفناج به خوبی خشک نشود، اضافه شدن رطوبت می تواند باعث تجزیه سریعتر آن شود.

برگ های آسیب دیده را پرتاب کنید

قبل از شستن اسفناج، برگ های پژمرده، لزج یا پاره شده را دور بریزید. تروت توضیح می‌دهد: «زمانی که برگ‌ها آسیب ببینند، کبود شوند یا پاره شوند، باکتری‌ها می‌توانند به مواد مغذی (داخل سلول‌های برگ‌ها) دسترسی پیدا کنند. تروت می گوید، این امر به ویژه در صورتی محتمل است که برگ ها در دمایی نگهداری شوند که رشد باکتری ها را افزایش دهد (یعنی دمای اتاق). علاوه بر این، میکروارگانیسم‌های مضر می‌توانند برگ‌های مجاور را آلوده کنند و در نهایت عمر مفید اسفناج شما را کوتاه کنند.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۱۲-۱۸ ۲۰:۵۵:۱۱
عناوین بصورت هشتگ: #به #گفته #کارشناسان #چگونه #اسفناج #را #به #روش #صحیح #بشوییم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *