از آناناس، نارگیل و پاپایا گرفته تا میوه‌های شور و چریمویا، میوه‌های استوایی با هر طعم و مزه‌ای دنیای جدیدی از عطر و طعم را می‌گشایند، چه در سالاد میوه‌ای برش داده شوند، چه در کوکتل (سلام، پینا کولادا) یا به غذاهای خوش طعم اضافه شوند. ساپوت سیاه که کمتر شناخته شده و عجیب‌تر است، آن را “میوه پودینگ شکلاتی” می‌نامند. میوه ای که با دسر مورد علاقه دوران کودکی (یا لذت گناهکارانه) مقایسه می شود، مطمئناً جذاب است. ما با متخصصان میوه های گرمسیری تماس گرفتیم تا درباره ساپوت سیاه بیشتر بدانیم، از جمله اینکه ظاهر آن چگونه است، آیا واقعاً طعم پودینگ شکلاتی دارد، کجا آن را پیدا کنیم و بهترین راه ها برای لذت بردن از آن.


  • جولیان لارا، صاحب مزارع لارا میامی که در درختان میوه نادر استوایی تخصص دارد
  • دزیره پاردو مورالس، بنیانگذار و رئیس Tropical Fruit Box، یک تامین کننده آنلاین میوه های استوایی و عجیب و غریب




Black Sapote چیست؟

ساپوت سیاه، سرشار از آنتی اکسیدان، میوه ای استوایی است که شبیه گوجه فرنگی پهن شده است و طعمی شبیه پودینگ شکلاتی دارد.


پسر عموی خرمالو

Desiree Pardo Morales، بنیانگذار و رئیس Tropical Fruit Box، می گوید: “ساپوت سیاه، که سیب صابون سیاه نیز نامیده می شود، پسرعموی نزدیک خرمالو است و گاهی اوقات به آن خرمالو سیاه نیز می گویند.” و میوه عجیب و غریب نام گیاه شناسی ساپوت سیاه است دیوسپیروس دیجینا. بخشی از خانواده Ebenaceae است و روی درختان متوسط ​​با برگ های همیشه سبز رشد می کند. سرشار از ویتامین C و ویتامین A است و ارقام زیادی دارد، از جمله برنیکر و راینکه (معروف به مریدا) که گرد یا بیضی شکل هستند و گاهی شبیه گوجه‌فرنگی پهن هستند و قطر آنها بین دو تا پنج اینچ است.




از نظر گیاه شناسی ساپوت نیست

یک واقعیت جالب دیگر: این غذای لذیذ هیچ پیوند گیاهی با میوه های دیگر به نام ساپوت ندارد. مورالس می گوید: «ساپوت سیاه اصلاً به ساپوت مامی یا ساپوت سفید مربوط نمی شود. جولیان لارا، مالک مزارع لارا میامی، که در درختان و میوه‌های نادر استوایی در منطقه کشاورزی شهرستان میامی-داد جنوبی تخصص دارد، می‌گوید که کلمه ساپوت می‌تواند به طیف وسیعی از میوه‌ها اطلاق شود. Sapote یک کلمه بومی در آمریکای مرکزی است که از آنجا آمده است و به معنای میوه شیرین و نرم است.


ردیابی ساپوت سیاه

ساپوت سیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و غرب آمریکای جنوبی است. مایاها آن را تاچ، آزتک ها، تزاپوتی نامیدند و آن را در سراسر آمریکای مرکزی پخش کردند، در حالی که استعمارگران اسپانیایی این میوه را به کارائیب، بخش هایی از فیلیپین و اندونزی آوردند. امروزه در ایالت هاوایی و فلوریدا جنوبی کشت می شود. مورالس می گوید: “ساپوت سیاه در آب و هوای گرم نیمه گرمسیری و گرمسیری مانند فلوریدا رشد می کند.” این میوه به طور گسترده رشد نمی کند و معمولاً توسط افراد محلی آشنا با این میوه مصرف می شود.


گفتنی است، مورالس و لارا هر دو به سراسر کشور ارسال می‌شوند و طرفداران سرسخت ساپوت سیاه و سایر میوه‌های استوایی را دور از درختان نخل و سواحل کارت پستالی میامی پیدا کرده‌اند. تقریباً کل کشور مملو از مردم با گلخانه‌هایی است که می‌خواهند ساپوت سیاه یا انبه یا گواوا بکارند – حتی در گلخانه‌های مینه‌سوتا! لارا می گوید. مورالس می افزاید: “برای مصرف کنندگانی که به دنبال میوه های کمیاب هستند، ساپوت سیاه بسیار مورد توجه است.”


SewcreamStudio / Getty Images




زمانی که Black Sapote در فصل است – و چگونه می توان تشخیص داد که چه زمانی رسیده است

در فلوریدا، ساپوت سیاه از اواخر نوامبر تا فوریه یا مارس برداشت می شود. میوه زمانی که هنوز سفت است و پوست آن سبز زیتونی است، چیده و ارسال می شود. رسیدن در دمای اتاق بین ۵ تا ۱۴ روز طول می کشد. پس از رسیدن می توان آن را تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد. با نرم شدن میوه، عطر ملایم و شیرین و پوستی چروک پیدا می‌کند.” لارا می گوید.



مزه اش مثل چیه؟

لارا می گوید طعم ساپوت سیاه شبیه به پودینگ شکلاتی کم شکر یا خامه فرم گرفته است. مورالس خاطرنشان می کند که گوشت آن به رنگ شکلاتی قهوه ای تیره با بافتی شبیه کاستارد شبیه آووکادو است. او می‌گوید: «در واقع ترکیبی از طعم‌ها دارد که می‌توان آن را به‌عنوان طعمی شیرین و لطیف، با کمی کدو حلوایی و پایان عسلی توصیف کرد.»


لارا اضافه می کند که این شیرینی خود را فوراً اعلام نمی کند. شکر را تا زمانی که مزه مزه نخواهید داشت، چند لحظه طول می کشد تا کام شما طعم شکر را بچشد، و زمانی که کام شما آن را بگیرد، واقعا شیرین است.





نحوه استفاده از ساپوت سیاه

ساپوت سیاه به خودی خود خوشمزه است، همچنین یک ماده همه کاره است. مورالس می‌گوید: «ساپوت سیاه را می‌توان به‌صورت خام یا به‌عنوان بخشی از یک دسر مغذی و در عین حال فاسد میل کرد». معمولاً برای براونی استفاده می‌شود و همچنین به خوبی برای بستنی امولسیون می‌شود و یک اسموتی عالی می‌سازد.


لارا می گوید: «در مکزیک آن را می گیرند و با آب پرتقال در مخلوط کن می ریزند و به عنوان خوراکی سرو می کنند. او می‌گوید در آمریکای مرکزی و به‌ویژه مکزیک، از آن با بادام‌زمینی برشته شده و مقداری رم به صورت پودینگ درست می‌کنند.


لارا در خانه نیز از ساپوت سیاه استفاده می کند تا خلاقیت آشپزی خود را آشکار کند. میلک شیک ساپوت سیاه را با یک قاشق غذاخوری پنیر خامه ای غنی شده درست می کند و آب آن را هم کم می کند که جویدنی و جالب می کند. او اضافه می‌کند که همسایه‌اش ساپت سیاه را با موز موجود در نان موز عوض می‌کند. میوه ها قوام مشابهی دارند. او می گوید: «عالی است.





برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۲-۱۶ ۱۳:۴۵:۰۶
عناوین بصورت هشتگ: #بلک #ساپوته #یک #میوه #گرمسیری #است #که #طعمی #شبیه #پودینگ #شکلاتی #دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *