اگر تا به حال در مورد aioli در مقابل سس مایونز فکر کرده اید، تنها نیستید. این دو چاشنی اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند و برخی افراد فکر می کنند که یک چیز هستند. اگرچه آنها بسیار شبیه به هم هستند، اما تفاوت های خاصی وجود دارد. ما با سرآشپزها و مربیان آشپزی صحبت کردیم تا در مورد اینکه آیولی و سس مایونز چه شباهتی دارند، چه چیزی آنها را متمایز می کند و چه زمانی باید از هر کدام استفاده کنیم، صحبت کردیم.
آیولی چیست؟
آیولی یک غذای سنتی مدیترانه ای است که عمدتا از سیر و روغن زیتون، با آب لیمو و نمک درست می شود. این یک سس ساده و تند است – سیر مشخصه تعیین کننده آیولی است.
گریس والو از TastefullyGrace.com میگوید: «آیولیهای سنتی با له کردن سیر بهصورت خمیری تهیه میشوند و سپس به آرامی روغن زیتون را در حین هم زدن یا هم زدن شدید تا زمانی که امولسیون تشکیل شود، ترکیب میکنند». آیولی با استفاده از هاون و هاون ساخته می شد. امروزه بیشتر آشپزهای خانگی از غذاساز استفاده می کنند.
انواع مختلفی از جمله زرده تخم مرغ یا خردل وجود دارد که طعم و بافت متفاوتی به شما می دهد. اولیویا روزکوفسکی، مربی سرآشپز در مؤسسه آموزش آشپزی، میگوید که انواع رایج آن شامل گیاهان و ادویههایی مانند زعفران، لیمو، ترافل، هاریسا یا حتی سریراچا است.
یکی از میانبرهای مورد علاقه روسکوفسکی، روغن زیتون، خمیر سیر و زرده تخم مرغ در سس مایونز خریداری شده در فروشگاه است.
سس مایونز چیست؟
Galen Zamarra، سرآشپز و یکی از بنیانگذاران Galen Hospitality Group می گوید، مانند aioli، سس مایونز نیز به طور سنتی در هاون و هاون درست می شد. زامارا می گوید: «زرده تخم مرغ، خردل و سرکه یا آب لیمو با هم مخلوط می شوند و روغن به آرامی به داخل جریان می یابد تا امولسیون تشکیل شود.»
سس مایونز خریداری شده در فروشگاه با زرده تخم مرغ پخته شده و معمولاً سایر امولسیفایرها و افزودنی ها برای افزایش ماندگاری و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از غذا درست می شود. از طرف دیگر سس مایونز خانگی تقریباً همیشه با زرده تخم مرغ خام تهیه می شود. Roszkowski میگوید: مایونز خانگی از نظر طعم با سس مایونز خریداریشده در فروشگاه تفاوت دارد زیرا ممکن است طعم تخممرغتری داشته باشد و بسته به مقدار روغنی که برای ایجاد امولسیون استفاده میشود غلیظتر باشد.
سس مایونز گیاهی که فقط از مواد گیاهی استفاده می کند نیز محبوب است. Roszkowski توصیه میکند از aquafaba، مایع موجود در یک قوطی نخود، به جای زرده تخممرغ استفاده کنید. او میگوید: «با کاهش آکوافابا شروع کنید تا مانند تخممرغ غلیظ شود. از آنجا، آن را کاملا سرد کنید و حجم تخم مرغ را با مقدار تخم مرغی که دستور غذا می خواهد جایگزین کنید.
تفاوت بین Aioli و Mayo
در حالی که این دو سس مشابه هستند، برخی از تمایزهای کلیدی دارند:
- Aioli دارای طعم سیر مشخص و بافت غلیظ تر و دانه ای است
- مایو طعم خنثی تری دارد و بافتی نرم و کرمی دارد
- رنگ آیولی معمولا تیره تر از رنگ سفید مایو است
سپس، نحوه تهیه این چاشنی ها وجود دارد. Roszkowski میگوید: «اکثر سس مایونزها در دستگاهی مانند غذاساز یا با کمک یک مخلوط کن غوطهورسازی امولسیون میشوند. از آنجایی که سس مایونز بسیار غلیظ و خامهای است، استفاده از دستگاه کمک میکند تا مقداری هوا به امولسیون اضافه شود و رنگ و بافت محصول نهایی روشن شود.
نحوه استفاده از مایو
روزکوفسکی میگوید: مایونز را میتوان در سسهای سالاد مانند هزار جزیره، رنچ و سزار و سسهایی مانند سس تارتار و رمولاد، فراتر از روکشها و ساندویچها استفاده کرد. سس مایونز همچنین می تواند به عنوان چسب در دستور العمل هایی مانند کیک خرچنگ یا کیک شکلاتی استفاده شود. این یک ماده محبوب در سالادهای اغذیه فروشی مانند سالاد تخم مرغ، سالاد کلم، سالاد مرغ، سالاد تن ماهی و سالاد سیب زمینی است. کاربردهای بیشتر مایونز عبارتند از:
- سالاد کلم
- سالاد سیب زمینی
- ساندویچ
- برگر
- سس سالاد و دیپ
- تخم های شیطان
- سالاد تن ماهی
- سالاد مرغ
- سالاد تخم مرغ
- ذرت خیابانی مکزیکی
نحوه استفاده از Aioli
زامارا میگوید آیولی بهعنوان یک همراه سرد برای سبزیجات (خام یا پخته)، غذاهای دریایی، و گوشتهای کبابی، یا بهعنوان «گزینهای جسورانهتر» از سس مایونز روی ساندویچ یا همبرگر عالی است، بهویژه اگر طعمی مانند این آیولی لیمویی باشد.
Roszkowski دوست دارد سس را با غذاهای سرخ شده ترکیب کند زیرا ترکیب خامه ای و سیری آن تعادل خوبی را ایجاد می کند. این موضوع در مورد غذاهای کبابی نیز صادق است – این میسو آیولی را با غذاهای دریایی کبابی امتحان کنید. موارد استفاده بیشتر از aioli عبارتند از:
- آیولی بزرگ یا آیولی کوچک: بشقاب هایی که شامل گوشت، ماهی کاد و سبزیجات برای غوطه ور شدن هستند.
- سیب زمینی سرخ کرده
- سبزیجات کبابی
- گوشت های سوخاری
- غذاهای دریایی (مخصوصاً صدف هایی مانند میگو یا خرچنگ)
- نان پیتا
- برگر
- کنگر بخارپز
- سیب زمینی براواس
- ساندویچ
- کالاماری سرخ شده
- میگو کبابی
- مارچوبه آب پز
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۸-۱۸ ۲۳:۱۴:۰۲
عناوین بصورت هشتگ: #آیولی #در #مقابل #مایونز #تفاوت #بین #این #چاشنی #ها