آن افسانه ای را که در کودکی شنیده اید در مورد اینکه با خوردن تخمه هندوانه چه اتفاقی می افتد را به خاطر دارید؟ خوشحالیم که به شما بگوییم که بعد از قورت دادن دانهها دیگر نگران رشد یک گیاه در معده خود نخواهید بود – و نه تنها خوردن آنها در حد اعتدال کاملاً بیخطر است، دانههای هندوانه نیز میتوانند با روش درست آماده شوند خوشمزه باشند. .
اولیویا روزکوفسکی، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی مبتنی بر گیاه در پردیس شهر نیویورک در موسسه آموزش آشپزی می گوید: دانه های کامل هندوانه عمدتاً فیبر نامحلول هستند و به طور تکاملی برای عبور ایمن از دستگاه گوارش دست نخورده طراحی شده اند. برنا لارسون، MS، RDN، متخصص تغذیه در Factor می گوید، اگر آنها پخته یا جوانه زده شوند، بدن شما مزایای تغذیه ای آنها را جذب خواهد کرد.
انواع تخمه هندوانه
بین دو نوع تخمه هندوانه تفاوت قابل مشاهده، بافت و تغذیه وجود دارد.
تخمه هندوانه سفید
- دانههای هندوانه سفید نسخه نابالغ تخم هندوانه سیاه هستند و نرمتر و ملایمتر هستند و جویدن آنها بسیار آسانتر است.
- به طور مشابه، دانههای هندوانه سفید بسیار انعطافپذیرتر هستند و از طریق فرآیندهایی مانند آسیاب کردن آنها به آرد، آنها را در آشپزخانه دستکاری میکنند.
- دانه های سفید رنگ نابالغ هستند و در صورت کاشت مجدد آنها آماده رشد نیستند.
تخمه هندوانه سیاه
- دانه های بالغ هندوانه دانه های ریز و سیاه بارور شده ای هستند که در هندوانه می بینید. در صورت فراهم بودن شرایط مناسب می توان آنها را جوانه زد.
- اگر بخواهید یک دانه هندوانه سیاه بردارید و آن را بکارید، ممکن است بتوانید هندوانه خود را پرورش دهید.
- اگر به دنبال ارزش غذایی یا فواید بالقوه دانه های هندوانه هستید، سیاه دانه های کاملا بالغ آن چیزی است که باید بخورید.
فواید تخمه هندوانه
خوردن یک مشت تخمه هندوانه در روز سلامت شما را متحول نمی کند، اما می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد و به تامین برخی از ریزمغذی ها و درشت مغذی های ضروری برای شما کمک کند. به گفته لارسون، دانههای هندوانه حاوی ۸ گرم پروتئین در هر اونس، ۴ گرم فیبر، و حاوی چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع (چربیهای خوب که برای قلب شما مفید هستند و کلسترول LDL را کاهش میدهند) هستند. آنها همچنین حاوی منیزیم، پتاسیم، آهن، فولات و روی هستند. برای بهره مندی از بیشترین فواید تغذیه ای، لارسون توصیه می کند دانه ها را قبل از مصرف برشته کنید.
توجه داشته باشید که آلرژی به هندوانه نادر است، اما اگر به آن حساسیت دارید، تخمه هندوانه نخورید. به گفته لارسون، اگر در مورد حساسیت احتمالی به هندوانه یا تخمه هندوانه نگرانی دارید، با متخصص آلرژی، متخصص تغذیه یا یک متخصص مراقبت های بهداشتی مورد اعتماد خود صحبت کنید.
بهترین راه برای خوردن تخمه هندوانه
دانههای هندوانه به دلیل طعم شیرین، آجیلی و بافت ترد جذاب، یک افزودنی عالی به انبار شما میشوند، و طیف وسیعی از راههای خوشمزه و خلاقانه برای گنجاندن آنها در آشپزی شما وجود دارد. Roszkowski میگوید بهتر است دانههای هندوانه را بخرید که قبلاً کاملاً شسته و خشک شدهاند، نه اینکه دانههای هندوانهای را که میخورید ذخیره کنید. فرآیند شستشو و خشک کردن تا حد زیادی عمر مفید آنها را افزایش می دهد.
از تخمه هندوانه خود نگهداری کنید
اگر می خواهید دانه های خود را حفظ کنید، Roszkowski توصیه می کند که آنها را در یک کاسه آب خیس کنید تا باقی مانده گوشت هندوانه از بین برود. دانه های نامنظم یا تغییر رنگ را حتما دور بریزید و سپس دانه ها را در صافی بشویید و به صورت یک لایه روی حوله بگذارید تا دانه ها کاملا خشک شوند. سپس میتوانید دانهها را در دمای پایین در فر یا دستگاه آبگیری برشته کنید تا مطمئن شوید که محتوای آب از بین رفته است. یا به جای آن، آنها را برای استفاده در آینده در فریزر نگهداری کنید.
نحوه تفت دادن تخمه هندوانه
مانند سایر انواع دانه ها – تخم کدو و تخمه کدو تنبل را در نظر بگیرید – می توانید تخمه هندوانه را به عنوان رویه سالاد، پاستا، کاسه اسموتی، گرانولا، ماست و غیره تفت دهید. برای تزیین شیرین، لارسون توصیه میکند آنها را با دارچین و کمی شکر برشته کنید.
- فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
- دانه های هندوانه را بشویید و خشک کنید.
- روی سینی فر با روغن بریزید. (اختیاری: بعد از روغن زدن به دانه ها، ادویه دلخواه را روی آنها بپاشید و بریزید تا به طور یکنواخت پخش شوند.)
- به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید. (توجه: می توانید دانه های نابالغ را کمی کمتر از دانه های بالغ برشته کنید.)
۹ روش برای استفاده از تخمه هندوانه بو داده
لارسون و رزکوفسکی این ایده ها را برای لذت بردن از تخمه هندوانه برشته شده به اشتراک می گذارند.
- از تخمه هندوانه برشته شده روی سالاد یا سوپ تابستانی استفاده کنید: روی سوپهای سرد شده بپاشید (با گزپاچوی هندوانه امتحان کنید) یا برای کرانچ در سالاد بریزید. Roszkowski پیشنهاد می کند ادویه جات ترشی جات مانند چاشنی فلفل قرمز را در پایان فرآیند اضافه کنید تا طعم آن افزایش یابد.
- آنها را با هر دانه دیگری عوض کنید: اگر از دانههایی مانند آفتابگردان، کدو تنبل، چیا یا دانههای شاهدانه لذت میبرید، لارسون میگوید که میتوانید دانههای هندوانه را به هر چیزی که از این دانهها استفاده میکنید اضافه کنید.
- دانه های هندوانه خشک، نارس و کم رنگ را آسیاب کنید و به صورت پودر در آوریدRoszkowski میگوید که میتوانید از آن بهعنوان چسبکننده در همبرگرهای گیاهی یا فلافل استفاده کنید.
- چاشنی گوماسیو مانند درست کنید: Roszkowski میگوید: دانهها را در تابه برشته کرده و آسیاب کنید تا به عنوان رویه مغزی مانند گوماسیو کنجد استفاده کنید. همچنین می توانید آن را به مخلوط آرد جایگزین خود اضافه کنید.
- یک تاپینگ خوش طعم درست کنید: هر دو نوع دانههای هندوانه را میتوان در روغن یا روغن با ادویههای کامل برشته کرد تا رویهای غنی برای کاسههای دهل، یک دستور غذای محبوب هندی، یا کیچاری، لوبیا و برنج آیورودا باشد.
- به چای گیاهی اضافه کنید: Roszkowski میگوید: دانههای خشک و نارس هندوانه را میتوان در هاون خرد کرد و به ترکیب چای گیاهی مورد علاقه خود اضافه کرد.
- آنها را جوانه بزن: برای انجام این کار، لارسون می گوید به سادگی دانه های رسیده هندوانه سیاه را برای چند روز در یک کاسه آب قرار دهید. هنگامی که آنها جوانه زدند، به بلغور جو دوسر یا یک کاسه اسموتی اضافه کنید تا کمی ترد بیشتر شود.
- از دانه های هندوانه نارس به عنوان تقویت کننده بافت اسموتی استفاده کنید: Roszkowski میگوید: دانههای هندوانه نابالغ را اضافه کنید تا اسموتی غلیظ شود و مقداری وسعت اضافه کنید.
- آنها را آب نبات کنید: به گفته Roszkowski، دانههای هندوانه را در یک تابه با چند قاشق غذاخوری شربت افرا برشته کنید، و اساساً آنها را آب نبات خواهید کرد. پس از خنک شدن، آنها را در پوسته های شکلات، به عنوان یک رویه برای صبحانه شیرین مورد علاقه خود مانند پنکیک، بلغور جو دوسر یا وافل امتحان کنید، یا در دسته بعدی گرانولا هم بزنید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۴-۰۵ ۲۲:۲۹:۰۶
عناوین بصورت هشتگ: #آیا #می #توانید #تخمه #هندوانه #بخورید #از #یک #آشپز #متخصص #تغذیه #پرسیدیم