اگر تا به حال کدو سبز را با خیار (یا برعکس) اشتباه گرفته اید، تنها نیستید. این دو سبزی شبیه به هم هستند. هر دو شکل استوانه ای بلند و پوست سبز تیره دارند. کدو سبز و خیار به طور همزمان در فصل هستند – در ماه های گرم تر – و هر دو از نظر گیاه شناسی جزو میوه ها طبقه بندی می شوند، اما به عنوان سبزیجات مصرف می شوند. پیش از این، درباره شباهت ها و تفاوت های کدو سبز در مقابل خیار، به علاوه کاربردهای رایج آشپزی برای هر کدام بیشتر بدانید.
کدو سبز چیست؟
کدو سبز که با نام کدو سبز نیز شناخته می شود، نوعی کدو حلوایی تابستانی است. آنها بخشی از خانواده کدو هستند و روی درخت انگور رشد می کنند. سبزی زمانی برداشت می شود که جوان و نرم باشد و پوست و دانه آن خوراکی باشد.
ظاهر
آن زیاتا، سرآشپز و معلم آشپزی در موسسه آموزش آشپزی، می گوید: کدو سبز و خیار هر دو در سایه های مختلف سبز رشد می کنند، اما پوست کدو سبز صاف تر از خیار است. او می گوید علاوه بر این، ساقه کدو سبز کاملاً ضخیم است و به شکل ساقه کدو تنبل است.
طعم دهنده
لیون میگوید کدو سبز شیرینی لطیف و نتهای گیاهی گیاهی دارد.
بافت
Traci Weintraub، سرآشپز و موسس Gracefully Fed، یک سرویس تحویل وعده غذایی مستقر در لس آنجلس، می گوید: «کدو سبز از نظر بافت دلچسب تر است. همچنین کمی نرمتر از خیار است که تردتر است. ناتان لیون، سرآشپز، نویسنده کتاب آشپزی و میزبان A Lyon in the Kitchen on Discovery Health، میگوید: همانطور که گفته شد، کدو سبز ظریف است و به راحتی در حین دست زدن سوراخ یا خراشیده میشود.
خیار چیست؟
خیار نیز مانند کدو سبز از خانواده کدو است و در درختان انگور رشد می کند. همچنین مانند کدو سبز، کل سبزی از جمله پوست و دانه ها خوراکی است و سرشار از آب است.
ظاهر
زیاتا میگوید خیار دارای بافت خشن و برآمدهای است که ممکن است لکهها یا راه راههایی ایجاد کند. به گفته Weintraub، از هر دو انتها نیز گرد است و یک طرف دارای یک فرورفتگی دایرهای است که زمانی ساقه به آن متصل شده بود.
طعم دهنده
لیون خاطرنشان می کند: خیار طعم ملایمی دارد که شبیه به خربزه بدون قند است.
بافت
لیون می گوید که بافت خیار ترد و ترد است. به نرمی کدو سبز نیست.
چه زمانی از کدو سبز و چه زمانی از خیار استفاده کنیم
هم کدو سبز و هم خیار را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. اما به دلیل تفاوتهای بافتی، کدو سبز اغلب پخته میشود و خیار را معمولاً بهصورت خام مصرف میکنند.
موارد مصرف کدو سبز
پخته شده: زیاتا میگوید: کدو سبز در زمان پخته شدن، ماندگاری خوبی دارد و تلخی خفیف آن زمانی که در معرض گرما قرار میگیرد، از بین میرود. به عنوان مثال، کدو سبز به عنوان یک ماده کبابی، پخته، سرخ شده یا بخار پز به خوبی عمل می کند. لیون اضافه می کند که می توان آن را رنده کرد و در نان پخت و یا به صورت سرخ کرده کدو سبز درست کرد.
خام: کدو حلوایی تابستانی می توان زیاتا می گوید: خام خورده شود، اگرچه می تواند به تنهایی تلخ و کمی اسفنجی باشد. زیاتا می گوید: اگر می خواهید کدو سبز را به صورت خام بخورید، مثلاً در سالاد، آن را به قطعات نازک برش دهید و حداقل ۱۰ دقیقه آن را در یک وینگرت قرار دهید. این کار به نرم شدن کدو سبز کمک می کند و به آن کمی طعم می دهد.
موارد مصرف خیار
خام: خیار معمولاً در کاربردهای خام سرد استفاده می شود و به شیرینی و تردی طبیعی آنها اجازه می دهد تا بدرخشند. لیون میگوید: «سالادهای تازه، سوپهای خنک (به گازپاچو فکر کنید)، بشقابهای خامهای و ترشیجات.
پخته شده: خیار پخته کمتر خوش طعم است، زیرا گرما آن را خیس می کند – اما آنقدر سریع آن را حذف نکنید. زیاتا میگوید: «تقریباً ۱۰۰ نوع خیار وجود دارد؛ برخی از آنها بهخوبی بهخوبی بهخوبی بهخوبی بهخوبی میآیند.» لیون میگوید علاوه بر این، «در کشورهایی مانند کره، تایلند و چین، خیار اغلب به صورت پخته شده در سوپ سرو میشود. زیاتا پیشنهاد میکند که اگر میخواهید پختن خیار را امتحان کنید، بهترین گزینه این است که از خیار معمولی آمریکایی صرفنظر کنید و به دنبال انواعی باشید که نازکتر و آبدارتر هستند.
وقتی می توان آنها را جایگزین یکدیگر کرد
اگر مطمئن نیستید که باید از کدو سبز یا خیار استفاده کنید، دستور پخت و طرز تهیه را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر در حال تفت دادن یا کباب کردن سبزیجات یا پختن کاسرول هستید، به سراغ کدو سبز بروید. از طرف دیگر، اگر می خواهید چیزی ترد برای میان وعده یا در سالاد بریزید، خیار را انتخاب کنید.
استثنا برای دستور العمل هایی است که قبلاً به کدو سبز خام نیاز دارند – به گفته Weintraub، در اینجا، خیار خام می تواند جایگزین مناسبی باشد.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۳-۱۲ ۰۵:۰۲:۰۶
عناوین بصورت هشتگ: #کدو #سبز #در #مقابل #خیار #آنها #بیشتر #از #آنچه #انتظار #دارید #شبیه #هستند