ظروف مسی از نظر بصری خیره کننده هستند، البته بادوام هستند و امکان توزیع یکنواخت گرما را فراهم می کنند. با این حال، مس در مقایسه با برخی فلزات دیگر که معمولاً در ظروف پخت و پز استفاده می شوند، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. مس نیز مانند نقره و برنج مستعد کدر شدن است. تیرگی لایه ای از خوردگی است که به طور طبیعی زمانی اتفاق می افتد که فلزات خاصی در مدت زمان طولانی در معرض اکسیژن و آب قرار گیرند.
اگر متوجه شدید که ظروف مسی شما شروع به کدر شدن کرد، نگران نباشید زیرا با کمی روغن آرنج می توانید به بازیابی ظاهر درخشان و براق آن کمک کنید. ما از یک سرآشپز حرفه ای و متخصص نظافت راهنمایی خواستیم که نکات خود را برای تمیز کردن و مراقبت از ظروف مسی به اشتراک گذاشت تا بعد از هر وعده غذایی بدرخشد.
- درک فینوکیارو، سرآشپز مقیم در All-Clad
- آلیشیا سوکولوفسکی، رئیس و مدیر عامل AspenClean
مواد
این مواد را هنگام تمیز کردن ظروف مسی در دسترس داشته باشید:
- صابون ظرف
- اسفنج
- پارچه نرم
- سس کچاپ
- سرکه
- نمک
- آبلیمو
- جوش شیرین
نحوه تمیز کردن ظروف مسی با صابون ظرفشویی
صابون ظرفشویی معمولاً بهترین مکان برای شروع تمیز کردن ظروف مسی است زیرا مؤثر است و احتمالاً آن را در دست دارید. آلیسیا سوکولوفسکی، رئیس و یکی از مدیران عامل AspenClean، از صابون ظرفشویی برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده میکند، به همان روشی که هر ظروف یا ظروف دیگری را تمیز میکنید.
- اجازه دهید ظروف آشپزی پس از استفاده کاملا خنک شوند.
- ظروف پخت و پز را با آب گرم بشویید تا هر گونه زباله شل شده از بین برود.
- مقدار کمی صابون ظرفشویی را روی یک اسفنج یا پارچه نرم بمالید.
- به آرامی سطح مس را با حرکات دایره ای مالش دهید و به نواحی دارای کثیفی یا لکه توجه بیشتری کنید.
- با آب گرم کاملاً بشویید.
- برای جلوگیری از ایجاد لکه های آب، بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید.
درک فینوکیارو، سرآشپز مقیم All-Clad میگوید، میتوانید از این فرآیند ساده برای فولاد ضد زنگ نیز استفاده کنید، زیرا اغلب برای پوشاندن تابههای مسی استفاده میشود.
نحوه تمیز کردن ظروف مسی با سس کچاپ
باور کنید یا نه، سس گوجه فرنگی یک راه موثر برای تمیز و براق نگه داشتن ظروف مسی است. سوکولوفسکی میگوید در حالی که این روش کمی کار فشردهتر است، اما واقعاً میتواند به ظروف آشپزی کدر کمک کند، زیرا اسیدهای موجود در سس کچاپ به شکستن کدر شدن آن کمک میکند.
- بعد از استفاده اجازه دهید تا ظروف کاملاً خنک شوند.
- یک لایه نازک از سس کچاپ را روی ظروف پخش کنید. اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
- از یک پارچه یا اسفنج نرم برای مالش آرام سس کچاپ با حرکات دایره ای استفاده کنید.
- با آب گرم کاملاً بشویید
- بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید تا باقیمانده سس کچاپ باعث ایجاد لکه نشود.
نحوه تمیز کردن ظروف مسی با سرکه و نمک
اگر ظروف مسی شما دارای لکه یا بقایای غذا است که به سختی پاک می شود، ممکن است به چیزی سنگین تر از صابون ظرفشویی یا سس کچاپ نیاز داشته باشید. فینوکیارو میگوید: «سرکه میتواند ابزار مفیدی برای ظروف آشپزی باشد که نیاز به کمی TLC اضافی دارند، به خصوص اگر ظروف شما تغییر رنگ داده باشد.
- بعد از استفاده اجازه دهید تا ظروف کاملاً خنک شوند.
- مقدار مساوی سرکه و نمک را با هم مخلوط کنید تا به یک محلول تبدیل شود.
- از یک اسفنج یا پارچه نرم برای پخش محلول روی ظرف استفاده کنید.
- قبل از اینکه ظروف را تمیز کنید، بگذارید چند دقیقه در محلول بماند.
- با آب گرم کاملاً بشویید.
- برای جلوگیری از ایجاد لکه های آب، بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید.
نحوه تمیز کردن ظروف مسی با آب لیمو و جوش شیرین
آب لیمو و جوش شیرین جایگزین صابون ظرفشویی هستند که کاملا طبیعی و به همان اندازه موثر هستند. برای درخشان کردن ظروف آشپزی خود، روش استفاده از سوکولوفسکی را امتحان کنید.
- بعد از استفاده اجازه دهید تا ظروف کاملاً خنک شوند.
- آب لیمو و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
- خمیر را با استفاده از یک پارچه نرم روی سطح ظروف قرار دهید.
- اجازه دهید خمیر چند دقیقه بماند.
- ظروف را به آرامی با حرکات دایره ای بشویید.
- با آب گرم کاملاً بشویید.
- ظروف آشپزی را بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید تا درخشندگی آن حفظ شود.
نحوه تمیز کردن ظروف مسی بد رنگ شده
سوکولوفسکی میگوید در حالی که سس کچاپ یا سرکه و نمک میتوانند به از بین بردن کدر شدن ظروف مسی کمک کنند، ظروف آشپزی که به شدت کدر شده ممکن است به ترکیبی از روشها نیاز داشته باشند تا به بهترین شکل ظاهر شوند.
- ظروف مسی را با آب، ۱ فنجان سرکه و ۱ قاشق غذاخوری نمک پر کنید.
- مخلوط را به جوش بیاورید.
- اجازه دهید آب خنک شود، سپس بشویید و بشویید.
- ظروف آشپزی را بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید تا درخشندگی آن حفظ شود.
هنگام تمیز کردن ظروف مسی از چه چیزهایی باید اجتناب کرد
ظروف مسی مستحکم و بادوام هستند، اما همچنان مهم است که هنگام تمیز کردن آن مراقب باشید. مراقبت نادرست می تواند به ظروف شما آسیب برساند و طول عمر آن را کاهش دهد.
- به گفته سوکولوفسکی، برای جلوگیری از خراشیدگی، از چیدن ظروف مسی روی هم خودداری کنید.
- سوکولوفسکی می گوید از مواد شیمیایی خشن که می توانند به پوشش مس آسیب برسانند، استفاده نکنید.
- فینوکیارو میگوید از استفاده از مواد ساینده مانند پاککنندههای اجاق، پشم فولادی و پدهای تمیزکننده فولادی خودداری کنید.
- هرگز ظروف مسی را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. به جای آن همیشه با دست بشویید.
نکاتی برای ماندگاری بیشتر ظروف مسی
با مراقبت مناسب، ظروف مسی می توانند چندین دهه دوام بیاورند. علاوه بر تمیز کردن صحیح آن، چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای ماندگاری بیشتر آن انجام دهید.
- به Finocchiaro هشدار می دهد که ظروف را روی اجاق گاز نکشید یا نکشید، زیرا می تواند به ظروف و خود اجاق گاز آسیب برساند.
- سوکولوفسکی می گوید ظروف مسی را بلافاصله پس از شستن خشک کنید تا از لکه های آب و کدر شدن آن جلوگیری کنید.
- ظروف آشپزی خود را مرتباً با پولیش مس طبیعی یا خمیر خانگی آرد، سرکه و نمک پولیش دهید تا براق بماند.
- ظروف آشپزی خود را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۹-۱۲ ۲۰:۴۹:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #چگونه #ظروف #مسی #را #تمیز #کنیم #تا #همیشه #بدرخشد