اگر تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه بدون دستگاه فانتزی (و گران‌قیمت) La Marzocco یک لاته در خانه درست کنید، فقط برای اینکه دستان خود را با ناامیدی بالا بیاورید، ما در شرف تغییر عادت قهوه شما هستیم. در حالی که این دستگاه اسپرسوساز به وزن طلا می ارزد، ممکن است شما صاحب یک دستگاه نباشید یا حتی فضای پیشخوانی برای نگهداری آن نداشته باشید. یا شاید شما در حال مسافرت هستید، به دور از وسایل کافئینی خانه. در هر شرایطی، شگفت زده شوید! هنوز هم می توانید نوشیدنی های جاوا به سبک کافی شاپ، از جمله لاته، بسازید. بدون آن دستگاه کوچک ارزشمند ما برای مشاوره دست اول با متخصصان قهوه تماس گرفتیم و برخی از ترفندهای این تجارت را انتخاب کردیم که مطمئناً صبح شما را روشن می کند.


  • مت فالبر، بنیانگذار City Boy Coffee، یک روست قهوه مستقر در شهر نیویورک
  • کت مک کارتی، مربی مجاز قهوه تخصصی انجمن تخصصی قهوه (SCA AST) و مدیر آموزش نیویورک در Lavazza




لاته چیست؟

کت مک کارتی (SCA AST) می‌گوید: «لاته‌ای که در یک کافی‌شاپ خوب تهیه می‌کنید، معمولاً با نسبت ۲ اونس اسپرسو به ۸ تا ۱۰ اونس شیر داغ، با لایه‌ای سبک از کف روی آن درست می‌شود.» ، باریستای سطح حرفه ای و مدیر آموزش نیویورک در Lavazza. این دو ماده، اسپرسو و شیر داغ، یک لاته را تشکیل می دهند. مت فالبر، بنیانگذار City Boy Coffee، یک برشته‌کننده مستقر در شهر لانگ آیلند، نیویورک که قهوه‌های تخصصی با منبع اخلاقی را ارائه می‌کند، می‌افزاید: «اسپرسو غلیظ‌تر از قهوه است و معمولاً تحت فشار دم می‌شود. فشار رویه‌ای کف‌آلود به نام کرم می‌دهد.


لاته در مقابل کاپوچینو

یک محصول آمریکایی، لاته به طور سنتی کف کمتری نسبت به کلاسیک ایتالیایی، یعنی کاپوچینو دارد. فالبر می گوید: «لاته و کاپوچینو حتی در صنعت قهوه گیج کننده هستند. بنابراین در حال حاضر هر کافی شاپ تعریف خود را از کاپوچینو یا لاته دارد.



چگونه یک لاته در خانه درست کنیم

مک کارتی می‌گوید: «راه‌حل‌های مورد علاقه من برای افرادی که دستگاه اسپرسوساز ندارند، عبارتند از استفاده از موکا پات یا AeroPress برای قهوه، و کف‌کننده دستی یا فرنچ پرس برای کف کردن شیر». متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای روش‌های دم‌آوری خاص، از آسیاب برای آسیاب کردن حبوبات (ترجیحاً برشته متوسط ​​تا تیره) استفاده کنید. و آنها خاطرنشان می کنند که برخی آزمایش ها و تمرین ها شما را به کمال لاته می رساند.


AeroPress

مک کارتی می گوید که AeroPress، یک ابزار قابل حمل که به شما امکان می دهد قهوه گرم یا سرد را روی لیوان خود دم کنید، جایگزین عالی برای دستگاه اسپرسوساز است. او می‌گوید: «فشار AeroPress با فشار یک دستگاه اسپرسوساز یکسان نیست، اما می‌توانید به راحتی یک دم‌نوش غلیظ ایجاد کنید. فالبر خاطرنشان می کند که اگرچه شبیه به اسپرسو است، اما فاقد کرم اسپرسو است.


نسبت ها: هدف مک کارتی نسبت ۱ گرم قهوه ریز آسیاب شده به هر ۴ یا ۵ میلی لیتر آب داغ است. فالبر از ۱۶ گرم قهوه و ۶۰ میلی لیتر آب داغ استفاده می کند. در اینجا نحوه ساخت لاته AeroPress آورده شده است:


  1. زمین ها را با فیلتر کاغذی در لگن قرار دهید.
  2. آب جوش را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه هم بزنید.
  3. به مدت یک دقیقه دم کنید، سپس به آرامی فشار دهید.
  4. با ۶ اونس شیر کف دار داغ (جزئیات شیر ​​در زیر) ترکیب کنید.


موکا پات

سام بارنز / گتی ایماژ



موکا پات، یک نوع اسپرسوساز اجاقی، در ساخت لاته های الهام گرفته از باریستا نیز مهارت دارد. فالبر می‌گوید: «موکا قابلمه‌ای روی اجاق گاز از فشار برای دم کردن قهوه استفاده می‌کند که بسیار شبیه به اسپرسو است. در ایتالیا در هر خانواده‌ای یکی از آن‌ها را خواهید یافت. روش او این است:


  1. آب داغ را در قسمت پایینی دیگ موکا تا خط پر کنید – شیر بخار را نپوشانید.
  2. سبد را با تفاله های متوسط ​​پر کنید و روی پیشخوان ضربه بزنید تا قهوه جا بیفتد. آن را با چاقو تراز کنید، اما برای فشرده شدن قهوه، آن را فشار ندهید.
  3. اجاق گاز را روشن کنید و منتظر بمانید تا قهوه شروع به بیرون آمدن کند.
  4. فالبر می‌گوید: «موکا قابلمه را در حالی که هنوز متراکم و خامه‌ای است از روی حرارت بردارید – آن را خیلی طولانی بگذارید تا آبکی شود.



مشخصات طعممک کارتی می گوید: استفاده از موکا پات به این معنی است که قهوه شما به اندازه یک شات اسپرسو قوی و غلیظ نخواهد بود، “اما طعم آن به اندازه ای قوی است که با مقدار زیادی شیر در یک لاته خانگی کار کند.” .


فرنچ پرس

فرنچ پرس قابل اعتماد شما همچنین می تواند دم نوش غلیظ تری درست کند. مک کارتی می‌گوید: «فرنچ پرس طعم‌های تند مورد نیاز را نشان می‌دهد و به شما امکان می‌دهد فقط مقدار کمی قهوه را دم کنید. – سوم به اندازه معمول آب اما مقدار قهوه را ثابت نگه دارید.



جادوی شیر

شیر کف دار داغ یکی از ضروریات لاته است.


کف دستی

چیزای داغ: برای روش های دم آوری که در بالا توضیح داده شد، شیر را در مایکروویو یا روی اجاق گاز گرم کنید تا دمای آن به ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت برسد. مک کارتی می‌گوید هرچه داغ‌تر باشد، شیر می‌سوزد. فالبر می گوید: «اگر شیر را بیش از حد گرم کنید، طعم ترش خواهد داشت


لمس تاج گذاری: با استفاده از کف کن دستی، لایه ای سبک از کف، حدود یک چهارم اینچ، در بالای شیر داغ تشکیل دهید. مک کارتی می گوید: «شما ممکن است میکروفوم براقی را که می توان روی چوب بخار یک دستگاه اسپرسوساز خوب ایجاد کرد، دریافت نکنید، اما لاته شما همچنان شیرین و کمی کف آلود خواهد بود.


فراتر از Frother

گجت‌های جایگزین برای ضریب شیر لاته نیز کاربرد دارند. فالبر کشتی بخار اجاق گاز بلمن را می ستاید. “این یک میله بخار است که با استفاده از بخاری کار می کند که اجاق گاز شما ایجاد می کند. تقریباً مشابه چیزی است که در دستگاه اسپرسو تهیه می کنید اما بسیار ارزان تر است.”


مک کارتی همچنین شیر داغ را با فرنچ پرس کف می کند (oui, très novel). او می‌گوید: «پیستون را سریع به بالا و پایین حرکت دهید تا شیر به هم بخورد و با فیلتر توری حباب‌هایی ایجاد شود.


شیرهای گیاهی

دوستداران لاته می توانند شیر گیاهی را با شیر گاو تعویض کنند، اما نتایج ممکن است متفاوت باشد. مک کارتی می‌گوید: «فقط بدانید که مقداری شیر (مثلاً بادام) ممکن است لایه‌ای از کف پایدار تولید نکند. مک کارتی می‌گوید. شما بیشترین لذت را می برید، بنابراین از مواد مورد علاقه خود استفاده کنید، برخی از این نکات و ترفندها را به کار ببرید و بنوشید.”



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۲-۲۸ ۰۲:۲۲:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #طرز #تهیه #لاته #بدون #دستگاه #اسپرسوساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *