۶ اکتبر ۲۰۱۱ – بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان آب و هوا در مرکز بین المللی کشاورزی گرمسیری مستقر در کلمبیا (CIAT)، تغییرات آب و هوایی نه تنها تولید محصولات غذایی اصلی را تهدید می کند، بلکه می تواند شکلات تخته ای را به شکلات لوکسی تبدیل کند. با مخفف اسپانیایی آن).

بیش از نیمی از شکلات جهان از مزارع کاکائو در غنا و ساحل عاج که صدها هزار کشاورز خرده‌مالک بازارهای سودآور تجارت منصفانه را در کشورهای توسعه‌یافته عرضه می‌کنند، مورد استفاده مصرف‌کنندگان شیرین‌دندان در سراسر جهان است.

اما این مطالعه نشان می دهد که افزایش دمای سالانه بیش از ۲۰ درجه سانتیگراد تا سال ۲۰۵۰ باعث می شود بسیاری از مناطق تولید کاکائو در غرب آفریقا برای شکلات بیش از حد گرم شوند.

این گزارش -اولین گزارش از نوع خود در مورد تأثیرات احتمالی تغییرات آب و هوایی بر تولید کاکائو در منطقه- پیش بینی می کند که مناطق مناسب کاکائو از سال ۲۰۳۰ با افزایش دمای متوسط ​​۱۰ درجه سانتیگراد شروع به کاهش خواهند کرد.

شرایط گرمتر به این معنی است که درختان کاکائو حساس به گرما در طول فصل رشد برای به دست آوردن آب کافی تلاش می کنند و از توسعه غلاف های کاکائو که حاوی دانه های کاکائو باارزش هستند – عنصر کلیدی در تولید شکلات – جلوگیری می کنند. همچنین انتظار می رود که درختان با شدت گرفتن فزاینده فصل خشک منطقه با مشکل مواجه شوند.

تا سال ۲۰۵۰، افزایش ۲.۳۰ درجه سانتیگراد به شدت بر تولید در مناطق پست، از جمله مناطق عمده تولید کننده کاکائو موین-کومو، سود-کومو و آگنبی در ساحل عاج، و وسترن و برونگ آهافو در غنا تأثیر خواهد گذاشت. کشاورزان در این مناطق به ویژه آسیب پذیر هستند زیرا تولید کاکائو اغلب منبع درآمد اصلی آنهاست.

دکتر پیتر لادراخ، نویسنده اصلی گزارش، می‌گوید: «بسیاری از این کشاورزان از درختان کاکائو مانند دستگاه‌های خودپرداز استفاده می‌کنند. آنها برخی از غلاف ها را می چینند و می فروشند تا به سرعت پول نقد برای هزینه های مدرسه یا هزینه های پزشکی جمع آوری کنند. درختان نقشی کاملاً حیاتی در زندگی روستایی دارند.

ما در حال حاضر شاهد اثرات افزایش دما بر محصولات کاکائو هستیم که در حال حاضر در مناطق حاشیه‌ای تولید می‌شوند و با تغییرات آب و هوایی این مناطق به طور قطع گسترش می‌یابند. در زمانی که تقاضای جهانی برای شکلات به‌ویژه در چین به سرعت در حال افزایش است. فشار صعودی بر قیمت‌ها غیرقابل تصور نیست که این امر، همراه با تاثیر تغییرات آب و هوایی، باعث افزایش شدید قیمت شکلات شود.

این گزارش پیش‌بینی می‌کند که مناطق ایده‌آل کاشت کاکائو به ارتفاعات بالاتر منتقل می‌شوند تا دماهای بالاتر را جبران کنند. لادراخ ادامه می دهد: “مشکل این است که بیشتر غرب آفریقا نسبتاً مسطح است و “سربالایی” وجود ندارد. این یکی از دلایل اصلی کاهش شدید بالقوه مناسب بودن کاکائو در منطقه است.”

علاوه بر این، در جایی که زمین در ارتفاعات بالاتر وجود دارد، جستجو برای مکان‌های جدید تولید کاکائو می‌تواند باعث پاکسازی جنگل‌ها، مناطق حفاظت‌شده و زیستگاه‌های مهم گیاهان و جانوران شود.

“به این دلایل ضروری است که ما بر افزایش انعطاف پذیری سیستم های تولید موجود تا حد امکان تمرکز کنیم.”

در حالی که بسیاری از کشاورزان کوچک کاکائو در حال حاضر از درختان سایه بزرگتر برای کمک به خنک نگه داشتن درختان کاکائو استفاده می کنند، این گزارش یک سری توصیه های اضافی ارائه می دهد. اینها شامل پیشنهادهایی برای محصولات نقدی و غذایی جایگزین برای کمک به گسترش خطر شکست یک محصول و همچنین اجرای اقداماتی برای به حداقل رساندن خطر افزایش خطر آتش‌سوزی در بوته‌ها در طول فصل خشک است.

این گزارش ادامه می‌دهد که دانشمندان علوم زراعی نیز باید سریع حرکت کنند تا از تهدیدی که برای تولید و معیشت کاکائو وجود دارد، جلوگیری کنند، با توسعه محصولات جدید و سخت‌تر کاکائو که قادر به تحمل شرایط گرمتر و خشک‌تر هستند. تحقیقات مجدد در مورد سیستم های آبیاری مناسب، همراه با توسعه سیاست های دولتی برای کمک به کشاورزان کاکائو و صنعت به طور کلی برای آماده سازی و سازگاری مورد نیاز خواهد بود.

لادراخ ادامه می‌دهد: «خبر خوب این است که این گزارش خطرات را کمی‌سازی می‌کند و مناطق آسیب‌پذیر را به‌موقع مشخص می‌کند تا اقدامات مؤثری انجام شود». اگر تولیدکنندگان در مناطق آسیب دیده برای تغییر آماده باشند، و اگر دانش، ابزار و حمایت نهادی برای کمک به سازگاری آنها داشته باشند، محافظت خواهند شد.»

مطالب مرتبط



برگرفته و ترجمه از confectioneryproduction
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۴-۰۱-۰۴ ۱۷:۴۱:۰۶
عناوین بصورت هشتگ: #ذوب #شکلات #در #آفریقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *