همه چیز از پیاز و موسیر گرفته تا تره فرنگی و سیر (و بنابراین خیلی بیشتر) در گروه وسیعی طبقه بندی می شود که ما آن را “alliums” می نامیم. در دنیای آشپزی، هر نوع آلیوم به خاطر آنچه هست قدردانی می شود. چه پخته شده و چه خام، هر کدام جایگاه منحصر به فرد خود را در دستور غذا دارند. پیاز زرد به عنوان یک آلیوم همه منظوره در سراسر جهان است و تقریباً در هر آشپزخانه خانه ای در هر زمان مشخص می توان یافت. از طرفی پیاز بهاره فصل کوتاهی دارد و به سختی در فروشگاه ها پیدا می شود.
هر پیاز طعم و بافت متمایز خود را دارد – برخی از آنها مانند تره فرنگی برای یک فرآیند پخت طولانی مناسب هستند، در حالی که برخی دیگر مانند پیاز شیرین را می توان به صورت خام میل کرد. بسیاری از آنها را می توان به جای یکدیگر استفاده کرد. ما راهنمای ۱۰ نوع پیاز را گردآوری کرده ایم که در سه دسته اصلی آلیوم قرار می گیرند: انباری، یخچالی و تخصصی. از این اطلاعات برای خرید و پختن پیازهایی که به بهترین وجه با دستور العمل هایی که درست می کنید استفاده کنید.
نگهداری پیاز
پیازهای نگهداری باید همیشه در جای خشک و خنک مانند پشت انبار نگهداری شوند تا ماندگاری آنها افزایش یابد.
پیاز زرد
پیازهای زرد یا قهوه ای احتمالاً همان چیزی است که وقتی یک پیاز را تصویر می کنید به آن فکر می کنید. کاملا گرد و چاق با پوست قهوه ای کاغذی، رایج ترین و متنوع ترین پیاز هستند. پیاز زرد در مقایسه با پیازهای دیگر طعم نسبتا ملایمی دارد. آنها خیلی تیز نیستند. بلکه شیرینی ملایمی دارند که به آنها امکان می دهد در انواع مختلفی از دستور العمل ها کار کنند.
راه های استفاده از آنها: پیاز زرد برای کاراملی کردن ایده آل است، بنابراین ما دوست داریم از آن در سوپ پیاز فرانسوی، دیپ های خامه ای و نان های مسطح استفاده کنیم. آنها همچنین در کنار هویج و کرفس در mirepoix، پایه بسیاری از سوپ ها و خورش ها، عالی هستند. ما همچنین دوست داریم آنها را سرخ کنیم تا حلقه های پیاز مورد علاقه مارتا را درست کنیم.
پیاز قرمز
پیاز قرمز طعم تندتری نسبت به پیاز زرد دارد. اگر برای کسی آشپزی می کنید که طعم قوی پیاز را دوست ندارد، ممکن است بخواهید از این تنوع صرف نظر کنید. پیاز قرمز پوست قرمز یاقوتی و گوشت رنگ پریده محکمی دارد که به خوبی با انواع روش های پخت، از تفت دادن گرفته تا کباب کردن و ترشی کردن سازگار است.
راه های استفاده از آنها: پیاز قرمز هنگام کبابی شکل خود را حفظ می کند، بنابراین ما دوست داریم آن ها را با سایر سبزیجات روی کباب سیخ کنیم. آنها همچنین به خوبی در یک فرآیند برشته کردن طولانی مقاومت می کنند. آنها به عنوان فنجان های خوراکی برای آرد سوخاری یا هر چیز دیگری که برای پر کردن آنها فکر کنید عمل می کنند. طعم تند آن ها به خوبی با طعم های تند دیگر مانند سیر و مرکبات جفت می شود. و آنها بهترین پیاز ترشی هستند – نه تنها ترد می مانند، بلکه رنگ صورتی تند و خیره کننده تری پیدا می کنند.
برای اینکه مقداری از تیزی پیاز را کمرنگ کنید، کافی است آن را به دلخواه برش دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کنید.
پیاز سفید
پیازهای سفید بسیار ملایم تر از پیازهای زرد یا قرمز هستند، فضای داخلی سفید روشن و پوست سفید کاغذی دارند. در حالی که آنها فاقد طعم تند و بافت فوق العاده ترد پیاز زرد یا قرمز هستند و شیرینی بی نظیری دارند.
راه های استفاده از آنها: ما دوست داریم پیاز سفید را نازک برش دهیم و در کنار کاهو و گوجه فرنگی روی همبرگر استفاده کنیم. آنها یک افزودنی ترد خوشمزه به گواکاموله می دهند و یک رویه عالی برای تاکو و سوپ هستند.
پیاز شیرین
رایج ترین انواع پیاز شیرین عبارتند از Vidalia، Maui و Walla Walla. آنها نسبت به پیازهای زرد بزرگتر و چمباتمه تر هستند، اما در غیر این صورت بسیار شبیه به هم هستند. محتوای قند بالایی دارند و شیرین و ترد هستند. پیاز شیرین کمی نرمتر از سایر پیازهای ذخیره شده است و بنابراین زودتر پوسیده می شود. این پیازها را چند روز پس از خرید استفاده کنید یا در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشوند.
راه های استفاده از آنها: ما شناخته شدهایم که پیاز شیرین برششده را بهصورت خام در سالاد یا غذاهای خوشمزه میخوریم. مانند پیاز قرمز، آنها نیز به خوبی در پختن مقاومت می کنند. و وقتی با پنیر خامه ای و خامه ترش مخلوط می شوند، یک دیپ مقوی ایجاد می کنند.
پیاز یخچالی
برخی آلیومهای نرمتر و ظریفتر از نگهداری در کشوی ترد بهجای دمای اتاق سود میبرند.
پیازچه (یا پیاز سبز)
bhofack2 / GETTY IMAGES
چه آنها را پیازچه یا پیاز سبز بنامید، اینها را در بسیاری از دستور العمل های آسیایی، از سرخ کردنی گرفته تا سوپ میسو، خواهید دید. آنها فوق العاده همه کاره هستند و زمانی که خام هستند طعمی ملایم و گیاهی و هنگام پختن کمی شیرین دارند.
راه های استفاده از آنها: انتهای سبز تیره را نازک برش دهید و آنها را به صورت خام در هر جایی که از گیاه تند دیگری استفاده می کنید بپاشید. ما همچنین دوست داریم پیازچه ها را با کمی روغن زیتون بپوشانیم و آنها را کامل کبابی کنیم. آنها همچنین می توانند در یک سس گیاهی پر جنب و جوش استفاده شوند که برای قاشق روی مرغ، غذاهای دریایی یا غلات عالی است.
پیازچه ها را مانند گیاهان نگهداری کنید – آنها را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید، در یک کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهید و در یخچال بگذارید.
پیاز بهار
پیازچه که اغلب با پیازچه اشتباه گرفته می شود، کمی متفاوت است. آنها شبیه به هم هستند و گاهی اوقات می توان آنها را به جای هم استفاده کرد، اما برخلاف پیازچه، پیاز بهاره در تمام طول سال در دسترس نیست – در واقع، آنها فصل بسیار کوتاهی دارند. همچنین متوجه خواهید شد که انتهای ریشه پیاز بهار دارای یک لامپ پیاز واقعی است که می تواند مشابه پیاز ذخیره سازی استفاده شود. به طور کلی، پیاز بهاره شیرین تر و کمی لطیف تر از پیازچه است.
راه های استفاده از آنها: ما دوست داریم از پیاز بهار در هر جایی استفاده کنیم که عطر و طعم منحصر به فرد آنها را برجسته کند، مانند زمانی که برشته شده و با پنیرهای نرم ترکیب می شود یا در یک سوپ خامه ای مخلوط می شود.
تره فرنگی
تره فرنگی نیز یک آلیوم بسیار متنوع است. آنها ممکن است شبیه پیازچه های غول پیکر به نظر برسند، اما طعم تند و خاکی دارند که چیزی منحصر به فرد به هر دستور غذا اضافه می کند. وقتی پخته می شوند، نرم و تقریباً آب می شوند.
راه های استفاده از آنها: تره فرنگی مانند غذای کلاسیک فرانسوی از تره فرنگی در وینیگرت، به خوبی در پختن یا بخار پز کردن مقاومت می کند. یا طول های چشمگیر آنها را در یکی از دستور العمل های فوکاچیای مورد علاقه ما به نمایش بگذارید. رویه های سبز تیره اغلب در دستور العمل ها دور ریخته می شوند، اما آنها طعم روشنی را به مواد خانگی اضافه می کنند.
تره فرنگی کثیفی و شن زیادی را در خود نگه می دارد، بنابراین شستشوی کامل آن ضروری است. آنها را در آب خنک فرو کنید و تره فرنگی ها را هم بزنید تا ذرات کثیفی آن آزاد شود. هر چند بار که لازم است تکرار کنید تا آب شفاف شود.
پیاز تخصصی
تعداد انگشت شماری آلیوم منحصر به فرد وجود دارد که کاربردهای خاصی دارند.
موسیر ها
موسیر به صورت خوشهای رشد میکند، به همین دلیل است که گاهی اوقات وقتی پوست را جدا میکنید، محصول ویژه دو به یک دریافت میکنید. این زیباییهای کوچک کمی شیرینتر و ملایمتر از پیازهای ذخیرهسازی هستند و حتی کمی طعم سیر دارند.
راه های استفاده از آنها: آنها حتی به ابتدایی ترین وینگرت ها لگد ملایمی می دهند و در سس مینیونت برای ریختن روی صدف ضروری هستند. و البته رویه ترد ایده آل برای کاسه لوبیا سبز هستند.
پیاز سیپولینی (یا سیپولین).
پیازهای سیپولینی شکل چمباتمه ای دارند که آنها را شبیه پیازهای شیرین می کند، فقط در شکل بسیار کوچکتر. طعم آنها نیز چندان دور از پیازهای شیرین نیست. این پیازهای ریز ایتالیایی آنقدر طعم شیرین و غلیظی دارند که پوست کندن آنها را ارزشش را دارد.
راه های استفاده از آنها: آنها معمولاً به صورت کامل برشته می شوند و با لعاب اسیدی سرو می شوند یا با سایر سبزیجات دلچسب مانند سیب زمینی پخته می شوند. آنها هنگام سرو کباب کامل گوشت مانند ژامبون یک افزودنی فوق العاده به سایر چاشنی ها ایجاد می کنند.
گاهی اوقات می توانید پیاز سیپولینی را که از قبل پوست کنده و منجمد شده خریداری کنید، اما با کمی حوصله می توانید پیاز خود را پوست بگیرید. با سفید کردن پیازها به مدت حداکثر ۱ دقیقه شروع کنید، سپس به یک کاسه آب یخ منتقل کنید تا خنک شود. از آنجا، یک تکه از انتهای ریشه را برش دهید و لایه اول را جدا کنید.
پیاز مروارید
در حالی که پیاز سیپولینی شبیه نسخه های کوچکتر پیاز شیرین است، پیاز مروارید بسیار شبیه پیازهای سفید است. در واقع، آنها اغلب به عنوان پیاز کوکتل سفید شناخته می شوند و به لیوان های مارتینی راه پیدا می کنند.
راه های استفاده از آنها: از آنها مانند پیاز سیپولین استفاده کنید – تفت داده شده، لعابشده یا حتی ترشی.
برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۳-۱۲-۱۶ ۰۲:۰۰:۰۴
عناوین بصورت هشتگ: #نوع #پیاز #بهترین #راه #برای #استفاده #از #هر #کدام