فر هلندی برای آشپزهای خانگی ضروری است – چیزی است که تقریباً روزانه از آن استفاده خواهید کرد. ته سنگین، با درب محکم برای کمک به حفظ گرما و رطوبت برای پختن غذاهای خوش طعم و لطیف مانند سوپ و خورش، یک اسب بخار آشپزخانه است. به علاوه، این یک قطعه کلاسیک از ظروف آشپزی است که وقتی از آن استفاده نمی‌کنید، در قفسه‌های باز در آشپزخانه یا روی اجاق گاز شما خوب به نظر می‌رسد. این یک قطعه سرمایه‌گذاری است که همیشه از آن استفاده می‌کنید و برای سال‌های آینده آن را گرامی خواهید داشت.





کریستینا هلمز




فر هلندی چیست؟

فر هلندی یک قابلمه سنگین و پهن با درب محکم است. رایج ترین نوع آن گرد و از چدن میناکاری شده با دسته در هر طرف و درب است، اما کوره های هلندی را می توان از مواد دیگری از جمله چدن، مس و خاک رس ساخت.


اجاق‌های هلندی باید دارای پایه سنگین و وسیعی باشند که به توزیع یکنواخت گرما کمک می‌کند و سطح وسیعی را برای پخت و پز فراهم می‌کند و درب محکمی دارد که گرما و رطوبت را به دام می‌اندازد. فرهای هلندی نیز معمولاً دارای دو دسته در دو طرف برای مانور آسان هستند.


برخی از اجاق‌های هلندی نیز دارای ویژگی‌های اضافی هستند، مانند درب خود بسته (که دارای برآمدگی‌هایی در قسمت زیرین است که تراکم را جمع‌آوری می‌کند و آن را دوباره روی غذا می‌ریزد) و روکش لعابی. اکثر آنها، اگرچه نه همه، در فر قابل استفاده هستند. اجاق های هلندی قطعات سرمایه گذاری هستند که برای مدت طولانی دوام می آورند. برخی از مارک ها حتی یک ضمانت مادام العمر ارائه می دهند.



چرا آنها ضروری هستند

به عبارت ساده، شما واقعاً می توانید تقریباً هر چیزی را در اجاق هلندی بپزید. این یک قطعه بسیار همه کاره است. یک اجاق هلندی با کیفیت خوب برای همه چیز عالی است، از غذاهای آهسته مانند لوبیا یا کوک اووین، پخت دسرهایی مانند چیپس میوه یا نان سنتی، پختن گوشت مانند دنده کوتاه و ساق بره، برشته کردن و قهوه ای کردن مرغ کامل یا پای بوقلمون. شیزا شهید، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل برند لوازم ضروری آشپزخانه Our Place، می گوید. سرآشپز جیسون هانین از اتاق Ebbitt در کیپ می، نیوجرسی، می گوید: «امکانات بی حد و حصر است، حتی برای رفتن به کمپینگ عالی است.



روش های استفاده از فر هلندی

اجاق های هلندی برای پخت و پز روزانه طراحی شده اند. حنین می گوید یکی از رایج ترین اشتباهات مردم این است فکر می کنم آنها فقط برای موقعیت های خاص هستند. در عوض، کارشناسان ما می‌گویند فر هلندی قابلمه‌ای است که باید روزانه برای سوپ‌ها، خورش‌ها، کباب‌پزها و غیره مورد علاقه‌تان استفاده کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که اجاق هلندی خود را آزمایش کنید، شهید می‌گوید: «از ترکیب تکنیک‌های پخت، تفت دادن و تفت دادن قبل از پختن یا حرکت از روی اجاق گاز به فر برای ایجاد طعم‌های عمیق نترسید».


خورش و پخت

آن را به عنوان آرام پز اصلی در نظر بگیرید. مایکل هندل، سرآشپز و مربی هنرهای آشپزی در دانشگاه نیویورک در موسسه آموزش آشپزی می گوید: «یکی از برجسته ترین ویژگی های اجاق هلندی ظرفیت آن برای نگهداری و توزیع یکنواخت گرما برای مدت طولانی است. این به روش‌های پخت و پز مانند خورش و آب پز کردن تبدیل می‌شود، که در آن فرآیند پخت طولانی‌تر و آهسته اجازه می‌دهد تا برش‌های سخت‌تر پروتئین نرم شوند. برش‌های شانه و پا با استفاده از این روش‌های پخت بسیار لطیف می‌شوند. درب محکم فر. بخار و رطوبت را قادر می‌سازد در ظرف پخت باقی بماند، که در هنگام استفاده از روش‌های پخت با حرارت مرطوب، یک ویژگی عالی است.


با این حال، فکر نکنید که فر هلندی کاملاً کم و کند است – ممکن است بسیار داغ شود. این باعث می شود که برای پختن غذا ایده آل باشد، جایی که غذا را در دمای بالا تفت می دهید و سپس آن را در دمای پایین تری به پایان می رسانید.


سرخ کردن

فرهای هلندی برای سرخ کردن مناسب هستند. دیوارهای بلند آنها از پاشش جلوگیری می کند و پایه محکم آنها آنها را روی مشعل اجاق گاز ثابت نگه می دارد.


پخت

از آنجایی که می تواند حرارت بالا را تحمل کند و درب محکمی دارد، از فر هلندی در برخی از دستور العمل های نان استفاده می شود، مانند نان بدون خمیر یک شبه دانه دار ما. قابلمه از قبل گرم شده و پس از اضافه شدن خمیر و قرار گرفتن درب آن، هنگام پخت نان، بخار داخل قابلمه ایجاد می شود. بخار به تغییر شکل خمیر کمک می کند و از ترد و براق بودن پوسته نان کمک می کند.


شگفتی یک گلدان

هاندال می‌گوید: «تهیه دستور العمل‌های یک قابلمه‌ای با فر هلندی نیز امکان‌پذیر است، زیرا عرق کردن با حرارت کم و قهوه‌ای شدن زیاد در همان تابه امکان‌پذیر است. اجاق‌های هلندی کاملاً همه‌کاره هستند، که به معنای مقرون‌به‌صرفه بودن به عنوان یکی از وسایل آشپزی در هر آشپزخانه‌ای است.



چگونه فر هلندی نام خود را به دست آورد

ظروف چدنی چیز جدیدی نیست. قرن ها در چین مورد استفاده قرار گرفت و در قرن شانزدهم در اروپا رایج شد. برخی از مورخان بر این باورند که دیگ چدن درب دار به عنوان کوره هلندی شناخته شد زیرا آبراهام داربی انگلیسی روش ریخته گری آهن را با استفاده از قالب های شنی کامل کرد و از سفر به کارخانه های ریخته گری در هلند الهام گرفت. برخی دیگر می گویند این نام به این دلیل به وجود آمد که تاجران هلندی اولیه ظروف پخت و پز چدنی می فروختند یا به این دلیل که مهاجران هلندی در آفریقا از آنها برای پختن روی آتش استفاده می کردند. در حالی که تاریخچه این نام احتمالاً در زمان گم شده است، آنچه واضح است این است که کوره های هلندی برای قرن ها مورد استفاده قرار گرفته و مورد علاقه قرار گرفته اند.



نحوه انتخاب اجاق هلندی مناسب

خرید اجاق هلندی یک سرمایه گذاری است و می تواند چالش برانگیز باشد. در اینجا چیزی است که باید در نظر بگیرید.


اندازه: با در نظر گرفتن نوع غذایی که برای پخت و پز برنامه ریزی می کنید و تعداد افرادی که می خواهید به طور منظم سرو کنید شروع کنید – سپس به نزدیکترین اندازه کوارت بزنید. این همان چند نفر است که می توانید به راحتی بدون نگرانی از کوتاه آمدن به آنها خدمت کنید. شهید می گوید محبوب ترین فر هلندی پنج و نیم لیتر است. این غذا برای تغذیه شش تا هشت نفر در قابلمه یا هشت تا ۱۰ نفر برنج یا غلات عالی است و سطح آن به اندازه ای است که همه کاره باشد.


مواد: بعد، مواد را در نظر بگیرید. محبوب ترین انواع اجاق های هلندی چدن و ​​چدن لعابی هستند. اجاق هلندی چدنی هزینه کمتری دارد اما نگهداری آن کمی دشوارتر است، زیرا سطح بدون روکش چدن نیاز به چاشنی اولیه دارد و در صورت عدم نگهداری پس از هر بار استفاده، مستعد زنگ زدگی و خوردگی است. هاندال می گوید: خشک کردن و روغن گیری مجدد سطح ظروف پخت و پز.


ما مدت‌هاست که چدن لعاب‌دار را به‌عنوان ماده مورد استفاده برای اجاق‌های هلندی توصیه کرده‌ایم. تطبیق پذیری آن بیشتر از چدن ساده است و به شما امکان می دهد مواد اسیدی را بپزید که در چدن معمولی نمی توانید بپزید. خرید چدن لعابی نیز معقول‌تر است و مراقبت از آن راحت‌تر از مس است. اجاق های هلندی چدن میناکاری شده بسیار متنوع هستند و از اجاق گاز به اجاق دیگر می روند و در طیف وسیعی از اندازه ها، رنگ ها و قیمت ها موجود هستند.





مراقبت و نگهداری

یک اجاق هلندی یک سرمایه گذاری عالی برای آشپزخانه شما است. در اینجا نحوه مراقبت صحیح از آن و حفظ ظاهر و عملکرد آن در بهترین حالت آمده است.


استفاده کنید

از استفاده از ظروف فلزی خودداری کنید: ظروف فلزی می توانند پوشش مینای اجاق هلندی شما را خراش دهند. در عوض از ظروف چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید.

لبه ها و دسته ها را تماشا کنید: برای جلوگیری از بریدگی این قسمت از گلدان باید به لبه های چدن لعابی دقت کرد. همراه با لبه های یک اجاق هلندی، لبه های بیرونی دستگیره ها باید با احتیاط رفتار شود. اگر در حین تمیز کردن یا کنار گذاشتن، به طور ناخواسته به داخل فر یا سینک کوبیده شوند، ممکن است خرد شوند. “اگر سطحی را روی اجاق خرد کنید، استفاده از آن هنوز ایمن است و نباید دور ریخته شود. به این لکه های سبک به عنوان گواهی بر سال ها خدمت آنها در آشپزخانه فکر کنید. در واقع، اجاق های هلندی از هر ماده ای ممکن است رد شوند. هاندال می‌گوید: «به‌عنوان تکه‌های ارزشمند ظروف آشپزی آشپزخانه به دیگران می‌رسند.


تمیز کردن

فقط شستشو با دست: فرهای هلندی قابل شستشو در ماشین ظرفشویی نیستند. آنها باید با دست و با استفاده از صابون ظرفشویی ملایم و یک اسفنج نرم یا پارچه شسته شوند. از استفاده از اسکرابرهای ساینده یا پدهای شستشو خودداری کنید.


قبل از شستشو سرد کنید: هاندال می‌گوید: «برای هر یک از اجاق‌های هلندی، توجه به این نکته نیز مهم است که قبل از اضافه کردن آب ظرفشویی خنک‌تر به تابه، ظروف آشپزی باید خنک شوند. هم لعاب و هم چدن به تغییرات سریع دما واکنش خوبی نشان نمی‌دهند.»


تمیز کردن سخت تر: برای از بین بردن مواد غذایی سوخته یا سایر لکه های سخت، هاندال توصیه می کند که محل را با آب و مقداری مایع ظرفشویی بپوشانید، سپس اجاق هلندی را روی اجاق گاز قرار دهید و آب را بجوشانید تا غذا حل شود. اگر جواب نداد، محل را بشویید تا تمیز شود و سپس گلدان را با توجه به مشخصات سازنده دوباره مزه دار کنید. برای چدن میناکاری شده با فضای داخلی کمی لکه دار، هاندال می گوید یک خمیر سبک از جوش شیرین و آب این کار را انجام می دهد. اگر لکه فوق العاده سرسختی دارید، کمی نمک کوشر اضافه کنید و مشکلی ندارید.


خشک کردن: اگر چدن است (نه چدن مینا)، همیشه فر هلندی را بعد از شستن خشک کنید.




چاشنی

اگر میناکاری نشده باشد، ممکن است لازم باشد اجاق هلندی خود را نیز مزه دار کنید، اگرچه هاندال خاطرنشان می کند که اکنون بسیاری از شرکت ها چدن خود را در نسخه های پیش ساخته عرضه می کنند که ممکن است استفاده اولیه آسان تر از ظروف پخت و پز را امکان پذیر کند.


ذخیره سازی

هنگامی که از اجاق هلندی خود استفاده نمی کنید، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید، به خصوص اگر میناکاری نشده باشد. هر گونه رطوبت ممکن است احتمال زنگ زدن آن را افزایش دهد.



برگرفته و ترجمه از marthastewart
منتشر شده در لیزراستودیو در ۲۰۲۳-۱۲-۱۵ ۱۸:۱۹:۰۵
عناوین بصورت هشتگ: #اجاق #هلندی #چیست #چرا #هر #آشپز #خانه #ای #به #آن #نیاز #دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *